W domu

22 kwietnia 2014 11:53
emi

Nie zawsze ktoś życzliwy na nas doniósł. No, chyba że Ci jasno tak powiedzieli. Ja mam to szczęście, że mnie lubią w US
i też czasem dostaję zaproszenie na spotkanie. Wiem, że jest wszystko ok, więc psioczę, że dzień stracony na wycieczki :)))))

Tez tak myslałam ze może to przez komornika i zapytalam. Nie przez komornika..."Wiemy ze wyjeżdza pani do Niemiec w celu zarobku." - usłyszałam. I mam to wyjasnic. No to pojade :) na wycieczkę :)
22 kwietnia 2014 12:41
Asik

Tez tak myslałam ze może to przez komornika i zapytalam. Nie przez komornika..."Wiemy ze wyjeżdza pani do Niemiec w celu zarobku." - usłyszałam. I mam to wyjasnic. No to pojade :) na wycieczkę :)

Asik - U.S. jest takim samym urzedem jak kazdy inny.Po sie stresujesz płacisz podatki w DE i to koniec dywagacji.Chca coś wyjasnić to wyjaśnią i po wszystkim.A mialaś placone diety?Ja mialam gewerbe dostawałam stałą pensje nie przekroczyłam progu w DE i nie płaciłam podatku dochodowego.Nie bedę zakrecać tematu co płaciłam bo to dotyczyło mojego statusu podatnika w kraju ojczystym.A jeszcze lepiej jest na minijobie bo tu cie nic nie obchodzi rozliczenie prowadzi rodzina taki ma obowiazek.
22 kwietnia 2014 15:14
Pytanie mam takie-dotyczy internetu ale w Polsce-czyli w domu-dlatego piszę w tym temacie.
Czy korzysta ktoś może z darmowego!internetu w AERO2?Wynalazłam taka informacje,że oni maja obowiązek dostarczania darmowego internetu,nie rozpowszechnia się tego,bo firma nie ma w tym interesu.Żeby skorzystać,należy sobie modem zakupić i ich kartę SIM i tyle.Pytanie tylko,czy ktoś z tego korzysta?Czy to rzeczywiście funkcjonuje.
Na ich stronie internetowej jest opis jak i co-ale brakuje mi potwierdzenia od realnych użytkowników(tak wiarygodnych jak osoby z naszego forum).Wie ktoś cos na ten temat?
22 kwietnia 2014 15:29
Impala

Pytanie mam takie-dotyczy internetu ale w Polsce-czyli w domu-dlatego piszę w tym temacie.
Czy korzysta ktoś może z darmowego!internetu w AERO2?Wynalazłam taka informacje,że oni maja obowiązek dostarczania darmowego internetu,nie rozpowszechnia się tego,bo firma nie ma w tym interesu.Żeby skorzystać,należy sobie modem zakupić i ich kartę SIM i tyle.Pytanie tylko,czy ktoś z tego korzysta?Czy to rzeczywiście funkcjonuje.
Na ich stronie internetowej jest opis jak i co-ale brakuje mi potwierdzenia od realnych użytkowników(tak wiarygodnych jak osoby z naszego forum).Wie ktoś cos na ten temat?

Tak, ja korzystam z niego (nawet w tej chwili).

Działa dobrze - z niewielkimi ograniczeniami (bo długość połączenia do 60 min. po tym czasie automatyczznie rozłącza, trzeba sie na nowo połączyć) .
Generalnie jest dobry, ale warto mieć w zapasie coś dodatkowego.

22 kwietnia 2014 15:42
Dziękuję Gabrysiu.
O tym przerywaniu też czytałam.Na ich mapie zasiegu sprawdzałam-zasieg mam.Tylko pewna nie jestem,czy to warto inwestować w karte sim i modem.Pomyślę jeszcze.
22 kwietnia 2014 16:16
Impala

Dziękuję Gabrysiu.
O tym przerywaniu też czytałam.Na ich mapie zasiegu sprawdzałam-zasieg mam.Tylko pewna nie jestem,czy to warto inwestować w karte sim i modem.Pomyślę jeszcze.

A cóż to za inwestycja :) :) 
Jednorazowo coś ponad dwadzieścia złociszy za kartę SIM - potem leci darmowo, nic nie trzeba doładowywać.

Tylko nie każdy Stick/modem z nim zadziała. Te, które polecają na stronie Aero2 to tylko ułamek prawdy :)  i raczej dosyć drogie.
Pełny zestaw modemów działających w tej sieci i spełnijących warunki Aero2 masz tutaj: 
http://jdtech.pl/2011/06/aero2-zestawienie-zgodnych-modemow-w-budowie.html

Jeśli mogę Ci polecić - to chyba najkorzystniej kupić w Play zestaw: http://www.play.pl/oferta/play-internet/internet-na-karte/zestaw2gb-modem/
Za 109 zł masz Sticka Huawei E3131 + kartę SIM Play z 2 GB na start.
W innych ofertach sam modem jest droższy.

Zauważyłam, że teraz umieszczono go na początku listy i wyróżniono jako najbardziej polecany ....za "moich" czasów tego nie było, musiałam sama wyszukać :)

22 kwietnia 2014 16:53
Impala

my mamy awarię neta, więc zamówiliśmy sobie kartę z aero2. całkowity koszt 27zł. ma przyjść około 5-7 maja. po tej dacie mogę coś napisać :))

dopiero teraz doczytałam posta Gabrysi i stwierdzam, że pewnie warto było zainwestować :)))))
22 kwietnia 2014 16:53
Witajcie, melduje się znowu z domku:)) święta minęły spokojnie bo prawie je całe przespałam,ani myśmy się nigdzie nie gościli ani myśmy nie byli chętni do zapraszania gości.
W poniedziałek znowu dołączę do grona pracujących na zus i bezrobotnych ale póki co kanapa i problemy dnia codziennego.
22 kwietnia 2014 17:09 / 1 osobie podoba się ten post
emi

my mamy awarię neta, więc zamówiliśmy sobie kartę z aero2. całkowity koszt 27zł. ma przyjść około 5-7 maja. po tej dacie mogę coś napisać :))

dopiero teraz doczytałam posta Gabrysi i stwierdzam, że pewnie warto było zainwestować :)))))

Na pewno nie będziesz żałować tych 27 zł !!
Bazuje na roamingu sieci Plus. Jesli masz dobry zasięg Plusa - powinno działać.

Co dziwne na moim tablecie lepiej odbiera Areo2 niż Play - chociaż obie anteny w poblizu i to na tym samym maszcie.

Czasami sieć jest przeciązona i trudniej się zalogować (gł. w godz. 16 - 20) - trzeba próbować kilka razy ...no ale to Warszawa, gdzie obłożenie Areo2 jest największe, myślę ze w innych regionach jest łatwiej.

23 kwietnia 2014 09:43
Dzien doberek i witaski z domku wszystkich odwiedziłam sprawy pozałatwiane i juz sie nudze nie wiem co z soba zrobic .Ja to nie moge byc długo w domu długo bezczynnos mnie dobija!!! Miłegogo dzionka wszystkim zycze:)))
23 kwietnia 2014 09:56 / 1 osobie podoba się ten post
Zakręcona Mamuela

Dzien doberek i witaski z domku wszystkich odwiedziłam sprawy pozałatwiane i juz sie nudze nie wiem co z soba zrobic .Ja to nie moge byc długo w domu długo bezczynnos mnie dobija!!! Miłegogo dzionka wszystkim zycze:)))

Mamuelka -w domu własnym sie nudzisz????No co Ty????
23 kwietnia 2014 10:09 / 3 osobom podoba się ten post
Zakręcona Mamuela

Może zajrzyj do mnie :))) Przy mojej trójce dzieci nigdy nie jest nudno :D :D :D
23 kwietnia 2014 16:37 / 5 osobom podoba się ten post
Oj, oj,oj, :) Buuuszszaaa! Wczoraj i na dzis sie zapowiada :) A powietrze jak w Afryce. Dzis sroda i nagły zwrot w menu obiadowym. Leciałam po rybę....bo dzis sroda i Mann pości :)a ja zapomniałam. No tak ma :) Ja bigosik wrabałam swiateczny jeszcze ale rybka tez nie pogardzę :)O...w lodówce rybka po grecku sie uśmiecha :) Matko! Ale jestem głodna. Cały dzien jem i jem. Mój urlop nazwe "Wielkie żarcie". A tak w ogóle to...Niech zyja Radio Złote Przeboje!!!
Nosy do góry Opiekunkowo! Wasz Asik...Żaba na urlopie!
23 kwietnia 2014 18:07 / 4 osobom podoba się ten post
Witam Opiekunkowo jeszcze z domku, bilet na busa zamówiony na piątek, waliza jeszcze nie dopakowana... Jakoś mi sił brakuje po tak długim urlopie.Wczoraj rybki połowiłam, w niedzielę grzybki w Kołobrzegu pozbieralam (smardze chodowlane na korze), w poniedziałek wizytę dzieci z wnukami miałam, dziś cmentarz odwiedziłam - powinnam mieć akumulatory naładowane na max? A mi jakoś smutno...
23 kwietnia 2014 20:10
emi

Może zajrzyj do mnie :))) Przy mojej trójce dzieci nigdy nie jest nudno :D :D :D

Emi przydało by sie ja z dzieci wyrosłam corka dorosła do pracy pojedzie lub spi po nocy a ja łaze bez celu toz co drugi dzien nie bede okien myła normalnie szok no ale musze wytrzymac dwa tygodnie masakra w depresje popadne nudowa chyba zrobie sobie wyjazd gdzies na pare dni:)))