dziekuje dziewczynom,ktore mnie nie oszdzily swoimi wpisami ale zrozumialy moj sarkastyczno-zartobliwy ton..to ze nie kazdemu jest dane sarkazm zpznac to rozumiem ale ze tak szybko mozna osadzic kogos kogo sie nie zna tego nie rozumiem...dziekuje wam raz jeszcze...
dziekuje dziewczynom,ktore mnie nie oszdzily swoimi wpisami ale zrozumialy moj sarkastyczno-zartobliwy ton..to ze nie kazdemu jest dane sarkazm zpznac to rozumiem ale ze tak szybko mozna osadzic kogos kogo sie nie zna tego nie rozumiem...dziekuje wam raz jeszcze...
Aniu , ja codziennie czytam sentencje , dowcipy również , uwierz mi , że nawet jak mi się przypomni jakiś fajny , stary kawał np.o Żydach - wolę przemilczeć , żeby nie wywoływać burzy ! Nie lubię jak ktoś wmawia w zdrowego chorobę ! Dyskusja fajna , wartościowa , ale jak dla mnie Ty nie zrobiłaś nic złego , nie pojmuję , że ludzie bądz co bądz inteligentni nie zrozumieli dowcipu !.....Pytanie do wszystkich : Po jaką cholerę ten wątek " jak nas Niemcy postrzegają " czy jakoś tak ? tzn. Oni nas mogą postrzegać jak chcą , ale my to już nie ! .... a ja odkąd tę dyskusję poczytałam , spiewam sobie bardzo starą piosenkę " Madagaskar ", której refren kończy się słowami :" Tam są dzikie szczepy , tam mi może będzie lepiej --- bo gdzie jest kultura , tam jest kłótnia , awantura !..M , M,M,Madagaskar kraina czarna , niech żyje czarny ląd ! -:))))))))
Ja mam farta,trafiam na całkiem normalnych/choć mówiacych innym językiem /ludzi.Ale trzeba znac swoja wartość,wtedy i Niemcy będą nas postrzegac dobrze,normalnie.
Aniu , ja codziennie czytam sentencje , dowcipy również , uwierz mi , że nawet jak mi się przypomni jakiś fajny , stary kawał np.o Żydach - wolę przemilczeć , żeby nie wywoływać burzy ! Nie lubię jak ktoś wmawia w zdrowego chorobę ! Dyskusja fajna , wartościowa , ale jak dla mnie Ty nie zrobiłaś nic złego , nie pojmuję , że ludzie bądz co bądz inteligentni nie zrozumieli dowcipu !.....Pytanie do wszystkich : Po jaką cholerę ten wątek " jak nas Niemcy postrzegają " czy jakoś tak ? tzn. Oni nas mogą postrzegać jak chcą , ale my to już nie ! .... a ja odkąd tę dyskusję poczytałam , spiewam sobie bardzo starą piosenkę " Madagaskar ", której refren kończy się słowami :" Tam są dzikie szczepy , tam mi może będzie lepiej --- bo gdzie jest kultura , tam jest kłótnia , awantura !..M , M,M,Madagaskar kraina czarna , niech żyje czarny ląd ! -:))))))))
Roześmiałam się równo ,ale takiej piosenki to ja chyba nigdy nie słyszałam.Napisz wiecej o tym Madagaskarze, bo to zabawne i ciekawe.
Nie pamiętam dokładnie , ale mówisz i masz : " Ja jestem facet na wpół dziki ,
Jak ludożerca sam , to ja pojadę do Afryki - tam kolonię mam !
Kupie sobie konia i dzikiego słonia , albo jest kolonia , albo nie ma nic !
ref. M,m , m, Madagaskar , kraina czarna , parna Afryka na wpół dzika
m, m, m, Madagaskar , orzechy kokosowe i drzewa bambusowe
tam są dzikie szczepy , tam mi może będzie lepiej
bo gdzie jest kultura , tam jest kłótnia awantura
M,m, m, Madagaskar kraina czarna niech żyje " Czrny Ląd ".... Dalej nie pamiętam , bo to jeszcze przed Potopem znałam a teraz to już za plecami , pomalutku skrada się ten jeden Niemiec , no ! jak mu tam ? ..... A a a ! już wiem Alzheimer ! -:)))))))
Nie pamiętam dokładnie , ale mówisz i masz : " Ja jestem facet na wpół dziki ,
Jak ludożerca sam , to ja pojadę do Afryki - tam kolonię mam !
Kupie sobie konia i dzikiego słonia , albo jest kolonia , albo nie ma nic !
ref. M,m , m, Madagaskar , kraina czarna , parna Afryka na wpół dzika
m, m, m, Madagaskar , orzechy kokosowe i drzewa bambusowe
tam są dzikie szczepy , tam mi może będzie lepiej
bo gdzie jest kultura , tam jest kłótnia awantura
M,m, m, Madagaskar kraina czarna niech żyje " Czrny Ląd ".... Dalej nie pamiętam , bo to jeszcze przed Potopem znałam a teraz to już za plecami , pomalutku skrada się ten jeden Niemiec , no ! jak mu tam ? ..... A a a ! już wiem Alzheimer ! -:)))))))
No chwileczkę, na kolonie nie jeżdziłaś??? Przeciez to kultowa kolonijna piosenka :D
[video]
[/video]]
Oczywiście to troszkę inna aranżacja niz na koloniach.
Król Julian to z innej bajki,współczesnej, ale tez o Madagaskarze :D :D :D :D i tez fajne.
[video]
[/video]