Ja też mam trafa,bo tu w DE trafiłam na ciebie Wiewióreczko,troche mi to zajęło czasu i dużo km zrobiłam na moim rowerku,ale warto było.....
Ja też mam trafa,bo tu w DE trafiłam na ciebie Wiewióreczko,troche mi to zajęło czasu i dużo km zrobiłam na moim rowerku,ale warto było.....
jak jezdzilam na kolonie to spiewalismy inne piosenki...o raju...kiedy to bylo...
Anka , no co Ty ! przecież ja od Ciebie parę lat wcześniej już na kolonie jezdziłam !....No , chyba , że jak Ty zaczęłaś jezdzić to już z mody ta piosenka wyszła ..... moglo tak być !!!! -:))))))))
Nie pamiętam dokładnie , ale mówisz i masz : " Ja jestem facet na wpół dziki ,
Jak ludożerca sam , to ja pojadę do Afryki - tam kolonię mam !
Kupie sobie konia i dzikiego słonia , albo jest kolonia , albo nie ma nic !
ref. M,m , m, Madagaskar , kraina czarna , parna Afryka na wpół dzika
m, m, m, Madagaskar , orzechy kokosowe i drzewa bambusowe
tam są dzikie szczepy , tam mi może będzie lepiej
bo gdzie jest kultura , tam jest kłótnia awantura
M,m, m, Madagaskar kraina czarna niech żyje " Czrny Ląd ".... Dalej nie pamiętam , bo to jeszcze przed Potopem znałam a teraz to już za plecami , pomalutku skrada się ten jeden Niemiec , no ! jak mu tam ? ..... A a a ! już wiem Alzheimer ! -:)))))))
kochana obebralam cie jako waleczna kobietke...ale ze mna nie powalczysz,bo ja nie podejmuje rekawicy...ty masz racje a ja spokoj...spozytkuj swoj zapal w jakims innym temacie albo w stosunku do siebie,bo nwarto zastanowic sie nad swoim podejsciem do zycia...ja z natury pacyfistka jestem i unikam wszelkiej pwalki,takze slownej.pozdrawiam cie..
No to tutaj się sporo mylisz kochana. Daleka jestem od walki z kim kolwiek. Rękawice sama ubierasz i kontynujesz walkę. Prawda sama się obroni.I nie sugeruj mi na co mam spożytkować swój zapał. Widzę że atak jest twoją obroną - twój sposób. A ja wrzuciłam muzę na luz a ty mnie atakujesz. I kto tu atakuje?
skoro swit napisalam odpowiedz na twoj wczorajszy post i sprawe uwazam za zamknieta....pozdrawiam....
Słyszałam często tę piosenkę, ale to z pewnością nie z kolonii???? Chyba w radiu ją puszczali???
To był podobno przedwojenny szlagier?? Ale mnie jeszcze wtedy na świecie nie było, więc żeby nie było ze jej wtedy słuchałam :) A tu info o niej: http://forum.jpilsudski.org/index.php?topic=1224.0
Wszystko da sie wyprostować miałam tak samo tylko opa do opieki a oma łaziła za mną jak pies policyjny ,boże czego ja nie sprzatałam chyba tylko dachu nie czyściłam -ale to było frycowe za pierwszy wyjazd i praktycznie zero języka -jestem obecnie na tym samym miejscu i to ja jestem teraz jak ten pies policyjny./DDD . Teraz się z tego śmieję ale moje pierwsze tygodnie to jedna wielka walka ,nerwy-wygrałam.
wiesz zgadzam sie tylko nie sugeruj mi ze nie umiem rozmawiac bo akurat biegle w 2 jezykach mowie trafilam na takie miejsce gdzie przyjezdzaja kobiety i 2 tygodnie wytrzymuja i stadjada dziadek jest poprostu rasista jego bawi to ze sie nonstop upierdala i gnebi czlowieka !!! kobieto wolno brac 1 prysznic raz w tygodniu!!!! zaczynam smierdziec i powiedzialam mu ze potrzebuje wiecej ale tu sie nieda nic zrobic ! bo dziad jest poprostu wrednybyla tu policjantka na recie i 2 tygodnie wytrzymala
wiesz zgadzam sie tylko nie sugeruj mi ze nie umiem rozmawiac bo akurat biegle w 2 jezykach mowie trafilam na takie miejsce gdzie przyjezdzaja kobiety i 2 tygodnie wytrzymuja i stadjada dziadek jest poprostu rasista jego bawi to ze sie nonstop upierdala i gnebi czlowieka !!! kobieto wolno brac 1 prysznic raz w tygodniu!!!! zaczynam smierdziec i powiedzialam mu ze potrzebuje wiecej ale tu sie nieda nic zrobic ! bo dziad jest poprostu wrednybyla tu policjantka na recie i 2 tygodnie wytrzymala
To podobnie jak u mnie. Jestem tu od 2 lat, wszyscy sąsiedzi wiedzą, że jestem z Polski, a jeden sąsiad za każdym razem kiedy mnie widzi pyta- Ewa, kiedy jedziesz na Ukrainę? Bo tam zamieszki są w Kijowie.... A jak babcia założyła sobie taki szalik na głowę bo siedziała przy oknie i jej wiało, to ten sąsiad wszedł, zobaczył i mówi- A coś sobie taki szalik na głowę założyła? Wyglądasz jak Polka... babcia się zorientowała, że ja rozumiem i troche głupio było... No tak własnie nas postrzegają... :(((( Dla nich granica wschodnia na Odrze to koniec Europy i wszystko "na prawo to wsio rawno....
Dokładnie. Polska to dla nich często kompletna dzicz. Szkoda, że mają taką mizerną wiedzę na temat naszego, jakby nie było p[ięknego, kraju. Ale nic to kobitki:) Trzeba to zmienić:)
Nie sądzę, żeby udało Ci się to zmienić, ale próbuj, próbuj ;)..
Ja mam wrażenie, że oni nas po prostu mają w nosie i zazwyczaj są wielkimi ignorantami, ale to oni muszą z tym żyć, nie my :).