27 stycznia 2014 17:10 / 2 osobom podoba się ten post
doris4Dzis milo zaskoczyli mnie moja Pdp i jej maz . Otoz przychodzi tu sprzataczka piec razt w tygodniu .Robi tez zakupy i pranie.Ale zachorowala i myslalam ,ze jej obowiazki splyna na mnie .Taki oczywisty tok myslenia mnie naszedl :)
A tu moja PDP mowi ,ze ja mam dosc pracy przy nich i przygotowywanie posilkow ,i mam tym sie nie przejmowac .Przyjdzie pani Gizela i obrobi wszystko jak trzeba.
Noz zaskoczyli mnie bardzo :)
To tylko sie cieszyc i pogratulowac Ci madrych PDP:):):)......Tu gdzie jestem mam b. dobrze ,rodzina w miare w porzadku,jakies drobne niedociagniecia sie znajda,ale ogolnie spoko.......jednak juz ponad rok temu przestala przychodzic raz w tygodniu pflege do mycia "kompletnego" Babciuni.Zaczelo sie od tego,ze PDP nie miala sily siedziec pod prysznicem na specjalistycznym foteliku.Ano to pflege raz w tygodniu zaczela myc ja w lozku(ja to robilam dwa razy na dzien,tyle ze bez mycia glowy) ,ale jak zmarl man PDP ,nie mial kto drzec sie na nie,zaczely siostrzyczki robic sobie jaja.Zamiast z samego rana,przychodzily o 11-12 godz. .Zaczely sie schody,PDP po sniadaniu,tabletkach musiala byc z powrotem rozbierana do mycia,bardzo ja to meczylo.Na moje uwagi pflege reagowaly po luzacku,no pewno sobie myslaly co ta glupia Polka bedzie im podskakiwac,glowe myly juz 1xdwa tygodnie,jak powiedzialam,zeby paznokcie u rak obciac,to tak szybko to robily ,ze tylko slyszalam Babcine---aua,aua.No i po jakims czasie synowa PDP sie wsciekla,opitolila je........i....zrezygnowala z uslug......I kto to teraz robi? ano ja,narzekac nie narzekam,bo luzy to mam tu jak malo kto,glowe myje PDP 1xtydzien-nie jest to dla mnie ani zmienniczek problemem,ale myslisz,ze to co placila synowa PDP pflege wpada nam do kieszeni? absolutnie nie,co sie dostaje na urlop,czy z "okazji",to od poczatku dostawalam,ale przeciez na pracy pflege moga zaoszczedzic:):):):):).....czasem,jak sie z kims jednym jest b. dlugo to wcale nie jest tak dobrze,ale nauczka na przyszlosc jest,ze kiedys w nowym miejscu za prace pflege----wolac od razu jakas zaplate.....Gdybys pokazala cala d.....e i zaczela to robic to powinni Ci placic,a jak pokazesz,ze zrobisz cos ponadto to N. na reke .....ja tu co jakis czas ucze sie nowego---i pewnie i tak bede dalej glupia:):):):)