14 grudnia 2014 13:15 / 9 osobom podoba się ten post
AsiaMdzisiaj sobie napisałam po niemiecku i po polsku co chcę się zapytać mojej PDP.ale poczekam z tym do przyszłego tygodnia żeby ją nie zdenerwować .Ona nie jest taka znowu straszna ,ma tam te swoje , ja tak to sobie tłumaczę że to wina choroby , wieku bo jak mi zaczęła opowiadać swoje przeżycia to naprawdę nie miała łatwo. Ale z drugiej strony kto z nas miał łatwo, każdy z nas musiał przeżyć trudne chwile w życiu.Jak ja jej mam powiedzieć żeby mi dała kasę na święta bo jeszcze nie dostałam za przejazd a już mi się moje skromne oszczędności kończą, a przecież muszę sobie tę Wigilię zrobić ,sama jestem ciekawa co ona postanowi , dam znać ok
Asiu-chyba nie jestes przez agencje bo juz bys cos zrobiła i chyba boisz sie swojej PDP-dlaczego chcesz czekac?dlaczego wydajesz na jedzenie własne pieniadze?dlaczego obchodzi Cie jakie miała zycie-nie powinno bo to jak widac msci sie na Tobie.A Ty przepraszam to co,lekko masz????Jakbys miałą to by cie opiekunkowo nie zobaczyło!
Ja bym w tej sytuacji zrobiła tak:
1-jesli jest firma ,zgłaszam firmie jak najszybciej-pieniadze i za podróż i na zycie dla PDP i siebie ,rodzina ma obowiazek placić-żadnej łaski nie robi!!!
2-jeslinie ma firmy,wołam swoja kase za podróż,za pierwszy tydzien,zamawiam busa i spadam,informujac rodzine ,że dziekuje uprzejmie za te pracę,lub informując PDP na godzine przed busem!!!!
Tak jak Ty postepujesz ,nie wolno!!!!Trzeba sie szanowac i dac sie stłamszac i nie bac się żądac/nie prosić!!!!!/ tego co sie należy!!!! Chciała PDP opieki,zatrudniła,niech płaci i niech nie mysli ,ze opiekunka za darmo robic bedzie i byle gówno zje....Nie podoba się ,ze trzeba portfel otworzyć?Są inne wyjścia....Krefeldowska babcia zawsze ,przez 2 lata ,przy wypłacie jęczała,jakie my drogie! - "nie musimy u Pani pracowac ,prosze iśc do Heimu",tak jej mówiłam....Niemcy nam żadnej łaski wielkiej nie robia zatrudniając-jestesmy pracownikami ,jak wszyscy inni ,a pracownikom sie płaci!!!!!