Na jak długo zwykle wyjeżdżacie na stelle?

25 czerwca 2014 21:40
ivanilia40

Ja właśnie policzyłam,że przez rok cały byłam tylko 2 miesiące w domu, jakto,aż 10 miesięcy w robocie? Jakoś nie odczułam .

to tak jak ja;-
25 czerwca 2014 21:42
romana

Zbierasz na mieszkanie?

Już mię impuls naszedł względem Twojej charakterystyki do krzywego zwierciadła, może nawet dzisiaj ją popełnię.

nie na mieszkanie ale na normalne zyciegdyz przez dlugi czas go nie mialam
25 czerwca 2014 21:43 / 1 osobie podoba się ten post
ivanilia40

Ja właśnie policzyłam,że przez rok cały byłam tylko 2 miesiące w domu, jakto,aż 10 miesięcy w robocie? Jakoś nie odczułam .

Ja od 18 grudnia byłam dwa razy w domu: raz pięć dni, raz dwa tygodnie. Jak tak dalej pójdzie to takie same obliczenia mi jeszcze wyjdą....
25 czerwca 2014 21:55 / 4 osobom podoba się ten post
Anais

Spotykam kobiety które siedzą w DE po kilka miesiecy,zawsze mówią ,ze w De lepiej :)wiec nawet nie chce sobie nawet wyobrazać jakie życie wiodą w Polsce .
Spotykam tez kobiety ,ktore otwarcie mowią o potężnych długach ,wiec one niejako muszą sie męczyć.
Ja kiedys jezdziłąm na 8 tyg i około 8 w domu teraz jezdzę na 42 dni i ani godziny dłużej ,nie żyje dla pracy ,nie jestem jakimś niewolnikiem ,zeby cale miesiące tu siedziec ,nie wyobrazam sobie tego chociazby z fizycznego punktu widzenia .
W pracy daje z siebie dużo ,czesto nie dosypiam ,wytrzymać tu dłuzej niz 2 mies ?nierealne .

Też takie kobiety spotkałam. Nigdy nie powiem, że w  na sztelli mam jak w domu.
Jeżdżę prawie 3 lata, teraz 6 do 8 tygodni i starczy.Pieniędzy nigdy nie jest dość, zawsze się znajdzie jakaś dziura do zapchania.Najważniejsza dla mnie jest moja rodzina i czas, który z nimi spędzam.
25 czerwca 2014 22:04 / 1 osobie podoba się ten post
BARBARELLA-dokładnie najazniejsza jest rodzina,a czas który tu spędzam uważam za stracony i zawsze jest lekkim koszmarem.Dlugie pobytyt są nie dla mnie ,za dużo mnie trzyma w PL
25 czerwca 2014 22:37
Jestem teraz od 14 kwietnia i dla mnie jednak za dłuuuuuuugo!!! Do dwóch miesięcy wytrzymuje:) 
26 czerwca 2014 08:28
Kazdy jest inny. Moja kolezanka byla ,,, na stancji 6 miesiecy,,, wszystko ok , przerwa miesieczna ,,,, i teraz przyjezdza na 11 miesiecy,,,, natomiast inna znajoma opiekunka wyjezdza zwykle na 3-4tygodnie i ostatnio jak wyjechala na 6 tygodni,,, to az wychodzila z siebie tak sie meczyla,,,
26 czerwca 2014 08:46 / 1 osobie podoba się ten post
6 tygodni )) dluzej nie daje rady inaczej moge : gryzc,pluc,bic hihihihi
26 czerwca 2014 08:52
dorothea41

6 tygodni :-))) dluzej nie daje rady inaczej moge : gryzc,pluc,bic hihihihi

))) ,,udaje Ci sie bez problemu ,,,znajodwac take krutkie sztelle?,,,
26 czerwca 2014 09:06 / 1 osobie podoba się ten post
dorothea41

6 tygodni :-))) dluzej nie daje rady inaczej moge : gryzc,pluc,bic hihihihi

6 -to taki czas optymalny ,nie za krótko i nie za długo:)Tez jestem teraz na 6,wcześniej miałam 5/5 zmiany:)W sam raz:):):)
26 czerwca 2014 09:07 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

6 -to taki czas optymalny ,nie za krótko i nie za długo:)Tez jestem teraz na 6,wcześniej miałam 5/5 zmiany:)W sam raz:):):)

Też tak lubię:)
26 czerwca 2014 09:16 / 1 osobie podoba się ten post
A mi moje 2 tygodnie bardzo odpowiadają,
2 tyg w DE dwa w domu,
Nie wiedziałam jak to sie sprawdzi ,bo zawsze wyjeżdżałam na 2 miesiące,
Ale jest ok:))

26 czerwca 2014 10:58 / 1 osobie podoba się ten post
Magdalena_Sewicka

:-)))) ,,udaje Ci sie bez problemu ,,,znajodwac take krutkie sztelle?,,,

Mam teraz stala stelle od roku i swietna zmienniczke ,rodzina sie nie wtraca ,wiec jak chcemy byc po 4 tygodnie to tez nie ma problemu ))
26 czerwca 2014 13:08 / 3 osobom podoba się ten post
Ja wracam do Mr. Monka i będą zmiany 5/5 tyg
01 lipca 2014 14:48
Dylemat mam.
Bo zawsze jeździłąm na 3mce ciągiem a teraz ta stella co tu jestem jest fajna. Mogę wracać, ale na kompromis trzeba ze zmienniczką pójść. Ona chce system 6/6. Nigdy nie jeździłam 6/6. Nie chodzi o długość pobytu a kasę. Zastrzyk kasy mam po 3 mcach pracy a 6/6? Bardziej doświadczone, plis, powiedzcie jak to jest.