Powitajki przy kawie 79

04 września 2025 10:00 / 4 osobom podoba się ten post
Witam serdecznie opiekunkowo Miłego dzionka życzę spokojnego szybko mijającego dla pracujących uśmiechniętego dla wszystkich 
04 września 2025 12:42 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry zrobiłam sobie wczoraj lenia i pojechałam w świat .Zatrzymałam się przed jakimś domem, zapytałam czy mogę pozbierać jabłka i to zrobiłam.. Stara odmiana chyba jeszcze ' po niemiecka ' w aucie zapach a później w domu .Przywloklam cały wielki kosz . Dzisiaj obieram, smażę i piekę jabłka a jutro zrobię strudel. I tak dzień za dniem ,jednym słowem nie nudzę się w domu .
Dobrego dnia .

04 września 2025 12:47 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo 😊 🌻 ☕ 🥐 🍒 
Ostatni raz dzisiaj na ploteczki Ewa kijki z Johanna 😊 potem dwa tygodnie będę sama , no z Margaretka 
Mleczko  może spotkałaś w Niemczech takie ogólnodostępne sądy . Przepyszne jabłka tam można było zbierać , gruszki , śliwki i orzechy . Tutaj niestety mam ale za daleko rowerem. 
Udanego dnia 🤗 
04 września 2025 13:04 / 3 osobom podoba się ten post
Naszej Kochanej Ninci forum się zminimalizowano , nie może więc korzystać . Nie wiem jak to odkręcić , może ktoś ma pomysł? 
Tiny nie widać nie słychać. 
04 września 2025 13:04 / 6 osobom podoba się ten post
dorotee

Dzień dobry Opiekunkowo 😊 🌻 ☕ 🥐 🍒 
Ostatni raz dzisiaj na ploteczki Ewa kijki z Johanna 😊 potem dwa tygodnie będę sama , no z Margaretka :chaplin:
Mleczko  może spotkałaś w Niemczech takie ogólnodostępne sądy . Przepyszne jabłka tam można było zbierać , gruszki , śliwki i orzechy . Tutaj niestety mam ale za daleko rowerem. 
Udanego dnia 🤗 

Tak jak pracowałam. Schwarzwald
Tam miałam dużo czasu wolnego i auto . Jadłam czereśnie wielkości śliwki, słodkie, ciemne i smażyłam z nich dżem .Tam miałam ogród do dyspozycji wielki taras i sadzonkę konopi w szklarni .Czułam się tam jak pani na włościach   Byłam w takim miejscu, w którym deszcz nie pada . Produkują tam specyficzne winko, którego nigdzie więcej nie robią .Pola z winnicami do  okoła ułożonymi tarasowo 
Cudna okolica i miałabym do Tiny blisko . Nie raz moja wyobraźnia się rozbuja to widzę wszystko 
Inne owoce też były jablka , gruszki , śliwki .

04 września 2025 15:07 / 4 osobom podoba się ten post
Brzmi jak scenografia do filmu. Wspaniale. Takie lokalne wina są najlepsze 
04 września 2025 15:46 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry opiekunowo przy kawce miłego popołudnia wszystkim 
04 września 2025 21:27 / 5 osobom podoba się ten post
dorotee

Naszej Kochanej Ninci forum się zminimalizowano , nie może więc korzystać . Nie wiem jak to odkręcić , może ktoś ma pomysł? 
Tiny nie widać nie słychać. 

Po pracy jeszcze przetwory robię. Uwzięłam się na dereń . Wielki jak arbuz  Żartuje, normalny, ale konfitury - przepyszne . No i bomba witaminowa. 
Nincia niech wejdzie w menu przeglądarki i powiększy . Najpierw niech wyszuka strone w wyszukiwarce - moze byc zmiejszona. Nie wiem z czego korzysta, to zamieszcze screeny z tel i z lapka. Widac gdzie trzeba kliknąc aby powiększyc . 
04 września 2025 21:28 / 4 osobom podoba się ten post
I dobry wieczór :) Nie rozrabiajcie, bo internet zwiną :))))
04 września 2025 21:29 / 3 osobom podoba się ten post
Mleczko

Tak jak pracowałam. Schwarzwald
Tam miałam dużo czasu wolnego i auto . Jadłam czereśnie wielkości śliwki, słodkie, ciemne i smażyłam z nich dżem .Tam miałam ogród do dyspozycji wielki taras i sadzonkę konopi w szklarni .Czułam się tam jak pani na włościach :-)  Byłam w takim miejscu, w którym deszcz nie pada . Produkują tam specyficzne winko, którego nigdzie więcej nie robią .Pola z winnicami do  okoła ułożonymi tarasowo 
Cudna okolica i miałabym do Tiny blisko . Nie raz moja wyobraźnia się rozbuja to widzę wszystko 
Inne owoce też były jablka , gruszki , śliwki .

Ze Szwarzwaldu do mnie bite 3 godziny pociągiem, autem troche szybciej. 
04 września 2025 21:34 / 4 osobom podoba się ten post
tina 100%

Po pracy jeszcze przetwory robię. Uwzięłam się na dereń . Wielki jak arbuz :-) Żartuje, normalny, ale konfitury - przepyszne . No i bomba witaminowa. 
Nincia niech wejdzie w menu przeglądarki i powiększy . Najpierw niech wyszuka strone w wyszukiwarce - moze byc zmiejszona. Nie wiem z czego korzysta, to zamieszcze screeny z tel i z lapka. Widac gdzie trzeba kliknąc aby powiększyc . 

Przesłałam Ninci 
04 września 2025 22:03 / 5 osobom podoba się ten post
Hurra udało się,chyba już będzie dobrze.Dziękuję kochane za pomoc .Coś jeszcze jest nie tak bo pisze mi takimi dużymi literami  Teraz wyślę i zobaczymy czy będzie dobrze   Sama do siebie się śmieję że takie duże literki widocznie wszystko powiększyłam 
05 września 2025 05:11 / 4 osobom podoba się ten post
Doberek piątkowo. Coś mnie gardło pobolewa.Mam nadzieję,że  nie przypląta się żadne przeziębienie.Dzisiaj Marion robi zakupy,muszę dopisać jeszcze kilka rzeczy. No a dalej to juz karuzela,oby nie taka jak wczoraj. Spokojnego dnia Wszystkim życzę 
05 września 2025 06:33 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry.  Piątek weekendu początek. 😁 Dziś zakupy z seniorka ale nie duże tylko tyle żeby mi starczyło do poniedziałku bo ona oświadczyła, że po.mnie zabierać nie będzie więc albo zjem albo resztę wyrzucę z lodówki. Nosz pani wielka. 😥 A resztę dzień jak co dzień. Mam nadzieję na pogodę bo na spacer może senior da się zabrać. 
Dobrego dnia opiekunowo. 
05 września 2025 07:57 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry opiekunkowo  dziś piątek, weekendu początek 
Dobrego dnia życzę wszystkim