12 września 2013 16:37 / 1 osobie podoba się ten post
kika1Porzadki w piwnicy...
Moja babka /okropna kobieta... zmuszala wszystkich wokol do posluszenstwa/ kazala piwnice na blysk odsztorcowac...Piwnice ktora od 30 lat miotly nie widziala.... Pajeczyny zwisaly..... jak w jakims lochu pod zamczyskiem...a w nich tluste...dorodne pajaki, ktore sa zmora mojego zycia!!!Byly to poczatki mojej pracy na obczyznie.... nie chcialam byc nieposluszna.... umowilam sie z kolezanka, ze ta prace ona wykona... /babka tam nie schodzila, pewnie tez fobie... miala!Tej nocy po wysprzataniu piwnicy, do klo mi sie zachcialo.... wykladzina wszedzie, wiec bez papci na bosaka przelecialam.... pod stopa cos chrupnelo.... pewnie fafol jakis....Siedzac na klo zobaczylam wiecej.... czarnych duzych, nieruchomych fafolow..... kurcze pieczone pomyslalam... jutro odkurzanie czeka....Gacie do gory i biegne spowrotem do lozka..... pod nogami juz nie chrupalo tylko strzelalo, rozbryzgiwalo sie..... ale co..... co to jest.... do licha!!!Przyjrzalam sie blizej tym nieruchomym farfoclom i zrozumialam..... to paajki z piwnicy przeniosly sie tam gdzie spokoj i cisza.....Slabosc od zoladka zaczela mnie ogarniac.... w glowie kolowac.... zemdleje jak nic.... ale nie moge....nie moge.... trzymaj sie Kiko.....bo cie cala obleza....Przezwyciezylam slabosc..... cala noc swiatlo palilam.... /przy zapalonym nie lazily..../dotrwalam do rana zdretwiala ze strachu. Gdy tylko sie rozwidnilo.... telefon do kolezanki sprzatajacej piwnice wykonalam..... przyleciala jak na alarm.... i odkurzaczem wszystkie.... strachy wylapala!
Kika patronko opiekunek dałaś sie pogonic do piwnicy?coś mi sie wierzyć nie chce,czyz byś dodawała otuchy tym,ktore wykonują te czynności?Nie sprzątałam piwnic,ale mogę sprzatać jak bym chciala ale przymuszona?nigdy w zyciu,nigdy.Pajakow nie boje się, ale po prostu brzydzę.Teraz opiekunki maja" HIMMEL"agencja wszystko załatwi,zakres obowiazkow,umowe,wolne,wynagrodzenie i tylko pracowac jak jest taka potrzeba i mozliwosc.Ja tez zaczynalam z partyzantki wiem jak to jest być pozostawionym na obczyżnie bez opieki i wsparcia.Dlatego teraz ja wybieram a nie mnie wybieraja.I dobrze im tak i mnie też.