Czy Niemcy rzeczywiście tak nas postrzegają?

02 listopada 2014 07:23 / 6 osobom podoba się ten post
IWA

http://youtu.be/CzLIE1ASTys  

kochana obebralam cie jako waleczna kobietke...ale ze mna nie powalczysz,bo ja nie podejmuje rekawicy...ty masz racje a ja spokoj...spozytkuj swoj zapal w jakims innym temacie albo w stosunku do siebie,bo nwarto zastanowic sie nad swoim podejsciem do zycia...ja z natury pacyfistka jestem i unikam wszelkiej pwalki,takze slownej.pozdrawiam cie..
02 listopada 2014 07:26 / 1 osobie podoba się ten post
dziekuje dziewczynom,ktore mnie nie oszdzily swoimi wpisami ale zrozumialy moj sarkastyczno-zartobliwy ton..to ze nie kazdemu jest dane sarkazm zpznac to rozumiem ale ze tak szybko mozna osadzic kogos kogo sie nie zna tego nie rozumiem...dziekuje wam raz jeszcze...
02 listopada 2014 07:38 / 5 osobom podoba się ten post
ania52

dziekuje dziewczynom,ktore mnie nie oszdzily swoimi wpisami ale zrozumialy moj sarkastyczno-zartobliwy ton..to ze nie kazdemu jest dane sarkazm zpznac to rozumiem ale ze tak szybko mozna osadzic kogos kogo sie nie zna tego nie rozumiem...dziekuje wam raz jeszcze...

Aniu 52,przecież wiesz jak to jest.Na tym forum piszemy dość fragmentarycznie.Poza wyjatkami,kiedy opiekunki poznały sie osobiście,generalnie znamy sie tylko z tego,co tutaj piszemy.Ocena kogokolwiek na podstawie takich wpisów nie moze być właściwa,ba-ja nawet nie oceniam nikogo,bo przeciez to tylko internet-a on jak papier-wszystko przyjmie.
Na podstawie tego,co tutaj czytam,mogę sobie jedynie wyrobić jakiś poglad o konkretnej osobie,mogę sie do niej nastawić bardziej lub mniej pozytywnie/niechętnie,ale żeby kogoś ocenić,trzeba duuużo więcej.

02 listopada 2014 07:46 / 7 osobom podoba się ten post
ania52

Aniu , ja codziennie czytam sentencje , dowcipy również , uwierz mi , że nawet jak mi się przypomni jakiś fajny , stary kawał np.o Żydach - wolę przemilczeć , żeby nie wywoływać burzy ! Nie lubię jak ktoś wmawia w zdrowego chorobę ! Dyskusja fajna , wartościowa , ale jak dla mnie Ty nie zrobiłaś nic złego , nie pojmuję , że ludzie bądz co bądz inteligentni nie zrozumieli dowcipu !.....Pytanie do wszystkich : Po jaką cholerę ten wątek " jak nas Niemcy postrzegają " czy jakoś tak ? tzn. Oni nas mogą postrzegać jak chcą , ale my to już nie ! .... a ja odkąd tę dyskusję poczytałam , spiewam sobie bardzo starą piosenkę " Madagaskar ", której refren kończy się słowami :" Tam są dzikie szczepy , tam mi może będzie lepiej --- bo gdzie jest kultura , tam jest kłótnia , awantura !..M , M,M,Madagaskar kraina czarna , niech żyje czarny ląd ! -:))))))))
02 listopada 2014 07:48 / 2 osobom podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

Aniu , ja codziennie czytam sentencje , dowcipy również , uwierz mi , że nawet jak mi się przypomni jakiś fajny , stary kawał np.o Żydach - wolę przemilczeć , żeby nie wywoływać burzy ! Nie lubię jak ktoś wmawia w zdrowego chorobę ! Dyskusja fajna , wartościowa , ale jak dla mnie Ty nie zrobiłaś nic złego , nie pojmuję , że ludzie bądz co bądz inteligentni nie zrozumieli dowcipu !.....Pytanie do wszystkich : Po jaką cholerę ten wątek " jak nas Niemcy postrzegają " czy jakoś tak ? tzn. Oni nas mogą postrzegać jak chcą , ale my to już nie ! .... a ja odkąd tę dyskusję poczytałam , spiewam sobie bardzo starą piosenkę " Madagaskar ", której refren kończy się słowami :" Tam są dzikie szczepy , tam mi może będzie lepiej --- bo gdzie jest kultura , tam jest kłótnia , awantura !..M , M,M,Madagaskar kraina czarna , niech żyje czarny ląd ! -:))))))))

i król Julian hahaha, dobre, to było dobre ::)))
02 listopada 2014 08:51 / 6 osobom podoba się ten post
i fajnie,ze na forum a sa osoby majace poczucie humoru i rozumiejace co to sarkazm jest.i na koniec powiem tak;nadal bede pisala co mysle i czuje bez wzgledu na to czy mnie ktos odda pod sad kapturowy czy nie....moje poglady sa moimi pogladami bez wzgledu na to jak je ktos odbiera..
02 listopada 2014 16:55 / 1 osobie podoba się ten post
wiewiorka

Ja mam farta,trafiam na całkiem normalnych/choć mówiacych innym językiem /ludzi.Ale trzeba znac swoja wartość,wtedy i Niemcy będą nas postrzegac dobrze,normalnie.

Ja też mam trafa,bo tu w DE trafiłam na ciebie Wiewióreczko,troche mi to zajęło czasu i dużo km zrobiłam na moim rowerku,ale warto było.....
02 listopada 2014 18:32 / 4 osobom podoba się ten post
Pyta mnie się tak parę lat temu sąsiad mojej Frau czy widziałam
w Polsce coca colę.Ja mówię że przejeżdżało przez moją wieś auto
z Niemiec i ktoś wyrzucił puszkę po coca coli .Wtedy widziałam W Polsce coca colę.
A i oma dwa lata temu tłumaczyła mi ze przechodzimy przes ulice na zielo
nym swietle.A najlepiej powiedziec że po rynku u nas spacerują białe niedżwiedzie.
o
02 listopada 2014 18:50 / 5 osobom podoba się ten post
Postrzegają nas jako niekumate, niedouczone i chowane w chacie słomą krytą -ale w/g mnie dotyczy to starszego pokolenia i tez nie wszystkich -zazwyczaj jak im słoma z butów wychodzi to wydaje się im ,że nam całe snopki-. Młodsze pokolenie czyli 40-60 ma poprawne myślenie o Polsce nie uważa ,ze my np. pierzemy w balii nad brzegiem dziko płynącej rzeki.
02 listopada 2014 19:01 / 1 osobie podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

Roześmiałam się równo ,ale takiej piosenki to ja chyba nigdy nie słyszałam.Napisz wiecej o tym Madagaskarze, bo to zabawne i ciekawe.
02 listopada 2014 19:17 / 4 osobom podoba się ten post
ivetta

Roześmiałam się równo ,ale takiej piosenki to ja chyba nigdy nie słyszałam.Napisz wiecej o tym Madagaskarze, bo to zabawne i ciekawe.

Nie pamiętam dokładnie , ale mówisz i masz : " Ja jestem facet na wpół dziki ,
Jak ludożerca sam , to ja pojadę do Afryki - tam kolonię mam !
Kupie sobie konia i dzikiego słonia , albo jest kolonia , albo nie ma nic !
ref. M,m , m, Madagaskar , kraina czarna , parna Afryka na wpół dzika
m, m, m, Madagaskar , orzechy kokosowe i drzewa bambusowe
tam są dzikie szczepy , tam mi może będzie lepiej
bo gdzie jest kultura , tam jest kłótnia awantura
M,m, m, Madagaskar kraina czarna niech żyje " Czrny Ląd ".... Dalej nie pamiętam , bo to jeszcze przed Potopem znałam a teraz to już za plecami , pomalutku skrada się ten jeden Niemiec , no ! jak mu tam ? ..... A a a ! już wiem Alzheimer ! -:)))))))
02 listopada 2014 19:25
Barbara niepowtarzalna

M,m, m, Madagaskar kraina czarna niech żyje " Czrny Ląd ".... Dalej nie pamiętam , bo to jeszcze przed Potopem znałam a teraz to już za plecami , pomalutku skrada się ten jeden Niemiec , no ! jak mu tam ? ..... A a a ! już wiem Alzheimer ! -:)))))))

Super pioseneczka ,dziękuję .
02 listopada 2014 19:26 / 1 osobie podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

Pewnie nie o to wykonanie chodziło, ale słowa te same ;):

02 listopada 2014 19:34 / 1 osobie podoba się ten post
No chwileczkę, na kolonie nie jeżdziłaś??? Przeciez to kultowa kolonijna piosenka :D
[video][/video]]
Oczywiście to troszkę inna aranżacja niz na koloniach.
Król Julian to z innej bajki,współczesnej, ale tez o Madagaskarze :D :D :D :D i tez fajne.
[video][/video]

02 listopada 2014 19:35 / 1 osobie podoba się ten post
doda1961

No chwileczkę, na kolonie nie jeżdziłaś??? Przeciez to kultowa kolonijna piosenka :D
[video][/video]]
Oczywiście to troszkę inna aranżacja niz na koloniach.
Król Julian to z innej bajki,współczesnej, ale tez o Madagaskarze :D :D :D :D i tez fajne.
[video][/video]

jak jezdzilam na kolonie to spiewalismy inne piosenki...o raju...kiedy to bylo...