25 sierpnia 2013 17:55 / 3 osobom podoba się ten post
BEAA co wyprawiali Rosjanie,Ukraincy.Cala rodzine Mojej babci Ukraincy wymordowali.W bestialski sposob.
A co do Niemcow,zaczeli pierwsi .
A tak wogole to to jest bardzo trudny temat.Ale szkoda tylko tych ludzi,ktorzy gina.
Co do tych naszych podopiecznych ,ktorzy brali udzial w wojnie wielu udaje teraz pokorne owieczki,na starosc jak Sa nidolezni i schorowani,
Za mlodu maszerowali w pierwszym rzedzie Hitler Jugen z usmiechem na twarzy.!!!!!!!!!!!
No tak Bea,masz racje,ale nie do konca.Pamietaj,ze czesto byli zmuszani.
Jest bardzo dobry film na ten temat pod polskim tytulem "Fabryka smierci"polecam,jak obejzalam strasznie sie rozbeczalam i zastanowilam.Moja poprzednia podopieczna,duzo mi opowiadala o tamtych czasach.Pochodzila z zamoznej rodziny fabrykantow.Bali sie Hitlera jak ognia.A Jej ojciec zostal przez nimcow zamordowany.
Hmmmmmm,to jest historia.Twoje odczucia sa takie ,poniewaz wkladano nam do glowy od dziecka jak niby bylo.Pamietasz czasy ,kiedy Zwiazek Radziecki byl dla nas przyjacielem i w ogole byl naj.Potem wyszlo co w trawie piszczalo.Szok dla nas ,tych malych dzieciakow-gdzie na lekcjach j.rosyjskiego spiewalo sie (fonetycznie)Buwsiegda budziet sonce.....Pamietam jak nauczylam sie tej piosenki i spiewalam ja w drodze powrotnej do domu.Darlam sie jak jaks wariatka,no coz bylam dzieckiem,az wyszla sasiadka na klatke i tak mnie opierdzielila.Nie za glosne ryczenie,tylko za Rosjanow....Ja doznalam szoku,do tej pory to pamietam:(