Komputerowe SOS

25 września 2014 14:24
Sprawdzcie, jaka wersje Chrome macie. Ostatnia to 37.0.2062.124. Odczyt Waszej wersji: klik na trzy kreski czarne, klik w "Google Chrome informacje". Byc moze flash jest aktualny, ale wersja chrome starsza.
25 września 2014 14:24 / 1 osobie podoba się ten post
PiotrDominik

strona pomocy adobe sprawdza wersje czyli numer programu, ale nie sprawdza czy dany program jest uszkodzony

Owszem, sprawdza. Jesli flash jest ok, to obrazek jest ruchomy.

Zakladam, ze po wejsciu na strone Waszych wtyczek (wp[isujecie w pasku adresu about:plugins), wtyczka jest wlaczona i zaptaszkowana, jako zawsze dozwolona.

A teraz niestety, rodzinka sie o mnie upomina ...
25 września 2014 14:27
U mnie obrazek jest ruchomy,niemniej jednak wciąz nie wiem czemu w takim razie od czasu do czasu ten komunikat o wtyczce wyskakuje?:(No bo na chłopski rozum to skoro wsio ok to przeciez nie powinien-jak juz wyskoczy to koniec na ten dany dzien z ogladaniem filmów:(
25 września 2014 14:32
U mnie koncówka 120 zamiast 124 i pod spodem-prawie aktualny,uruchom ponownie by zakonczyc aktualizacje-uruchomić?
25 września 2014 14:32
emilia

Owszem, sprawdza. Jesli flash jest ok, to obrazek jest ruchomy.

Zakladam, ze po wejsciu na strone Waszych wtyczek (wp[isujecie w pasku adresu about:plugins), wtyczka jest wlaczona i zaptaszkowana, jako zawsze dozwolona.

A teraz niestety, rodzinka sie o mnie upomina ...

pod wzgledem komunikacji czysto flashowej tak jest ruchomy, ale nie wiem czy zauwazylas mowa tez o wave-ie  a to juz inna komunikacja i na nic nam ruchomy obrazek... ja zaczalbym od silverlighta, potem shock a na koncu flasha najlatwiej bledy flasha zaobserwowac na grach np na nk. pamietac trzeba ze strony wykorzystuja rozne wtyczki do odtwarzania plikow, 

samych powodow jest wiele dlaczego pojawiaja sie komunikaty shocka m . in. pewnie dlatego ze niedopracowuja go na takim poziomie jak flash playera. 
25 września 2014 14:33
O matulu!!!Znowu w jakimś egzotycznym narzeczu gadaja -ide spać:)
25 września 2014 15:19 / 1 osobie podoba się ten post
spoko chetnie pomoge, wolny jestem od 19stej z hakiem.... skypa podalem w profilu
25 września 2014 15:22 / 1 osobie podoba się ten post
git majoness :P jakby to Baska powiedziala hahaha
09 października 2014 14:06 / 1 osobie podoba się ten post
Hmm, nic sie nie stalo. Widac jak bylas u brata z lapkiem inny typ polaczenia z netem byl. Windows ma to do siebie, ze na przyklad, jesli normalnie mialam net na kablu, to wystarczylo to polaczenie skonfigurowac. Teraz jak przyjechalam zmienilo sie, mamy internet po Wi-Fi i juz na Windowsie musialam nowe polaczenie konfigurowac.
Moglo jeszcze tak byc, ze u brata do polaczenia byl wykorzystywany jakis programik, ktorego Comodo nie znal i dlatego zablokowal.
AVG - nie znam, nie korzystalam nigdy z niego, na moich maszynach powodowal jednak "przymulenie", ale nie zawsze tak jest. Grunt, ze masz antywirusa czynnego. A co Ci sie wgralo, to trudno mi powiedziec, jesli wiesz, co doszlo, to napisz.
12 października 2014 10:40
Dzień dobry panie i panowie.
Znowu mam problem natury technicznej.Dotychczas podczas rozmów z rodzinka ja korzystałam ze skypa oni dzwonili z fb.Wszystko grało:)Widzieliśmy sie i słyszelismy dobrze.Od kilku dni nie moge odebrać połoaczenia na skypie ale juz wideorozmowe przez fb tak.Problem w tym,że ja nic nie widzę a moi panowie mnie tak:)To też nie byłoby tragedia ale po kilku takich rozmowach moje bajty w ilosci 5GB na m-c zastraszajaca sie zmniejszyły:((( Jeszcze dodatkowo nie mogę za''chińskiego'' wyłaczyc kamerki na fb podczas rozmowy!
Macie jakieś pomysły?
12 października 2014 10:59 / 1 osobie podoba się ten post
agama

Znowu mam problem natury technicznej.Dotychczas podczas rozmów z rodzinka ja korzystałam ze skypa oni dzwonili z fb.Wszystko grało:)Widzieliśmy sie i słyszelismy dobrze.Od kilku dni nie moge odebrać połoaczenia na skypie ale juz wideorozmowe przez fb tak.Problem w tym,że ja nic nie widzę a moi panowie mnie tak:)To też nie byłoby tragedia ale po kilku takich rozmowach moje bajty w ilosci 5GB na m-c zastraszajaca sie zmniejszyły:((( Jeszcze dodatkowo nie mogę za''chińskiego'' wyłaczyc kamerki na fb podczas rozmowy!
Macie jakieś pomysły?

Nie mozesz odebrac - jaki komunikat masz? Czy chodzi o brak mozliwosci zalogowania sie? Jakis czas temu wyszla nowa wersja skypa i ta stara fochy robila. Zrobilam tak, ze weszlam na strone skypa, pobralam najnowsza wersje, odinstalowalam to stare, zainstalowalam nowe i wszystko gra. Co do FB - nie wiem, nie uzywam tej funkcji ...
12 października 2014 11:00 / 2 osobom podoba się ten post
agama

Macie jakieś pomysły?

Antywirusem przeskanować.Sprawdź w menagerze zadań,czy nie ma zwiększonego ruchu w sieci,czy jakichś podejrzanych plików,ale najpierw skanuj antywirem.
12 października 2014 11:01
racja jak miałam problem ze skypem to też odinstalowałam i na nowo-było wszystko ok.
12 października 2014 11:01
Cały czas jest łaczenie,póżniej sie urywa i jest kounikat o nieodebranym połaczeniu.Z córka rozmawiam normalnie.Sorki.Leceę obiad przygotować
Ale jeszcze wrócę:)))
12 października 2014 22:37
To dla Ciebie Piotrze Dominiku!
Małym kroczkim osiagnęłam krok milowy:)))
.youtube.com/watch?v=F61mWmk-pmo