Powitajki przy kawie 79

02 września 2025 15:26 / 4 osobom podoba się ten post
Maluda

Chyba jednak sobie radzę z demencyjną Seniorką,bo Rodzina chce,żebym przedłużyła pobyt.Jeśli to tylko do końca września,bo czekam na pierwszą rozprawę w sądzie. 

Nie wątpię w to, że radzisz Kruszynko . Wnioskowałam czytając Twoje narzekanie 
A może sztela jest ciężka i chcą zatrzymać opiekunkę ? 
Mogą też mieć problem ciągle nowa i nowa .
Życzę Ci wytrwałości i cierpliwością 
02 września 2025 15:33 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry w strugach deszczu .Piękny dzień 
Spokojnego popołudnia 

02 września 2025 15:42 / 3 osobom podoba się ten post
Maluda

Witam serdecznie wtorkowo. Kiepsko spałam i potrzebuję kawy ale narażę się na wcześniejsze spotkanie z Seniorką. Luknęłam w kamerę,śpi ale przy włączonym świetle.Wolę nie ryzykować.Do siódmej tylko godzinka.No to miłego,bezstresowego dnia Wszystkim życzę :pije kawe2::cwicze:

Nie certol się rób kawkę niech podopieczna się przyzwyczaja .Inaczej będzie uważała, że się jej boisz   Demencyjny też myśli.na swoją korzyść .
02 września 2025 17:14 / 3 osobom podoba się ten post
Mleczko

Nie wątpię w to, że radzisz Kruszynko . Wnioskowałam czytając Twoje narzekanie 
A może sztela jest ciężka i chcą zatrzymać opiekunkę ? 
Mogą też mieć problem ciągle nowa i nowa .
Życzę Ci wytrwałości i cierpliwością 
:aniolki:

Nie,nie chcą zmieniać, bo Seniorka prawdopodobnie w październiku pójdzie do Heimu. 
03 września 2025 04:54 / 4 osobom podoba się ten post
Doberek środowo,bo wiadomo-środa minie,tydzień zginie.Wczorajszy dzień wlókł mi się jak papier toaletowy. Dzisiaj mam już plany na jutro,bo będę robić gołąbki na obiado-kolację.Marion kupiła mi u rzeźnika świeże mielone,więc będzie co robić. Wczoraj jeszcze zapodałam sobie polską komedię i spać poszłam pod 23 ciej.Odeśpię trochę w przerwę,a jutro wolne do 14 tej !Tyle narazie,śpijcie dalej. 
03 września 2025 06:35 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry.  Srodek tygodnia. 
Ciekawe co dzień przyniesie bo wczoraj po południu senior był strasznie pobudzony. Tak to jest jak nie ma leków wyciszających..Na szczęście tylko do poniedziałku muszę tu być bo to nie dla mnie takie szarpanie się z Alzhaimerem. 
Dobrego dnia opiekunowo. 
03 września 2025 07:47 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry opiekunkowoza kwadrans dzień pracy czas rozpocząć 
Spokojnego dnia życzę wszystkim 
03 września 2025 08:00 / 4 osobom podoba się ten post
Witam serdecznie opiekunkowo Miłej środy życzę wszystkim spokojnej szybko mijającej dla pracujących uśmiechniętej dla wszystkich 
03 września 2025 11:40 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo 😊 🌻 ☕ 🥐 
Strasznie duszno u mnie jert 
Gusiu zapodziała się , powodzenia. 
Udanego dnia 🤗 
03 września 2025 15:05 / 4 osobom podoba się ten post
dorotee

Dzień dobry Opiekunkowo 😊 🌻 ☕ 🥐 
Strasznie duszno u mnie jert 
Gusiu zapodziała się , powodzenia. 
Udanego dnia 🤗 

Jestem,jestem,tylko pisać nie ma kiedy. Nie z braku czasu czy nawału pracy,tylko jak się przez cały dzień nagadam,to i pisać się nie chce,bo to też gadanie. Stała opiekunka jest i będzie do... nie wiem kiedy. Pewnie do niedzieli,nie pytam,żeby nie pomyślała sobie,że mi przeszkadza. Jutro mąż pdp wraca ze szpitala,na okulistyce przebywa od środy ubiegłego tygodnia. Stała obawiała się,że może seniorka będzie się denerwowała ,ktoś nowy w domu a mąż w klinice. Mam wrażenie,że seniorce wsio rawno. Ale opiekunka ,w trosce o Jej,pdp,stan psychiczny,postanowiła zostać tak długo,"jak będzie trzeba". No to jesteśmy we dwie,obie mamy normalnie płacone ,pracy za dużo tu nie ma nawet dla jednej osoby,to co tu mówić o dwóch. Pierwszy raz jestem w takiej sytuacji,ale co tam,ciągle nowe doświadczenia,jak to w życiu . Myślałam że ja jestem gaduła,ale gdzie tam mi do niej. Od rana do północy ,nie oczy a uszy szeroko otwarte. Pilnie słucham,"uczę się " pracy w opiece jak świeżynka ,nawet notatki robię ,będą dla kogoś,kto następnym razem zmieni stalą. Tak więc słucham,podziwiam,ocham i acham i jest miło . Nie wychodzę przed szereg,niech dziewczyna się cieszy i dumnie dzierży koronę królowej . A co mi tam,przecież to nie boli. Jeszcze kilka dni i też koronę przywdzieję .
 Trzymajcie się i do popisania 
03 września 2025 15:29 / 3 osobom podoba się ten post
Gusia29

Jestem,jestem,tylko pisać nie ma kiedy. Nie z braku czasu czy nawału pracy,tylko jak się przez cały dzień nagadam,to i pisać się nie chce,bo to też gadanie. Stała opiekunka jest i będzie do... nie wiem kiedy. Pewnie do niedzieli,nie pytam,żeby nie pomyślała sobie,że mi przeszkadza. Jutro mąż pdp wraca ze szpitala,na okulistyce przebywa od środy ubiegłego tygodnia. Stała obawiała się,że może seniorka będzie się denerwowała ,ktoś nowy w domu a mąż w klinice. Mam wrażenie,że seniorce wsio rawno. Ale opiekunka ,w trosce o Jej,pdp,stan psychiczny,postanowiła zostać tak długo,"jak będzie trzeba":oczko:. No to jesteśmy we dwie,obie mamy normalnie płacone ,pracy za dużo tu nie ma nawet dla jednej osoby,to co tu mówić o dwóch. Pierwszy raz jestem w takiej sytuacji,ale co tam,ciągle nowe doświadczenia,jak to w życiu . Myślałam że ja jestem gaduła,ale gdzie tam mi do niej. Od rana do północy ,nie oczy a uszy szeroko otwarte. Pilnie słucham,"uczę się " pracy w opiece jak świeżynka ,nawet notatki robię ,będą dla kogoś,kto następnym razem zmieni stalą:-). Tak więc słucham,podziwiam,ocham i acham i jest miło . Nie wychodzę przed szereg,niech dziewczyna się cieszy i dumnie dzierży koronę królowej . A co mi tam,przecież to nie boli. Jeszcze kilka dni i też koronę przywdzieję :-).
 Trzymajcie się i do popisania :angel3:

Aż w Duesseldorfiie czuje Twoje pozytywne nastawienie  tak dalej 
03 września 2025 16:11 / 4 osobom podoba się ten post
dorotee

Aż w Duesseldorfiie czuje Twoje pozytywne nastawienie :kwiatek dla ciebie2: tak dalej 

Ano mam takie.Stała siedzi,ten pracuje tutaj nawet po 5 miesięcy. Ja przyjechałam jednorazowo ,wiadomo więc,że nie będę opowiadała, gdzie to ja nie byłam i z jakimi podopiecznymi miałam doczynienia. Po co? Tylko atmosfera by zgęstniała. Nie mam potrzeby "pokazywania",licytowania się, która lepsza. Wiem co potrafię i to mi wystarczy . Niczego nie muszę nikomu udowadniać . 
A tak,to bardzo sympatyczni oboje seniorzy. Pani zaawansowana,lagodna demencja,tak usłyszałam od stałej. Senior  przemiły  człowiek.w poniedziałek byłam z synem w klinice,żeby się zapoznać. Pogawędzilismy trochę,pośmiakiśmy się i co usłyszałam? Jestem pewien,że Ty przetrwasz z K.
Pewnie że tak😉. Seniorka spokojniutka, małomówna, mąż gaduła. Ale pani całkowicie samoobslugowa,jeśli chodzi o ubieranie się,mycie, jedzenie, chodzi bez łaski czy rolatora,chociaż bardzo niechętnie wychodzi z domu.
Jest cukrzykiem,sama sobie wstrzymuje dwa razy dziennie insulinę! Sama zapisuje ładnym,wyraźnym pismem wynik pomiarow. Na moje oko,nie jest demencja, raczej początki Parkinsona towarzyszą cukrzycy. Ale co ja tam wiem? Nic, jestem dopiero 3 dzień. Wiem już,że kiedy już zostanę sama, na pewno wprowadzę lekkie zmiany w diecie. Stop,nie na pewno wprowadzę,na pewno będę próbowała takowe wprowadzić .Teraz siedzimy sobie we dwie przy kawce,uśmiechamy się od czasu do czasu,ale seniorka jak zaczarowana śledzi przez większość dnia te wszystkie seriale "sądowe" i najlepiej zostawić ją w spokoju. Tęskni za mężem,ale jutro już będą we dwoje. .Miłego popołudnia 
04 września 2025 06:05 / 4 osobom podoba się ten post
Doberek w czwartek. Ja mam dziś wolne do 14 tej.Nawet perspektywa wolnego sprawiła,ze dłużej chyba spałam.Za oknem pochmurno,ale mi to egal.O 7 mej pójdę wypić kawę i coś przekąsić.Dalej to juz tylko błogie nicnierobienie. Spokojnego dnia Wszystkim życzę. 
04 września 2025 06:51 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry.  Mam dziś wolne do 17.15 bo senior idzie do Tagespflege. Później go mam na oku do 19.30 przebrać do snu i koniec dnia. 
Zrobię sobie śniadanko a później obiad. Jutro małe zakupy bo w poniedziałek jadę na drugie miejsce a tu ma być ktoś dopiero na 15 września. I znowu bez żadnego zainteresowania jak jest na zleceniu wysyłają kolejną osobę. Niemiec ma, Niemiec wymaga. Przez 2 tygodnie zero zainteresowania ze strony koordynatora. 😥 Płakać się chce . 
Życzę Wam dobrego dnia. 
04 września 2025 07:45 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry kolejny dzionek przed nami oby minął spokojnie i przyjemnie, czego sobie i Wam życzę