Powitajki przy kawie 79

01 września 2025 08:48 / 4 osobom podoba się ten post
Witam serdecznie opiekunkowo Miłego dzionka życzę spokojnego szybko mijającego dla pracujących uśmiechniętego dla wszystkich Dzis pdp do przedszkola I nie ważne w jakim jest stanie,ja mam trochę wolnego no parę godzincóreczką zabiera ja po południu do lekarza i zobaczymy co lekarz powieMiłego ju jet wszystko jedno juz mi ciężko słuchać jak ja wszystko boli a ona ala ala tutwiSynek mądrzejszy od lekarza.Miłego  jeszcze raz 
01 września 2025 09:16 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo 😊 🌻 ☕ 🥐 pada za oknem, Margaretka wcina śniadanie że aż miło 
Udanego dnia 🤗 
01 września 2025 10:06 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry witam w .....nowy rok szkolny 
Piłam kawę i obserwowałam młodzież podążająca na zajęcia . Żadnego entuzjazmu , żadnej radości . Niektóre podwozone przez rodziców, żeby się nie zmęczyły już w pierwszym dniu.
Kiedyś mundurek z białym kołnierzykiem nobilitował , teraz mini i dziary u starszej młodzieży zadają szyku.
Pogoda dopisała jeszcze słyszę muzykę że szkolnego boiska .Rozpoczyna się dobrze.
Dobrego dnia.
01 września 2025 10:21 / 4 osobom podoba się ten post
Maluda

Doberek niedzielnie. Przedobrzyłam z tym zachwalaniem mojej Stelli chyba.Cały dzień prawie na dworze,spacer zaliczony,nawet Marion wzięła Ją po kolacji a ja mogłam wreszcie usiąść w fotelu i luknąć w telewizję.I na tym skończyły się miłe chwile. Wogóle była wczoraj jakąś pobudzona i rozdrażniona.Oczywiście koniec oglądania,bo stale mi przerywała.Wogóle szok,zmiana zachowania o 180 °.Zaznaczyłam,że idę się kąpać,Seniorka była już w łóżku.Po dwóch minutach szarpanie za klamkę,bo Ona musi na klo.Koniec kąpania.Po dwudziestu minutach dzwonek...Lecę do Jej sypialni z pytaniem czemu dzwoniła.Seniorka na to,ze Ona czyta cały czas gazetę.Nosz,głowa mnie rozbolała z nerwów. Ciekawe co przyniesie dzień?! Marion powiedziała mi,ze Seniorka idzie do Heimu,bo Ona już nie daje psychicznie rady.Dom do sprzedaży a oni kupią sobie mieszkanie.Dobra,dosyć,piję kawę bo dziś wstajemy o 8 mej.Wam życzę bezstresowego dnia. 

Znów będę " be "
.Mimo Wielkiej sympatii do Ciebie Kruszynko napisze , że nie jesteś przygotowana na pracę z demencyjna osoba .Nie bierz takich sztel Męczysz się a wybór przecież jest . Jak sobie dokładnie policzę to w swojej praktyce miałam dwoje podopiecznych z głową klar reszta to demencja w różnym stopniu . Powodzenia i następne miejsce niech będzie bardzo dobre dla Ciebie 

01 września 2025 10:24 / 2 osobom podoba się ten post
Gusia29

Dzień dobry w niedzielny poranek. Po ostatnich słonecznych dniach,teraz szaro i mokro. Lepiej,żeby nie padało,nie lubię jeździć w deszczu,nawet jako pasażer. Kończę kawę,prysznic,dopakowanie walizki,o 11:15 ma podjechać po mnie bus i w drogę . Przeraża mnie ta długa podróż,na miejscu będę dopiero ok 6 rano,jeśli wszystko pójdzie dobrze :-(. Trochę jestem podekscytowana i ciekawa nowego miejsca,a trochę nie chce mi się wyjeżdżać . Nie myślę o tym,czy to nie była przypadkiem pochopna decyzja ,bo jeszcze bardziej nie będzie mi się chciało . Pogodnej,spokojnej niedzieli Wam życzę :angel3:

Spokojnej, bezpiecznej drogi i melduj co na froncie 
01 września 2025 10:48 / 4 osobom podoba się ten post
Mleczko

Znów będę " be "
.Mimo Wielkiej sympatii do Ciebie Kruszynko napisze , że nie jesteś przygotowana na pracę z demencyjna osoba .Nie bierz takich sztel:-) Męczysz się a wybór przecież jest . Jak sobie dokładnie policzę to w swojej praktyce miałam dwoje podopiecznych z głową klar:-( reszta to demencja w różnym stopniu . Powodzenia i następne miejsce niech będzie bardzo dobre dla Ciebie 

Chyba jednak sobie radzę z demencyjną Seniorką,bo Rodzina chce,żebym przedłużyła pobyt.Jeśli to tylko do końca września,bo czekam na pierwszą rozprawę w sądzie. 
01 września 2025 10:57 / 2 osobom podoba się ten post
Maluda

Chyba jednak sobie radzę z demencyjną Seniorką,bo Rodzina chce,żebym przedłużyła pobyt.Jeśli to tylko do końca września,bo czekam na pierwszą rozprawę w sądzie. 

Jest ok i nie przejmuj się opiniami innych. Rób swoje. Nie każdy tu jest omnibusem w tym co robi i nie każdy jest idealny. 
01 września 2025 11:54 / 5 osobom podoba się ten post
Mleczko

Dzień dobry witam w .....nowy rok szkolny 
Piłam kawę i obserwowałam młodzież podążająca na zajęcia . Żadnego entuzjazmu , żadnej radości . Niektóre podwozone przez rodziców, żeby się nie zmęczyły już w pierwszym dniu.
Kiedyś mundurek z białym kołnierzykiem nobilitował , teraz mini i dziary u starszej młodzieży zadają szyku.
Pogoda dopisała jeszcze słyszę muzykę że szkolnego boiska .Rozpoczyna się dobrze.
Dobrego dnia.

Może wiszące w szkołach transparenty zadziałałyby motywująco ? Np. stare przysłowia " Nie chciało się nosić teczki, trzeba dźwigać dziś woreczki " , albo eleganciej :) " Czego się nauczysz , tego na plecach nosił nie będziesz ". Tak też i w pracy jest. Jeden się namacha a inny szybko ta sama pracę ogarnie. Żeby nie było - jako początkująca też występowałam, a nawet to wolę. Pomysłunek jest wtedy w ruchu. I dzień dobry forum. Króciutka przerwa i kawe sobie przyrządziłam.
01 września 2025 12:37 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry opiekunowo w poniedziałek słonecznego i spokojnego dnia wszystkim 
01 września 2025 13:50 / 4 osobom podoba się ten post
dorotee

Gusiu to Ty prędzej , bliżej wysiądź w Duesseldorfiie :-) mój Aniołek wyjątkowości Tobie zapewni:chaplin: całą gamę 
I też tylko ja umiałam z nią postępować :-) 
A dały radę dziewczyny :-) bez znajomości języka , M mocno podupadła , jest słabsza i spokojniejsza. Ale gryzie ratownik mówił że solidnie :chaplin:
Trzymaj się tam siedzenia do rana . A jutro nie słuchaj za dużo stałej opiekunka . 
Radzi stała opiekunka . Nie ma osoby niezastąpionej .

Dorotko :) Oby zmienniczki się nie pogryzły, to już podopieczni dadzą sobie radę 
02 września 2025 05:56 / 4 osobom podoba się ten post
Witam serdecznie wtorkowo. Kiepsko spałam i potrzebuję kawy ale narażę się na wcześniejsze spotkanie z Seniorką. Luknęłam w kamerę,śpi ale przy włączonym świetle.Wolę nie ryzykować.Do siódmej tylko godzinka.No to miłego,bezstresowego dnia Wszystkim życzę 
02 września 2025 06:31 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry. 
Póki co ciemno z oknem. 
Mam nadzieję na spokojny dzień ale senior wczoraj wieczorem był bardzo agresywny. Niestety jest to na co dzień. Czekam na zjazd do domu ale firma robi mi po złości więc do 8 września muszę tu być raczej czyli.musze czekać jak minie 14 dni wypowiedzenia. 😥 Pierwszy raz spotykam się z takimi sluzbistami. No i ok już wiem z kim nie jechać następnym razem. 🫣
Maluda czajnik zabieraj do pokoju i zrobisz sobie kawki i na spokojnie wypijesz. 
Dobrego dnia opiekunowo. 
02 września 2025 07:01 / 3 osobom podoba się ten post
Witam serdecznie opiekunkowo Miłego dzionka życzę spokojnego szybko mijającego dla pracujących uśmiechniętego dla wszystkich 
02 września 2025 08:15 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo 😊 🌻 ☕ 🥐 
Czas zacząć dzień, udanego dnia 🤗 
02 września 2025 08:57 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry wszystkim grupowiczom  Dziś mamy wtorek i już coraz chłodniej przynajmniej u mnie  . Poranna obowiązki wykonane teraz chwila relaksu i może pdp da się namówić na krótki spacerek  . Później będzie przygotowywanie obiadu  . Spokojnego dzionka i każdemu jeszcze trochę słonka ☀️.