Na jak długo zwykle wyjeżdżacie na stelle?

14 sierpnia 2014 14:18
Ale czy dobrze wyszukalam na forum, ze np. po paru wyjazdach mozna prosic o ponown ytest z jezyka i sie dostaje podwyzke?
Ja nie wiem, czy moge to nazwac testem, bo zadzwonila pani zadac mi z 10 pytan i to wszystko. Czy oprocz tego jakis test jeszcze bede pisała?
14 sierpnia 2014 14:42 / 1 osobie podoba się ten post
agamalaga

Ale czy dobrze wyszukalam na forum, ze np. po paru wyjazdach mozna prosic o ponown ytest z jezyka i sie dostaje podwyzke?
Ja nie wiem, czy moge to nazwac testem, bo zadzwonila pani zadac mi z 10 pytan i to wszystko. Czy oprocz tego jakis test jeszcze bede pisała?

ha ha ha chyba ciazowe hihi Sorry ale nie wytrzymalem.Raczej nie bedziesz pisala testow.Oczywiscie mozesz ponownie poprosic o rozmowe po niemiecku jesli twoja firma traktuje j.niemiecki jako podstawe do stawki.Mozesz prosic o to zawsze o ile czujesz sie na silach ze takie rozmowy pojda ci lepiej i masz szanse na wieksza kase
14 sierpnia 2014 14:44
acha:) dziekuje za odpowiedz. Tak zapytalam,. Dla mnie moja stawka jest wystarczajaca., Nie jestem zachlanna.
14 sierpnia 2014 14:46 / 2 osobom podoba się ten post
fiber39

ja też dogadałam się z rodziną - bo oni mnie zatrudniają i zaczynam po wakacjach 5/5!

Czytam ciebie i nonka i was nie rozumiem.Moze to moja mentalnosc albo wyrachowanie Nie mam pojecia.Po co jezdzic w systemie tyle samo miesiacy pracy co wolnego ? Patrzac na to ze mamy dosc ciezka prace poza domem to raczej chce sie zarabiac wiecej niz w Pl. Jak jedziesz na miesiac i masz wolnego miesiac to wyplata dzieli ci sie na 2.Tak wiec tyle to mozna w Polsce zarobic.Nie w tym zawodzie oczywiscie.
14 sierpnia 2014 14:55 / 1 osobie podoba się ten post
ORIM

Czytam ciebie i nonka i was nie rozumiem.Moze to moja mentalnosc albo wyrachowanie Nie mam pojecia.Po co jezdzic w systemie tyle samo miesiacy pracy co wolnego ? Patrzac na to ze mamy dosc ciezka prace poza domem to raczej chce sie zarabiac wiecej niz w Pl. Jak jedziesz na miesiac i masz wolnego miesiac to wyplata dzieli ci sie na 2.Tak wiec tyle to mozna w Polsce zarobic.Nie w tym zawodzie oczywiscie.

Masz racje, ale nie kazdy sie nadaje na dluzsze wyjazdy, kazdy musi sie sam niestety przekonac.
14 sierpnia 2014 15:00 / 1 osobie podoba się ten post
opT

Masz racje, ale nie kazdy sie nadaje na dluzsze wyjazdy, kazdy musi sie sam niestety przekonac.

dokladnie.Tylko takie krotkie wyjazdy 1/1 czy 6/6 nie daja kasy na odlozenie a i tak rozdupiaja nasz zyciorys
14 sierpnia 2014 15:17 / 1 osobie podoba się ten post
a mi taki wyjazd sporo da. W polsce zarabialam 1400zł , teraz jak 1 miesiac bede w DE , to tam zakladam, ze wydam malo, a 1 w PL i mam te 4 tys zarobione na zycie. Potem kolejny miesiac w DE. Wiec mysle, ze i tak sie wychodzi na swoje, jesl iktos nie jest za bardzo rozrzutny:)
14 sierpnia 2014 16:22 / 3 osobom podoba się ten post
agamalaga

a mi taki wyjazd sporo da. W polsce zarabialam 1400zł , teraz jak 1 miesiac bede w DE , to tam zakladam, ze wydam malo, a 1 w PL i mam te 4 tys zarobione na zycie. Potem kolejny miesiac w DE. Wiec mysle, ze i tak sie wychodzi na swoje, jesl iktos nie jest za bardzo rozrzutny:)

masz racje Ale z czasem wiecej sie zarabia to i wiecej sie wydaje.Taka kolej rzeczy.I to jest wlasnie piekne ze tak jest.Ruszasz dopiero na te szlaki "miodem i mlekiem plynace" w opiece to jeszcze wszystko przed toba.Ja ci zycze naj...naj...naj... a ty pisz na forum jak ci idzie Powodzonka
14 sierpnia 2014 16:31
dzieki:) odezwe sie pod koniec sierpnia :)
14 sierpnia 2014 16:36
ORIM

Ja nie mogę na długie wyjazdy.Do 2 miesięcy,a potem wracam i szukam czegos na miesiąc.Przynajmniej na razie taki rytm musiał być :(
14 sierpnia 2014 16:51 / 1 osobie podoba się ten post
Junona_S

Ja nie mogę na długie wyjazdy.Do 2 miesięcy,a potem wracam i szukam czegos na miesiąc.Przynajmniej na razie taki rytm musiał być :(

rozumiem kazdy ma swoje hallo.Mowie tylko ze jak juz wyjechac to tak aby jakis grosz zostal na godzine "W" z tego wyjazdu albo na jakies extra rzeczy bylo.Wiem ze rowniez trzeba zyc a czasami tez jedzie sie po to aby dziury polatac w kieszeniach.
14 sierpnia 2014 16:54 / 1 osobie podoba się ten post
Ja jeżdżę 2 na 2 miesiące ,ale tu jest ok i ostatnio zostałam 11 tygodni...
a jak długo teraz będę ? sama nie wiem - 2 miesiące napewno...
14 sierpnia 2014 17:58
ja jestem pierwszy raz- na 2 miesiace. ale strasznie mi sie dluzy.
14 sierpnia 2014 18:12 / 7 osobom podoba się ten post
Jezdziłam 3/1... Teraz 2 z kawałkiem na 1..... Wolę 3/1..... z wiadomych względów ... 1/1 , czy 1,5 / 1.... w mojej sytuacji finansowej to tylko na zadłużenie i byle jakie przeżycie..... Wierzę , że w przyszłym roku już będzie lepiej .....Musi, musi , musi.......być :)
14 sierpnia 2014 18:16 / 1 osobie podoba się ten post
agamalaga

dzieki:) odezwe sie pod koniec sierpnia :)

a jak chcesz aby ktos przeczytal twoja odp to cytuj jego wypowiedz.To taka rada techniczna obowiazujaca na forum.Mozesz rowniez polubic posta to tez bedzie wiadomo ze przeczytalas