W domu

14 kwietnia 2014 21:04
lena7

Tak czytam wasze przejścia z dziećmi i dochodzę do cynicznego i ohydnego(?) wniosku, ze dobrze, że nie mam swoich. Chyba jestem z tych INNYCH bab, co nie mają ciśnienia na dziecko. ALBO jeszcze nie spotkałam takiego mężczyzny, z którym skusiłabym się na zamknięcie oczu i GOOOL!

Mam koleżankę, która była z partnerem hohoho i dłużej, w końcu nawet ślub wzięli. Dzieci zero, za to pies luksusowy. Parę miesięcy po ślubie poznała innego pana, szybki rozwód ze ślubnym, ku zdumieniu tych i owych, i zamiast nowego psa lub kota - dzidziuś. Bywa i tak. 

14 kwietnia 2014 21:38 / 1 osobie podoba się ten post
ania52

cos wiecej mozesz napisac?

Już Aniu tłmaczę.W wiadomościach mówili,że dawanie na tzw kreskę jest nielegelne.Po takiej,,sprzedaży, , sklepikarz musi odrazu wybić paragon a nie jak dotychczas ,że zapisał w zeszyt a przy rozliczeniu dopiero nabijał na kasę.Tylko sprawa jest o tyle bulwersująca,że prze 20 lat nikomu to nie przeszkadzało a teraz? Tak.
Druga bulwersująca sprawa z mazowsza.Mazowieckie musi zapłacić komornikowi 3 mln za czynności komornicze.Maszałek nie zgadzał się z janosikowym i sprawa trafiła do trybynału .Ten natomiast stwierdził,że to niezgodne i marszałek się tego trzymał.Ale Szczurek mądry minister podał mazowieckie do komornika i masz Ci teraz .....
14 kwietnia 2014 21:45 / 3 osobom podoba się ten post
ania52

Alinka dzieci zdrowe? 
odpoczywaj kochana bos nasiedziala sie w tych niemcach dosc...milego pobytu ci zycze...

Aniu dzieci zdrowe , ucieszone ,że mamusia jest w domku . Mężuś też ucieszony . No i ja szczęślwa ,że jestem wśród rodzinki .
15 kwietnia 2014 07:07 / 2 osobom podoba się ten post
gosia35

Już Aniu tłmaczę.W wiadomościach mówili,że dawanie na tzw kreskę jest nielegelne.Po takiej,,sprzedaży, , sklepikarz musi odrazu wybić paragon a nie jak dotychczas ,że zapisał w zeszyt a przy rozliczeniu dopiero nabijał na kasę.Tylko sprawa jest o tyle bulwersująca,że prze 20 lat nikomu to nie przeszkadzało a teraz? Tak.
Druga bulwersująca sprawa z mazowsza.Mazowieckie musi zapłacić komornikowi 3 mln za czynności komornicze.Maszałek nie zgadzał się z janosikowym i sprawa trafiła do trybynału .Ten natomiast stwierdził,że to niezgodne i marszałek się tego trzymał.Ale Szczurek mądry minister podał mazowieckie do komornika i masz Ci teraz .....

Mam świętą zasadę - nie oglądam wiadomości i nie czytam gazet opisujących jak to w Polsce jest źle. Męża lub synów pytam tylko co jakiś czas, czy nie ma wojny. Głupie zarządzenia albo zostaną, albo ktoś je nagłośni i zlikwidują. A ja mam niezszargane nerwy. Nasza praca jest trudna, nawet jak mamy łatwe sztele. Po co sobie dokładać zmartwień?
Metody tej jednak nie polecam dla osób, które zwyczajnie lubią wiedzieć co się dzieje. Ja też lubię, lecz wybieram z informacji tylko pozytywne wiadomości. Gdybym miała duszę wojownika, walczyłabym z absurdami. Ponieważ jestem nudną i spokojną osobą, chronię się w ten sposób od niepokojów. Może nie najlepszy z możliwych, ale skuteczny, bo pozwala mi zachować zwykle pogodę ducha.
15 kwietnia 2014 07:18
widzisz ,jak otwieram oczy to pierwsze sa wiadomosci.interesuje sie polityka ,tym co sie dzieje w ktaju i na swiecie.kiedys jeszcze ogladalam obraddy sejmu..
15 kwietnia 2014 09:25
romana

Mam świętą zasadę - nie oglądam wiadomości i nie czytam gazet opisujących jak to w Polsce jest źle. Męża lub synów pytam tylko co jakiś czas, czy nie ma wojny. Głupie zarządzenia albo zostaną, albo ktoś je nagłośni i zlikwidują. A ja mam niezszargane nerwy. Nasza praca jest trudna, nawet jak mamy łatwe sztele. Po co sobie dokładać zmartwień?
Metody tej jednak nie polecam dla osób, które zwyczajnie lubią wiedzieć co się dzieje. Ja też lubię, lecz wybieram z informacji tylko pozytywne wiadomości. Gdybym miała duszę wojownika, walczyłabym z absurdami. Ponieważ jestem nudną i spokojną osobą, chronię się w ten sposób od niepokojów. Może nie najlepszy z możliwych, ale skuteczny, bo pozwala mi zachować zwykle pogodę ducha.

Robię dokladnie tak samo. Po co mam dodatkowo się stresować .
15 kwietnia 2014 09:39 / 1 osobie podoba się ten post
A ja to lubię.I nie stresuję się tym bo i tak nic to nie zmieni.
16 kwietnia 2014 08:38 / 1 osobie podoba się ten post
Naprawdę??????Nie wiedziałam!!!!! :):):)
16 kwietnia 2014 09:31
romana ja nawet TV nie mam :-D a strony w necie z wiadomościami omijam szerokim łukiem, bo media nastawione są tylko na sensacje.
16 kwietnia 2014 10:29
Słucham czasem tego wkręcania, jest rzeczywiście śmieszne. Ale wiem, że ja też dałabym się nabrać, bo jestem "debilna", gdy ktoś potrafi być przekonywujący. Dopiero po fakcie człowiek myśli.
16 kwietnia 2014 10:32
gosia35

widzisz ,jak otwieram oczy to pierwsze sa wiadomosci.interesuje sie polityka ,tym co sie dzieje w ktaju i na swiecie.kiedys jeszcze ogladalam obraddy sejmu..

Podziwiam. Szczerze. I za to, że oglądasz, ale jeszcze bardziej za to, że się nie denerwujesz.
16 kwietnia 2014 10:44
kasia63

Naprawdę??????Nie wiedziałam!!!!! :):):)

Ile tu ironii ;) ;) Ale przy okazji, ja też się "dowiedziałam " :P :P :P

16 kwietnia 2014 10:45 / 2 osobom podoba się ten post
emi

Ile tu ironii ;) ;) Ale przy okazji, ja też się "dowiedziałam " :P :P :P

Na szczęście Andrea zna sie na żartach ,więc sobie mogłam spokojnie pozwolić:):):Hi hi hi
16 kwietnia 2014 10:55
romana

Podziwiam. Szczerze. I za to, że oglądasz, ale jeszcze bardziej za to, że się nie denerwujesz.

Jednak niektóre drażliwe informacje są bardzo istotne przy inwestowaniu? Conieco polityki trzeba liznąć :) Chociazby sprawy budżetowe?

Ps Odpisze woeczorem bo zaraz z babuszką na cmentarz się wybieramy.
16 kwietnia 2014 11:03 / 3 osobom podoba się ten post
Kochani dotarlam szczesliwie do domku teraz troszke ogarne spanko i do dziela nadrabiam zaleglosci milego dzionka)))