Czy Niemcy rzeczywiście tak nas postrzegają?

21 sierpnia 2013 14:51 / 5 osobom podoba się ten post
:O:O:O:O:O:O A co to za jakies glupie gadanie?Polka,Litwinka,czy Murzynka?
No popierniczylo Was?
Ja jestem czarownica,jestem brudaska,chodze z pajakami we wlosach,zywie sie szczurami,facetow czaruje i mnie kochaja,i w ogole jestem inna:D:D:D:D:D To co? Teraz bedziecie na mnie pluc slowem?Bo jestem inna-ludzie no prosze Was:)
Troche dystansu:):):)
21 sierpnia 2013 14:53 / 1 osobie podoba się ten post
Lubię Ciebie Hogata. Wieczorem podrzucę nową miotłę w prezencie. :)
21 sierpnia 2013 14:55 / 1 osobie podoba się ten post
IGGA

Lubię Ciebie Hogata. Wieczorem podrzucę nową miotłę w prezencie. :)

Dzieki,w sumie sie przyda,od nadmiaru mnie akurat glowa nie boli hahahah:)
21 sierpnia 2013 14:56 / 1 osobie podoba się ten post
Hogata nie nerwujsa.A Mnie to wsio Ryba co,kto  gdzie i z kim.
Napisalam co o tym sadze i tyle.A dystansu to mam az zaduzo.
A juz nie ma takich strasznych czarownic z pajakami we wlosach wiec nie picuj tu Nas,ha,ha
21 sierpnia 2013 15:00 / 1 osobie podoba się ten post
BEA

Hogata nie nerwujsa.A Mnie to wsio Ryba co,kto  gdzie i z kim.
Napisalam co o tym sadze i tyle.A dystansu to mam az zaduzo.
A juz nie ma takich strasznych czarownic z pajakami we wlosach wiec nie picuj tu Nas,ha,ha

Jak nie ma? jak nie ma?!Ja widziałam Hogatę na własne oczy!!!!!SĄ!!!!!!!
21 sierpnia 2013 15:04
kasia63

Jak nie ma? jak nie ma?!Ja widziałam Hogatę na własne oczy!!!!!SĄ!!!!!!!

EEE ,no to ja juz sie nie wypowiadam wiecej na temat czarownic
A na awatarze nie wyglada tak strasznie,hmmmmm
21 sierpnia 2013 15:06 / 2 osobom podoba się ten post
BEA

EEE ,no to ja juz sie nie wypowiadam wiecej na temat czarownic
A na awatarze nie wyglada tak strasznie,hmmmmm

Ano,pozory mylą...............................
21 sierpnia 2013 15:15
kasia63

Ano,pozory mylą...............................

Dziekuje Kasiu-na Ciebie zawsze mozna liczyc hihihihi:)

BEA-No sa takie czarownice,a avatar to tylko podpucha,coby ludziska chcieli ze mna gaworzyc,zeby nie pouciekali hihihihi:)
21 sierpnia 2013 15:20 / 14 osobom podoba się ten post
Wiecie co ? Ja zszokowana jestem . Różnie tu na forum bywało ,nieraz nawet ostro ale zwykle dotyczyło naszych poglądów z którymi inni się nie zgadzali , może nieszczególnych sformułowań , nieprzemyślanych wypowiedzi. No i boczyłyśmy się na siebie a potem czas łagodził nieporozumienia a i my odpuszczałyśmy . Ale teraz mi czymś brzydkim to pachnie . Pan Bóg żadnemu narodowi nie dał prawa wywyższac się nad pozostałe a wywlekanie z historii kto kogo na jakim pasku wodził - no ludzie , to w szesnastym wieku było a i różne okoliczności temu towarzyszły- nie wszystkie takie pozytywne . Spasujmy - bo zacznie się od narodowosci , potem poróżnimy się bo z róznych województw jestesmy , różne wykształcenie mamy , różny rozmiar ciuchów nosimy itd.Ja przyjaźnię się z Łemkami od wielu lat , oni językiem podobnym do ukraińskiego mówią ale się szanujemy , bo ja w nich a oni we mnie po prostu człowieka widzimy .Ale nigdy bym nie powiedziała że ja lepsza , bo Polka a gdyby ktoś z nich powiedział że on lepszy , bo Łemko , to by był ostatni dzień naszej przyjaźni. Ja teraz lepiej rozumiem posty IGGI , z którą mi jakoś ,,nie po drodze '' zawsze było ale starałam sie za pomoca argumentów swoje poglądy przedstawiać.A to jest coś innego- uczucia , mentalność , z czym dyskutować się nie da , bo to ma się w sercu głęboko . Powiem tyle : Bądźmy dobrymi , mądrymi ludźmi , to inni mądrzy ludzie za to nas uszanują , a nie za to , jaką narodowość w sercu czy dokumentach mamy.
21 sierpnia 2013 15:25
A sie usmialam,no hahahahahahaha i pomidor mi nosem wylatal,hahahahaha...Ups..to byl maly szczurek,ktorego wlasnie konsumowalam:D:D:D:D:D
PrzestAn Andrea,bo jeszcze kto uwierzy,hahahaha i beda chcieli mnie adoptowac,hahahahaha:)
Tak Andrejka-Ty grzeczniejsza od Janiolow hahahahaha:D:D:D:DD:D
21 sierpnia 2013 16:18 / 4 osobom podoba się ten post
IWA

Nie wiem czy to ważne ale to forum dyskusyjne dotyczy innego tematu " Czy rzeczywiście Niemcy tak nas postrzegają" a jak sobie chcecie poobgadywać pracodawców załóżcie nowe pt. Jak opiekunki postrzegają Niemieckich pracodawców. A ty Mleczko możesz sobie kolana zdzierać jak chcesz ja i wiele innych opiekunów tego nie musimy robić.

Mam ochraniacze.
21 sierpnia 2013 17:01 / 8 osobom podoba się ten post
Heh! Dużo ludzi poznałam różnych narodowości i powiem jedno... jest mi rybka czy ktoś jest czarny, zielony, hetero, homo czy w kropki... mam to po prostu gdzieś!!! Dla mnie ważne jest czy to dobry człowiek i myślący, z którym będę mogła porozmawiać, pośmiać się i pomarudzić...
A to jak każda/ każdy z nas po sobie porządek na stelli zostawia to świadczy o danej osobie, jej wychowaniu i poszanowaniu drugiego człowieka, a nie narodowości, czy pochodzeniu!!!

Ludzie zacznijmy się i swoją odmienność szanować, a świat stanie się lepszy!!!
21 sierpnia 2013 17:07 / 2 osobom podoba się ten post
mozah aM

Wiecie co ? Ja zszokowana jestem . Różnie tu na forum bywało ,nieraz nawet ostro ale zwykle dotyczyło naszych poglądów z którymi inni się nie zgadzali , może nieszczególnych sformułowań , nieprzemyślanych wypowiedzi. No i boczyłyśmy się na siebie a potem czas łagodził nieporozumienia a i my odpuszczałyśmy . Ale teraz mi czymś brzydkim to pachnie . Pan Bóg żadnemu narodowi nie dał prawa wywyższac się nad pozostałe a wywlekanie z historii kto kogo na jakim pasku wodził - no ludzie , to w szesnastym wieku było a i różne okoliczności temu towarzyszły- nie wszystkie takie pozytywne . Spasujmy - bo zacznie się od narodowosci , potem poróżnimy się bo z róznych województw jestesmy , różne wykształcenie mamy , różny rozmiar ciuchów nosimy itd.Ja przyjaźnię się z Łemkami od wielu lat , oni językiem podobnym do ukraińskiego mówią ale się szanujemy , bo ja w nich a oni we mnie po prostu człowieka widzimy .Ale nigdy bym nie powiedziała że ja lepsza , bo Polka a gdyby ktoś z nich powiedział że on lepszy , bo Łemko , to by był ostatni dzień naszej przyjaźni. Ja teraz lepiej rozumiem posty IGGI , z którą mi jakoś ,,nie po drodze '' zawsze było ale starałam sie za pomoca argumentów swoje poglądy przedstawiać.A to jest coś innego- uczucia , mentalność , z czym dyskutować się nie da , bo to ma się w sercu głęboko . Powiem tyle : Bądźmy dobrymi , mądrymi ludźmi , to inni mądrzy ludzie za to nas uszanują , a nie za to , jaką narodowość w sercu czy dokumentach mamy.

Amen.

i po co te klotnie nierozumiem naprawde az sie u mnie zachmurzylo:)
21 sierpnia 2013 20:32 / 7 osobom podoba się ten post
Czytam te dzisiejsze wpisy i muszę bardzo podziękować rodzicom moim i dziadkom moim, że potrafili przekazać mi tak dużo życiowych mądrości. Że świat jest piękny i bardzo duży, że ludzie są dobrzy,i zawsze dobrze jest tam gdzie jest miłość, szacunek i zrozumienie.
Histori uczyła mnie moja babcia. Tej pięknej histori. Snułyśmy sobie wieczorkami długie opowieści. Znam historie wielu niezapmnianych miłości.O tych cudownych miłościach opowiadano, pisano książki. Bo one nie zdarzają się często. Ja pokochałam historię Barbary i Zygmunta. Babcia mi opowiadała a ja płakałam. Kiedy jako już dorosła dziewczyna zobaczyłam w Muzeum Narodowym obraz Śmierć Barbary Radziwiłłówny stałam i znowu płakałam. I takich łeż nie nalezy się wstydzić, bo wielkim darem jest umieć kochać i życie przeżyć pieknie.
Ja tez mam swojego króla, ktorego kocham bardzo,i który mnie kocha miłością wielką. Mamy swoje małe królestwo i złoty łańcuszek.On urodził sie w Polsce, ja nie. Ale nie ma między nami żadnych podziałów. Nigdy nikt mi nie dał odczuć, że gdzieś tam jest granica.Jesteśmy ludźmi szczęśliwymi, naszą ojczyzną jest cały świat.
Znam swoja wartość, jestem stanowcza w swoich poglądach, zawsze biorę odpowiedzialność za słowa wypowiedziane. Nie gardzę ludźmi, nie oczerniam, nie wchodzę w żadne intrygi. A czy ze wszystkimi mi po drodze? Tak. Każdy człowiek wnosi coś nowego a poznawanie świata i ludzi to cel piękny.
Wyjeżdżam z moim hrabią do cudownej nadmorskiej miejscowości. Będziemy zatrzymywać lato. Kupiłam farby, pędzle. Mam na czym utrwalać piękne chwile. Może nawet doczekam sie swojej wystawy.Takie mam plany. I pomalutku je realizuję.
Realizujcie się, kochajcie, bądźcie kochane, nie czepiajcie się jedna drugiej i najważniejsze czytajcie ze zrozumieniem. :)
21 sierpnia 2013 20:48 / 4 osobom podoba się ten post
Tali

Heh! Dużo ludzi poznałam różnych narodowości i powiem jedno... jest mi rybka czy ktoś jest czarny, zielony, hetero, homo czy w kropki... mam to po prostu gdzieś!!! Dla mnie ważne jest czy to dobry człowiek i myślący, z którym będę mogła porozmawiać, pośmiać się i pomarudzić...
A to jak każda/ każdy z nas po sobie porządek na stelli zostawia to świadczy o danej osobie, jej wychowaniu i poszanowaniu drugiego człowieka, a nie narodowości, czy pochodzeniu!!!

Ludzie zacznijmy się i swoją odmienność szanować, a świat stanie się lepszy!!!

A ja zawsze mojej córce mówiłam,a niech on dziecko będzie różowy w żółte kropki, byleby doby człowiek był!Jakie znaczenie ma kto skąd,wazne żeby sie wzajemnie umiec porozumieć i szanować swoje odmienności.A jak komu sie nie podoba ,że niektórzy Niemcy traktuja Polaków tak czy inaczej to zawsze może  wybrac inny kraj na zarabianie pieniedzy i nie będa go wtedy draznic ołtarzyki z forografiami w ss-mańskich mundurach.........
Mam koleżankę mieszkajacą w Anglii i juz od co najmniej od 2 lat mówi mi,ze trzeba innego miejsca do zycia szukać tak nas ,Polakow tam nienawidzą......................a niby sojusznik................