Jak znaleźć pracę opiekuna za granica?

07 czerwca 2016 22:15
Marta

Napisać wam jutro sprawozdanie z tego spotkania? Zainteresowany ktoś?

Jestem za
07 czerwca 2016 22:15 / 2 osobom podoba się ten post
fioletowa.mysz

Jezdzilam,a jakze...Ale nie pilam ani nie jadlam nic na mleku;)) Nie i koniec. Bez wzgledu na konsekwencje;)) To samo bylo z kotletami mielonymi,ktorych sie brzydzilam i parowkami;)) Jak zobaczylam w tv z czego robi sie parowki to nie bylo zmiluj ;)) A,ze uparta jestem,wiadomo...koziorozec,to jak sie zapre nie przekona mnie nikt,nawet gdy nie mam racji :lol1:

Te kózki tak mają, ja też kózka
07 czerwca 2016 22:16
fioletowa.mysz

Jezdzilam,a jakze...Ale nie pilam ani nie jadlam nic na mleku;)) Nie i koniec. Bez wzgledu na konsekwencje;)) To samo bylo z kotletami mielonymi,ktorych sie brzydzilam i parowkami;)) Jak zobaczylam w tv z czego robi sie parowki to nie bylo zmiluj ;)) A,ze uparta jestem,wiadomo...koziorozec,to jak sie zapre nie przekona mnie nikt,nawet gdy nie mam racji :lol1:

Te kózki tak mają, ja też kózka
07 czerwca 2016 22:18
Marta

Napisz Marto.
07 czerwca 2016 22:20
Zofija

Jestem za

spotkaniem
07 czerwca 2016 22:20
Marta

Pisz Marta, może będę kiedyś potrzebowała szukać pracy, sama.
07 czerwca 2016 22:24 / 2 osobom podoba się ten post
Barbara48

Pisz Marta, może będę kiedyś potrzebowała szukać pracy, sama.

Chyba za leniwa i za wygodna jestem.I do tego tchórzliwa.Bo jak się trafi jakiś totalny niewypał opiekunowo to do kogo pretensje?Chciałabym i boję się.
07 czerwca 2016 22:46 / 2 osobom podoba się ten post
Ale jestem ciekawa co nam napisze Marta.
07 czerwca 2016 22:54 / 3 osobom podoba się ten post
teresadd

Chyba za leniwa i za wygodna jestem.I do tego tchórzliwa.Bo jak się trafi jakiś totalny niewypał opiekunowo to do kogo pretensje?Chciałabym i boję się.

Tereniu ją też przyjechalam do pracy przez niemiecki Caritas,z tym że zatrudnił mnie zięć mojej Pdp w swojej firmie. Ale lepiej wiedzieć na przyszłość.
07 czerwca 2016 23:00 / 2 osobom podoba się ten post
hawana

Te kózki tak mają, ja też kózka:-)

Dobra kozka nie jest zla;)) A jak mowi,ze czarne jest biale to na pewno tak wlasnie widzi w danym momencie;)))
08 czerwca 2016 00:19 / 1 osobie podoba się ten post
hawana

spotkaniem:lol2:

tyż
08 czerwca 2016 05:53
Marta

No pewnie. Ja bardzo.
08 czerwca 2016 14:39 / 8 osobom podoba się ten post

No to po spotkaniu.Powiem tak szału nie ma.Zarobki jak w polskich agencjach a gdy to wytknęłam usłyszałam proszę nawet nie porównywać Nas z Nimi.Bo my zatrudniamy na niemiecka umowę o prace,ubezp i skladki emerytalne,mamy dział personalny i medyczny który cały czas wspiera opiekunkę.Jesteśmy osobiście a nie ma telefon w Pl. No racji pani nie sposób odmówić aczkolwiek myślę sobie umowa o prace niemiecka ale zarobki mało niemieckie. No w sumie,profil sobie dałam założyć,od nadmiaru ofert w końcu glowa nie boli ,większy wybór. Ale żeby w te pędy do nich lecieć,to nie.

Aha,no niewątpliwie dużym plusem jest,oprócz codziennej 2-3 godz przerwy,jeden cały dzień w tyg.wolny.I oni to z rodziną ustalają,nie opiekunka.

Edytuj Marto! Moderator

08 czerwca 2016 15:04 / 1 osobie podoba się ten post
Kusi tylko to,że w perspektywie będzie kawałek niemieckiej emerytury.
13 czerwca 2016 19:28 / 5 osobom podoba się ten post
teresadd

Kusi tylko to,że w perspektywie będzie kawałek niemieckiej emerytury.

Teresko, to jest nieprawda z ta niemiecka emerytura. Moja znajoma przed dwoma tygodniami otrzymala wyliczona emeryture . Pracuje od 15 lat w opiece na niemieckich warunkach , gdzie ma odprowadzane wszystkie skladki. Przez te lata odlozone zostalo na poczet emerytury okolo 12 tys eu. Kobitka ma 59 lat i z tej kwoty po osiagnieciu wieku emerytalnego czyli 65 lat, dostanie 57 eu !!!!! To jest bajka o tych emeryturach co czasem sie czyta jak opiekunki pisza, ze po 5 latach tu przepracowanych dostana 500 eu emerytury. Tak 500 eu to jest tzw emerytura socjalna , jesli bedzie ktos mieszkac na stale w De. Do tego dochodzi dodatek mieszkaniowy itp. Kwota, 8476 eu, tyle musi dostac kazdy , bo tu nie daje sie umrzec z glodu ale z taka kwota tez zyc trudno. Jesli ktos pracuje na niemieckich zasadach, w Polsce ma tez przepracowane jakies lata, to moze pozniej w Pl doliczyc sobie te niemieckie skladki do emerytury, cos tam sie uzbiera