Jak znaleźć pracę opiekuna za granica?

23 października 2015 19:24 / 3 osobom podoba się ten post
Marta

Mnie zawsze,jak gotuję mleko na budyń.A może na to ma ktoś radę? Słowo daję że się nie obrażę;-)

Żeby wyczyścic przypalony garnek, To trzeba wsypac proszku do prania, dodac wody i zagotowac.
Przypalone samo odklei śię. A żeby śię nie przypalił garnek, to powinno go śię wypłukac zimną wodą tuż przed wlaniem mleka.
Sory, że To ja
07 stycznia 2016 14:52

Ja również witam na forum. I żegnam od razu. Moderator

07 maja 2016 13:13 / 1 osobie podoba się ten post

Żegnamy reklamy! Moderator

07 maja 2016 16:19
wiolinka

Żegnamy reklamy! Moderator

Uspokój się już. Moderator

07 maja 2016 17:22 / 2 osobom podoba się ten post
Ale Tu jest ładnie, tak zielono Wiosna ,,,,,,
07 maja 2016 17:30 / 1 osobie podoba się ten post
Ona_Lisa

Ale Tu jest ładnie, tak zielono Wiosna ,,,,,,:podlewanie kwiatkow:

Jest wiosna,jest sierzant i ...gitarrra...
07 czerwca 2016 13:55

Żegnam! Moderator

07 czerwca 2016 15:25 / 2 osobom podoba się ten post
Marta

Mnie zawsze,jak gotuję mleko na budyń.A może na to ma ktoś radę? Słowo daję że się nie obrażę;-)

Zanim wlejesz mleko do garnka to daj odrobinę zimnej wody(zwilż dno). Budyń rozmieszaj z cukrem i mlekiem trzepaczką w plastikowym dzbanku miarce,mleka może być nawet więcej niż pół kubka  i potem tą trzepaczką mieszaj podczas gotowania, wyjdzie idealny, nawet puszysty od trzepania. Po ugotowaniu wylej do miseczek a do garnka nalej wody, by odmoczyć. Postoi podczas obiadu i idealnie da się umyć. Wypraktykowałam przez 2 miesiące codziennego gotowania  budyniu dziadziusiowi do obiadu
07 czerwca 2016 17:25
No dzięki hawana,pytanie zadałam dość dawno temu teraz i ja budyniowa perfekcjonistka jestem.
O,przez cale życie nie nagotowałam tyle budyniu co tutaj.
Dziadek od biedy i jogurt na deser zje,ale budyń to budyń
07 czerwca 2016 17:28 / 2 osobom podoba się ten post
O kurczę teraz się zorientowalam jaki to wątek,ale śmiecimy
Jeszcze kto pomyśli że aby dostać prace opiekuna za granicą,trzeba umieć perfekcyjnie budyń gotować
07 czerwca 2016 17:30 / 2 osobom podoba się ten post
Marta

No dzięki hawana,pytanie zadałam dość dawno temu:-) teraz i ja budyniowa perfekcjonistka jestem.
O,przez cale życie nie nagotowałam tyle budyniu co tutaj.
Dziadek od biedy i jogurt na deser zje,ale budyń to budyń:-)

Na takim miejscu miałabym przechlapane.
Nigdy w życiu nie jadłam budyniu.
Też nie ugotowałam. Dla mnie jest to niezjadliwe, a na zapach gotowanego mleka robi mi się niedobrze. Zawsze tak miałam, całe zycie.
07 czerwca 2016 17:33 / 1 osobie podoba się ten post
Ja też nie jem,tylko dziadek.Mleka nie cierpię.Ale zapach mi nie przeszkadza.
Dziadek jest bardzo nieszczęśliwy jak nie dostanie budyniu.
Budyń na deser- obiad dobry.Nie ma budyniu na deser- obiad dobry,ale wczoraj byl lepszy ( wczoraj byl budyń).
07 czerwca 2016 18:30 / 2 osobom podoba się ten post
Dzień dobry
07 czerwca 2016 18:33 / 2 osobom podoba się ten post
Benita

Na takim miejscu miałabym przechlapane.
Nigdy w życiu nie jadłam budyniu.
Też nie ugotowałam. Dla mnie jest to niezjadliwe, a na zapach gotowanego mleka robi mi się niedobrze. Zawsze tak miałam, całe zycie.

Fuj, mam zupełnie tak jak Ty.
07 czerwca 2016 18:40 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry. Och sorry , nie tu chciałam się przywitać. Jednak, jak już tu coś skrobnęłam, to napiszę do tematu,. Ja ostatnio szukałam pracy na niemieckich stronach Pflegerdienstów. Rozsyłałam do niektórych firm moje Bewerbung. Ta firma, która teraz mnie zatrudniła właśnie w taki sposób nawiązałą ze mną kontakt