Czy Niemcy rzeczywiście tak nas postrzegają?

20 sierpnia 2013 21:39
Bardziej to wydaje Mi sie,ze golebie chorobska roznosza.Ornitologiem nie jestem,ale duzo ich jakos.

20 sierpnia 2013 21:43 / 1 osobie podoba się ten post
No i nie lubie ich,tych golebi,bo sa syfiarze i sraja gdzie popadnie i sie niczego nie boja i w ogole ,to ja nie lubie ptakow ooo.Jedynie papuge zdzierze,ale to tez nie zawsze.Ja to sie brzydze pior bleeeeee.
21 sierpnia 2013 12:34 / 3 osobom podoba się ten post
A czy nie jest tak, że to jak nas oceniają zależy od nas? Wydaje mi się, że nie można generalizować. Jeśli sami zachowujemy się dziwnie czy nie milo, będziemy źle oceniani.

Fakt, że zawsze znajdą się tacy, co będą nas oceniac stereotypowo ale nie dotyczy to tylko stosunków międzynarodowych.
Z jednej strony sami oceniamy ludzi wg np. wyglądu (naukowo udowodniono, że wobec łądnych osób zachowujemy się inaczej niż wobec brzydkich), sposobie poruszania sie (wiele osób na wózkach inwalidzkich uważanych jest za chorych umysłowo). A z drugiej oczekujemy, że nie będziemy w taki sposób oceniani przez innych.
21 sierpnia 2013 12:51 / 2 osobom podoba się ten post
IGGA nie interesuje mnie twoja narodowość ale wśród twoich rodaków pewnie znajdują się i tacy ludzie co w Polsce. Mam gdzieś jej wełniany sweter jak chce to niech na niego pluje: bo ja piorę swoje. Ale na Boga nie obgadujcie ich. Trochę pokory.
21 sierpnia 2013 13:11 / 5 osobom podoba się ten post
TWA, my tu piszemy na rozne tematy, jedne sa bardziej drazliwe inne mniej. Nie wiem czy taka wymiana odczuc jest obgadywaniem, piszemy co czujemy, co nas wkurza. Nie bierz sobie tak wszystkiego na serio do serca.
21 sierpnia 2013 13:23 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

Nie wiem czy srokom szkodzi-chyba nie bo wpieprzają wszystko jak leci ,a karmię je na wyraźne życzenie babuszki:)

Oj szkodzi Kasiu,szkodzi.tylko one biedne sa za nami,bo koty i psy sa przed opiekunkami tu w D.
21 sierpnia 2013 13:26 / 1 osobie podoba się ten post
IWA

IGGA nie interesuje mnie twoja narodowość ale wśród twoich rodaków pewnie znajdują się i tacy ludzie co w Polsce. Mam gdzieś jej wełniany sweter jak chce to niech na niego pluje: bo ja piorę swoje. Ale na Boga nie obgadujcie ich. Trochę pokory.

Nie tylko pokory ale i na kolanach?
21 sierpnia 2013 13:46
Nie wiem czy to ważne ale to forum dyskusyjne dotyczy innego tematu " Czy rzeczywiście Niemcy tak nas postrzegają" a jak sobie chcecie poobgadywać pracodawców załóżcie nowe pt. Jak opiekunki postrzegają Niemieckich pracodawców. A ty Mleczko możesz sobie kolana zdzierać jak chcesz ja i wiele innych opiekunów tego nie musimy robić.
21 sierpnia 2013 13:47 / 3 osobom podoba się ten post
IWA

Co do obgadywania to dużo więcej i dosadniej napisałam w temacie co mnie drażni.
Plucie na sweter nigdy nie nazwę praniem, czy czyszczeniem tylko obrzydliwym, wstrętnym rozmazywaniem brudu.
Moich rodaków na całym świecie mnóstwo i wstydzić się za siebie nie musimy. A kobieta Litwinka wspaniałą gospodynią, wspaniałą matką i wspaniała żoną jak i kochanką jest. Wszak nasza Barbara Waszego Zygmunta na złotym krótkim łańcuszku prowadzała. Miłego dnia.:)
21 sierpnia 2013 13:51 / 4 osobom podoba się ten post
IGGA

Co do obgadywania to dużo więcej i dosadniej napisałam w temacie co mnie drażni.
Plucie na sweter nigdy nie nazwę praniem, czy czyszczeniem tylko obrzydliwym, wstrętnym rozmazywaniem brudu.
Moich rodaków na całym świecie mnóstwo i wstydzić się za siebie nie musimy. A kobieta Litwinka wspaniałą gospodynią, wspaniałą matką i wspaniała żoną jak i kochanką jest. Wszak nasza Barbara Waszego Zygmunta na złotym krótkim łańcuszku prowadzała. Miłego dnia.:)

Gratuluję twojej skromności narodowej. Pozdrów Litwinów. A ja za tem pozdrwawiam Polki wspaniałe gospodynie, matki, żony i kochanki.
21 sierpnia 2013 13:55 / 3 osobom podoba się ten post
Dziewczynki,przepraszam a o co ta kłótnia? To Forum,każdy ma prawo pisać to co uważa...Przestańcie,bo jesień wywołacie z miesięcznym przyśpieszeniem i będzie deszcz od jutra...
21 sierpnia 2013 13:57 / 3 osobom podoba się ten post
IGGA

Igga ,Ja tam do Ciebie nic nie mam.
Ale Polakow,Litwinow,czy Murzynow do jednego wora nie mozna wrzucac.Wyjatki sie zdarzaja na porzadku dziennym
Widzisz,Ja akurat mialam sasiadke Litwine w niemcowni.Nikogo nie obrazajac ale przykladem nie swiecila i to wyuczona kobieta.Nie bede wypisywac co robila i to mezatka,jej sprawa,brudaska byla napewno.Wiec..........sa ludzie i ludziska obojetnie jakiej narodowosci.
Mozesz teraz napisac,ze Polki tez tak robia ,.Tak i przyznam Ci racje.Ale nie wszystkie!!!!!!!
21 sierpnia 2013 13:57 / 1 osobie podoba się ten post
IGGA

Igga ,Ja tam do Ciebie nic nie mam.
Ale Polakow,Litwinow,czy Murzynow do jednego wora nie mozna wrzucac.Wyjatki sie zdarzaja na porzadku dziennym
Widzisz,Ja akurat mialam sasiadke Litwine w niemcowni.Nikogo nie obrazajac ale przykladem nie swiecila i to wyuczona kobieta.Nie bede wypisywac co robila i to mezatka,jej sprawa,brudaska byla napewno.Wiec..........sa ludzie i ludziska obojetnie jakiej narodowosci.
Mozesz teraz napisac,ze Polki tez tak robia ,.Tak i przyznam Ci racje.Ale nie wszystkie!!!!!!!
21 sierpnia 2013 14:16 / 1 osobie podoba się ten post
Mądra dziewczyna z Ciebie Andrea, nie czytaj!!!!!!!!!!
21 sierpnia 2013 14:49 / 3 osobom podoba się ten post
IWA

Gratuluję twojej skromności narodowej. Pozdrów Litwinów. A ja za tem pozdrwawiam Polki wspaniałe gospodynie, matki, żony i kochanki.

Pozdrowienia z serca płynące być muszą to i wtedy serdecznymi są. W złości pozdrawiać to i grzech wielki. Nimniejszym dziękuję z serca całego.
Bea a czemu mnie Wasze dziewczyny obgadywać by przyjść miało?
A jeśli ty tam gdzies w świecie jakąś brudaskę niby rodaczkę moją spotkałaś to ja tobie powiem- pewnie ona mieszana była. :)