Uzależnienia opiekunek

03 listopada 2014 18:06 / 3 osobom podoba się ten post
Binor

Też już kilka dni temu zwróciłam uwagę na słownictwo, jakie pojawia się w postach niektórych nowych osób na Forum.
Kiedyś się tutaj publicznie przyznałam, że nie przeklinam i nigdy tego nie robiłam i napiszę raz jeszcze - bez względu na to, na jakich Pdp-ych trafiałam, nigdy się o nich w ten sposób nie wyrażałam. Mogłam ich nie lubić, ale zawsze szanowałam. Do dziś tego się trzymam i wszystkim polecam.

Wiesz! Czasem przekląć też trzeba bo inaczej człowiek się udusi ale co za dużo to niezdrowo i też mnie drażni ten gwałtowny natłok wulgaryzmów. Natomiast co do szacunku względem naszych podopiecznych to rzecz względna. Nie uważam, że człowiek zasługuje na szacunek tylko z tego względu, że jest stary. Każdy bez względuna na wiek zasługuje na szacunek z uwagi na to jakim jest człowiekiem. Jeśli jako człowiek jest paskudny to siwy włos i wiek tego nie zmienią. Co innego jeśli to wynika z choroby ale jeśli ktoś jest przy zdrowych zmysłach i zachowuje się wrednie to co ? Nie wolno tego tak nazwać ? Nie zgadzam się. To tak jak w Polsce w gabinetach niektórych szefów wisi tabliczka 1. Szef ma zawsze rację, 2. W przypadku gdy szef nie maracji patrz punkt 1. 
03 listopada 2014 18:07 / 1 osobie podoba się ten post
ORIM

Ok teraz ja.Ile mozna zjesc tiramisu ? Kupilem dzis foremke 500 g.Babcia zjadla mala porcje i jakos juz nie ma ha ha

Duuuuuuuuuuuuuuużo.
03 listopada 2014 18:09 / 1 osobie podoba się ten post
Bo tiramisu wzięło sie i skurczyło Tak pocichutu.Orim smacznego .Jesteś chłop nie załuj sobie
03 listopada 2014 18:17 / 1 osobie podoba się ten post
ORIM

Ok teraz ja.Ile mozna zjesc tiramisu ? Kupilem dzis foremke 500 g.Babcia zjadla mala porcje i jakos juz nie ma ha ha

Prawie pół kilograma?
Będziesz gruby, zobaczysz że będziesz.
03 listopada 2014 18:19 / 3 osobom podoba się ten post
ORIM

Jakbym slyszala swojego syna,,,,mamus ja tylko kawalek zjadlem,a pol blachy placka wcielo;-;-;-;-;
03 listopada 2014 18:28 / 3 osobom podoba się ten post
Alina

Wiesz! Czasem przekląć też trzeba bo inaczej człowiek się udusi ale co za dużo to niezdrowo i też mnie drażni ten gwałtowny natłok wulgaryzmów. Natomiast co do szacunku względem naszych podopiecznych to rzecz względna. Nie uważam, że człowiek zasługuje na szacunek tylko z tego względu, że jest stary. Każdy bez względuna na wiek zasługuje na szacunek z uwagi na to jakim jest człowiekiem. Jeśli jako człowiek jest paskudny to siwy włos i wiek tego nie zmienią. Co innego jeśli to wynika z choroby ale jeśli ktoś jest przy zdrowych zmysłach i zachowuje się wrednie to co ? Nie wolno tego tak nazwać ? Nie zgadzam się. To tak jak w Polsce w gabinetach niektórych szefów wisi tabliczka 1. Szef ma zawsze rację, 2. W przypadku gdy szef nie maracji patrz punkt 1. 

Myślę , że nikt nie każe nam naszych podopiecznych ani kochać , ani udawac , ze tak czujemy .Ani ich zachowań akceptować .Szczególnie gdy są świadomi swych słów i czynów. A jeśli - jak piszesz podopieczny lub jego rodzina  jest złosliwy , skąpy , kłamie , wyzywa czy nas nie szanuje a jest zdrowy na umysle to język polski ma wystarczajaco duzo przymiotników , zeby taki stan czy sytuację opisać . A rzucając  wulgarnymi określeniami wystawiamy świadectwo tylko sobie . Nie bez powodu wszelkie poważniejsze fora internetowe o dowolnej tematyce mają zwykle w regulaminie zakaz wulgaryzmów.Bo niby dlaczego inni forumowicze muszą to czytać ? Co do tych tabliczek w gabinecie szefa - widywałam rzadko . A i to zawsze traktowałam je bardziej humorystycznie
03 listopada 2014 18:32 / 2 osobom podoba się ten post
ORIM

O,to pyszne było.
03 listopada 2014 18:34 / 4 osobom podoba się ten post
a ja napisze swoja zasade ktore respektuje w miejscu pracy,,nie musimy sie kochac,nie musiemy sie nawet lubic ale szanowac tak,,;-;-;-;-;-
03 listopada 2014 18:38 / 1 osobie podoba się ten post
amelka

Prawie pół kilograma?
Będziesz gruby, zobaczysz że będziesz.

Nie gruby tylko dobrze odrzywiony ha ha
03 listopada 2014 18:40 / 3 osobom podoba się ten post
reanata

a ja napisze swoja zasade ktore respektuje w miejscu pracy,,nie musimy sie kochac,nie musiemy sie nawet lubic ale szanowac tak,,;-;-;-;-;-

Zgadzam się,
pod warunkiem, że to działa w obie strony,
jeśli nie działa, zmienić miejsce pracy:)
03 listopada 2014 18:45 / 10 osobom podoba się ten post
ORIM

Chłop to ma być chłop a nie " szelki " !
Kobita ma być kobita a nie " obrazek " ! Chyba skończę jeść popołudniami jabłka ......jutro se kupię coś słodkiego , to że spodni nie dopnę to mało ważne , pojadę do domu w rozpiętych , zrobię dziurki po bokach i zwiążę sznurowadłem !
Albo ! dawno nic nie upiekłam , jutro szarlotkę walnę i sama połowę zjem !!!!!-:))))))))))
03 listopada 2014 19:11 / 5 osobom podoba się ten post
ORIM

Masz rację,Ty o linie dbać musisz,Tobie w biodra nic nie pójdzie:))

Ja ostatnio namietnie wafle ryżowe wcinam,chyba tam czegoś dosypują bo nigdy tak mi nie smakowały:))
03 listopada 2014 19:19 / 4 osobom podoba się ten post
ivanilia40

Masz rację,Ty o linie dbać musisz,Tobie w biodra nic nie pójdzie:))

Ja ostatnio namietnie wafle ryżowe wcinam,chyba tam czegoś dosypują bo nigdy tak mi nie smakowały:))

Tobie bedzie wszystko smakowalo byle by babka tego nie robila ha ha.Jedz wafle ! Na zdrowie !
03 listopada 2014 19:22 / 2 osobom podoba się ten post
ORIM

Tobie bedzie wszystko smakowalo byle by babka tego nie robila ha ha.Jedz wafle ! Na zdrowie !

Wiedziałam,że to powiesz hahahahahah,ale nie masz racji,bo mam czekolady w swoim pokoju,jakieś ciastka,czekoladki,a i tak tylko te wafle jem,no sam powiedz czy to nie podejrzane...:))
03 listopada 2014 19:25 / 1 osobie podoba się ten post
ivanilia40

Wiedziałam,że to powiesz hahahahahah,ale nie masz racji,bo mam czekolady w swoim pokoju,jakieś ciastka,czekoladki,a i tak tylko te wafle jem,no sam powiedz czy to nie podejrzane...:))

no sama malenka napisalas-a ogrodnik przychodzi,a moze z elektrowni byli???ha,ha,ha;-;-;-;-;-