Ja troszkę zmieniam temat postrzegania, niemiecki newsweek zainteresował się pracą opiekunek, w ostatnim numerze wydał artykuł na temat naszej pracy.
Ja troszkę zmieniam temat postrzegania, niemiecki newsweek zainteresował się pracą opiekunek, w ostatnim numerze wydał artykuł na temat naszej pracy.
Fakt, dużo teraz się mówi a raczej tv pokazuje dużo programów o różnych odcieniach prawdy. Tego nikt przecież nie wymaże. Niemcy w pocie czoła zapracowali sobie na to jak są odbierani w Świecie. Tyle tylko, że ich gospodarka jest silna w dużej mierze dzięki pomocy Stanów Zjednoczonych. Pomocy, która wypłynęmiędzy innymi ła ze strachu przed komunizmem. A nam zawsze wiatr w plecy .....
A czy u nas wszyscy wiedzą o Bieszczadach po wojnie i co się tam działo ?? Każdy się czegos wstydzi i zakopuje w piachu.
No ale Niemcy mają tego duużo więcej.
Ja uważam że niemcy nas widzą tak ; jeśli nas potrzebują do pracy za małe pieniądze to jesteśmy fajni,super i etc ,cieszą się do nas jak przyjeżdzamy ,ale jeśli wykonamy już daną pracę i usługe najzwyczjniej mają nas w d..... z myślą" znowu wykorzystałem tanią siłę roboczą" żegnając nas z uśmiechem że już wyjeżdzamy i tak w koło macieju.Dlatego się nie spoufalam z nimi bo nie warto:))
Ja uważam że niemcy nas widzą tak ; jeśli nas potrzebują do pracy za małe pieniądze to jesteśmy fajni,super i etc ,cieszą się do nas jak przyjeżdzamy ,ale jeśli wykonamy już daną pracę i usługe najzwyczjniej mają nas w d..... z myślą" znowu wykorzystałem tanią siłę roboczą" żegnając nas z uśmiechem że już wyjeżdzamy i tak w koło macieju.Dlatego się nie spoufalam z nimi bo nie warto:))
Niedawno emitowany film "Unsere Muetter, unsere Vaeter" tez nie dal pelnej odpowiedzi o roli zwyklego obywatela Rzeszy w machunie smierci.
Porzadny dokument ZDf nadal ok 23,40 , znikome szanse na szersza publicznosc.
ciesze się , a scierka ... no coz wszystko zależy od sytuacji i ....kontekstu :)
Geronimo , uważam ze masz racje , ciagle powtarzam to wszędzie ,nie tylko tutaj ze traktują nas tak jak na to sami pozwalamy . I nie ma znaczenia czy chodzi o niemcow ,rosjan czy polakow ,jeśli tylko ktoś zwącha ze się go boisz ( lub np. utraty pracy, konsekwencji dochodzenia swoich praw itp...)na 100 % zostanie to natychmiast wykorzystane. To po prostu prawo przyrody ,zawsze słabszy przegrywa ...wszędzie gdzie pracowałam bylam zawsze szanowana natomiast moje zmienniczki nie zawsze , ale ja nie pracuje w ogrodzie - hiihihihihihihih (opalałam się i wachalam kwiatki ) , nie pieke i nie gotuje dla całej rodziny (chyba ze sama mam na to ochote) nie myje okien i nie szoruje 30 letniego brudu jeśli mi za to dodatkowo nie zapłaca ,nie wyreczam pflegedienstu z roboty jaka powinni wykonać, za to zawsze jestem czysta zadbana elegancka i kompetentna , zawsze usmiechnieta , nawet wtedy jak daje dziadkowi czy babci scierka po lapach , pewnych rzeczy po prostu wymagam i ....zawsze chodze z podniesiona glowa po prostu szanuje się i inni mnie tez szanuja i to chyba tyle ....