Jak znaleźć pracę opiekuna za granica?

18 października 2013 20:49 / 1 osobie podoba się ten post
Dyśka

Nigdy nikomu nie zazdrośc,cierpliwośc to dobra cecha,a jakaś stella czeka na ciebie,to ciężki kawałek chleba,wszystko co się dzieje jest przeznaczeniem,pozdrawiam:)

A umiesz zmienić przeznaczenie ?))))
18 października 2013 20:55 / 2 osobom podoba się ten post
sas-anka

No i drugi raz odpowiedź jest oczywista. Nie promują mężczyzn bo to jak sam napisałeś dla nich dodatkowa praca. Nas nie muszą promować, przedstawiają kandydature i albo pasuje albo nie, nie ta to inna. Do wyboru mężczyzny trzeba przekonywać i zachęcać. Zarobią tyle samo, więc po co mają to robić? Taki wybrałeś zawód i albo się godzisz z tym faktem albo go zmień, takie życie.

Nagato1985.uwazasz,ze pozjadales wszystkie rozumy,uwazasz,ze kobiety 40-60 lat to analfabetki,sa wyksztalcone,swietnie radza sobie z obsluga komputera i potrafia dobrze czytac umowy nawet te zapiski ktore sa drobnym maczkiem.Nie wszystkie kobiety sa tutaj dlatego,ze nie maja pracy w Polsce,poprostu potrafia kalkulowac i wiedza ile mozna zarobic.Jezyk rowniez znaja na tyle dobrze,ze nie pozwola sobie w kasze dmuchac,przez rodziny niemieckie.Znaja swoja wartosc i potrafia walczyc o swoje z firmami.
18 października 2013 20:55
Nagato,nie twierdze że to sprawiedliwe,ale opieka to póki co branża głównie kobieca,rozumiem twoje rozżalenie..ale ani ty ani my tego nie zmienimy,coż Niemcy nie chca mezczyzn a dla firm-klient nasz pan...nie pomoże promocja,to jest w tym narodzie zbyt gleboko zakodowane,ze lepsza kobieta,ze lepiej ugotuje,posprzata,lepiej sie wczuje w potrzeby pdp,czy to prawda,czy nie ,to juz inna sprawa,ale głową muru nie przebijesz...A jaki masz zawod,przeciez tu brakuje elektrykow,ślusarzy,ogrodnikow...młodzi Niemcy tymi zawodami gardzą,wszyscy chca studiowac i byc dyrektorami...moze wiec sprobuj w innej branży,jestes taki mlody całe życie przed tobą
18 października 2013 20:56 / 2 osobom podoba się ten post
nagato.1985

Dyska, ja mam prace(pracuje obecnie) ogolnie nie nazekam .... jest mi poprostu przykro w imieniu innych chlopakow/facetow, ktorzy maja problemy ze znalezieniem pracy w naszej dziedzinie....wierze jednak ze kiedys sie to zmieni....
jak i pewne warunki naszej pracy :)

Pewnie z czasem tak,ale teraz też widywałam na spacerach dużo opiekunów,fakt w rozmowie z moimi podopiecznymi ,one wolą kobiety do opieki ,poprostu są wiekowe, mają swoje zasady i się bardzo wstydzą.
18 października 2013 21:02
nowadanuta

A umiesz zmienić przeznaczenie ?))))

Ja nie ,ale mój Bóg tak,a'propos pytania bardzo dziwne?
18 października 2013 21:04 / 1 osobie podoba się ten post
Marta

Nagato,nie twierdze że to sprawiedliwe,ale opieka to póki co branża głównie kobieca,rozumiem twoje rozżalenie..ale ani ty ani my tego nie zmienimy,coż Niemcy nie chca mezczyzn a dla firm-klient nasz pan...nie pomoże promocja,to jest w tym narodzie zbyt gleboko zakodowane,ze lepsza kobieta,ze lepiej ugotuje,posprzata,lepiej sie wczuje w potrzeby pdp,czy to prawda,czy nie ,to juz inna sprawa,ale głową muru nie przebijesz...A jaki masz zawod,przeciez tu brakuje elektrykow,ślusarzy,ogrodnikow...młodzi Niemcy tymi zawodami gardzą,wszyscy chca studiowac i byc dyrektorami...moze wiec sprobuj w innej branży,jestes taki mlody całe życie przed tobą

Skonczylem 3 szkoly: Technologa Ogrodnictwa, Technologa Menadzera Gastronomii i Technologa Fryzjerstwa.sadze ze w tych kierunkach nie mialbym problemu z praca za granica, jednak praca w ktorej komus pomagam daje mi najwiecej satysfakcji... Masz racje ze niemcy sa do kobiet przyzwyczajeni ja wypowiadalem sie tylko ze agencje nie robia nic by to zmienic( z czystego faktu ze facet nadaje sie do tego w takim samym stopniu - owszem nie kazdy ale ci co sie tym zajmuja napewno) a to agencja ma ku temu najwieksze mozliwosci...
18 października 2013 21:11
nagato.1985

Skonczylem 3 szkoly: Technologa Ogrodnictwa, Technologa Menadzera Gastronomii i Technologa Fryzjerstwa.sadze ze w tych kierunkach nie mialbym problemu z praca za granica, jednak praca w ktorej komus pomagam daje mi najwiecej satysfakcji... Masz racje ze niemcy sa do kobiet przyzwyczajeni ja wypowiadalem sie tylko ze agencje nie robia nic by to zmienic( z czystego faktu ze facet nadaje sie do tego w takim samym stopniu - owszem nie kazdy ale ci co sie tym zajmuja napewno) a to agencja ma ku temu najwieksze mozliwosci...

Wiesz, dla agencji jesteśmy tylko po to aby zapełniac im portfele ,tak jak w większości firm.
18 października 2013 21:13 / 1 osobie podoba się ten post
Takie pytanie jakie sugestie.... I nie podoba mi się to co jest mi przeznaczone, ale o mój gust nikt się nie pytał..)))  To odpowiedz dla Duśka  )))
18 października 2013 21:14 / 1 osobie podoba się ten post
no i to mnie tez boli...wiekszosc osob w tych agencjach sama kiedys pracowala jak my, i boli mnie to ze potrafia polacy polakom byc takimi psami....(sory za to sformulowanie'' psami'' ale inaczej w niektorych wypadkach tego nazwac nie mozna)
18 października 2013 21:19 / 1 osobie podoba się ten post
nowadanuta

Takie pytanie jakie sugestie.... I nie podoba mi się to co jest mi przeznaczone, ale o mój gust nikt się nie pytał..)))  To odpowiedz dla Duśka  )))

przeznaczeniem sterujesz sama, mozna to nazwac inaczej np: jesli ktos siedzi z 4 literami i nic nie robi to jego przeznaczeniem jest niczego nie otrzymywac...jedno drogie kolezanki i koledzy powiem wam z pewnoscia... jeszcze wiele lat my i kolejne potomstwa bedziemu tu tyrac jako opiekuni zanim my taka opieke bedziemy mieli w polsce i to jest naszym przeznaczeniem na ktore wplywu nie mamy...albo?
18 października 2013 21:21 / 2 osobom podoba się ten post
nowadanuta

I znowu prowokacja ,powiem tak ,niechce mi się z Tobą gadac i nie wcinaj się do rozmowy na poważne tematy z poważnymi ....:),pozdrawiam,bez odbioru.
18 października 2013 21:29
nagato.1985

przeznaczeniem sterujesz sama, mozna to nazwac inaczej np: jesli ktos siedzi z 4 literami i nic nie robi to jego przeznaczeniem jest niczego nie otrzymywac...jedno drogie kolezanki i koledzy powiem wam z pewnoscia... jeszcze wiele lat my i kolejne potomstwa bedziemu tu tyrac jako opiekuni zanim my taka opieke bedziemy mieli w polsce i to jest naszym przeznaczeniem na ktore wplywu nie mamy...albo?

To o czym piszesz to tylko naiwność...))))
18 października 2013 21:41
nagato.1985

Nawet to ze dzisisiaj rozmawiam z Tobą ma jakiś głębszy sens ,myślę że ta rozmowa kiedyś komuś się przyda ,idę do łóżka ,za kilka dni wyjeżdżam w nowe miejsce,powodzenia:)
18 października 2013 21:48 / 1 osobie podoba się ten post
powodzenia i dobrej nocy....
18 października 2013 22:24 / 8 osobom podoba się ten post
Geronimo jednak niedokladnie czytales.Nagato pisal ze pochodzi z bardzo biednej rodziny,wiec watpie by ktos mu czesne opłacał.Pisal tez ze chcialby pracowac w opiece bo lubi komus pomagac.Nie oceniaj go tak ostro,rózne sa ludzkie drogi...ja mu w kazdym razie życze wzystkiego najlepszego