Na wyjeździe #6

27 marca 2014 13:05 / 3 osobom podoba się ten post
barbarella

No, trochę tak:))) lubię ptaszki, no cóż.
A tak na serio ( wiem, że zdania nie zaczyna się od A ) po 8 pobycie w DE mogę stwierdzić, że jest mi wszystko jedno, co robię, co jem, jaki mam pokoj. Najbardziej brakuje mi dotyku, buziaka na dzień dobry, nie wiem, może dlatego, że ja za wcześnie się urodziłam i jakaś ,,niedokołysana,, jestem:)

Barbarella, zapraszam do mojej babci, dostaniesz buziaka na dzień dobry, na dobranoc, a głaskać Cie będzie cały dzień:)
27 marca 2014 13:16
kasia63

A to czemu?Przeciez Cię nie  zjedza chłopaki dekarze a na obczyźnie pogadać po naszemu -bezcenne:):):)

A ja i tak sie wstydzę, a po polsku to mam z kim pogadać :D
27 marca 2014 15:07 / 2 osobom podoba się ten post
Dziś są urodziny mojej pdp,telefon od rana dzwoni :). Przestałam już nawert odbierać bo babcia jest u córki ,a ja mam labę. Zaliczyłam już dziś szczyt górki i prawie płuca wyplułam wchodząc :):)
Teraz lenię się przed kompikiem. Jutro chyba się nie ruszę,wszystko mnie boli jak po Chodakowskiej :)
27 marca 2014 17:12
ivanilia40

Dziś są urodziny mojej pdp,telefon od rana dzwoni :). Przestałam już nawert odbierać bo babcia jest u córki ,a ja mam labę. Zaliczyłam już dziś szczyt górki i prawie płuca wyplułam wchodząc :):)
Teraz lenię się przed kompikiem. Jutro chyba się nie ruszę,wszystko mnie boli jak po Chodakowskiej :)

Ciesz się, moja PDP ma jutro i juz dzisiaj telefon dzwoni. Babuszka ma małe loty, chyba czuje pismo nosem hehehee. Mam taką nadzieję że tylko jutro a nie cały wekend. :)
27 marca 2014 17:17
Dobrze ze moja ma w grudniu urodziny haha
27 marca 2014 17:44 / 3 osobom podoba się ten post
Hasło Babci na dzisiaj :
To co gotujesz jest mi obojętne, mi wszystko smakuje, a jak nie będzie mi smakować, to i tak powiem, że było dobre
27 marca 2014 18:24 / 1 osobie podoba się ten post
Dlaczego warto rozmawiać z sąsiadami?
Otóż można dostać łapówkę. Oczekują, że porozmawiam z dziećmi PDP i przekażę namiary na zainteresowanych domem mojego żyjącego jeszcze PDP :)
Poczta pantoflowa była bardzo szybka. Ta sąsiadka, z którą rozmawiałam, przyjaźni się  z synową tego, który jest zainteresowany :)
Prawdziwe trzymanie ręki na pulsie ;)
27 marca 2014 19:00 / 1 osobie podoba się ten post
lena7

Tam jest biskupstwo katolickie więc zabyti i kościół na pewno piękny.
No i z tego miasta pochodzi odsunięty już Luksusowy Biskup. Niemcy żyli tym w ub. roku.
http://www2.bistumlimburg.info/home.html

Tak , zgadza się , jest tam piękna katedra , czyli  " ichni Dom ", tą aferę widziałam w tv w D. , od kilku dni pokazują to w naszej . ... Obawiam się  tylko o czas na to zwiedzanie , bo na pierwszej szteli byłam w przecudnym miasteczku , ale na peryferiach .....miasteczko  widziałam jak odwoziła mnie taxi na pociąg ...))))
27 marca 2014 19:02 / 2 osobom podoba się ten post
hagia

Dlaczego warto rozmawiać z sąsiadami?
Otóż można dostać łapówkę. Oczekują, że porozmawiam z dziećmi PDP i przekażę namiary na zainteresowanych domem mojego żyjącego jeszcze PDP :)
Poczta pantoflowa była bardzo szybka. Ta sąsiadka, z którą rozmawiałam, przyjaźni się  z synową tego, który jest zainteresowany :)
Prawdziwe trzymanie ręki na pulsie ;)

Weź procent od sprzedaży ;)
27 marca 2014 19:15 / 3 osobom podoba się ten post
magdalena_k

czasem sie nie ma tyle kasy na raz zeby wydac wiesz jak roznie to bywa..........ale masz racje lepiej zainwestowac w swoje i miec i sie nie prosic ja tez tu wzielam swoj a kolezanka ktora wczesniej pojechala kupila mi doladowanie bo roznie z aldikami roznie bywa:)

O to chodzi , o to chodzi .......za długi urlop dał mi się we znaki . Nie zabieram z sobą karty , kupuję euro , fajki , jakieś najpotrzebniejsze kosmetyki , to i tak budżet domowy obciązony jest dokładnie . Na mój następny wyjazd kupię sobie  osobistego lapka , na razie nie mogłam --- słowo harcerki ...)))))
27 marca 2014 20:01
Dużo nie ma, ale mogę się podzielić ;)
27 marca 2014 20:05
lena7

Weź procent od sprzedaży ;)

To jest piękny pomysł :)
Nawet ten 1 procent dobrze by wyglądał, bo wiem ile płacili po sąsiedzku...
Marzenia, fajna rzecz :)
27 marca 2014 20:30 / 2 osobom podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

O to chodzi , o to chodzi ...:-)....za długi urlop dał mi się we znaki . Nie zabieram z sobą karty , kupuję euro , fajki , jakieś najpotrzebniejsze kosmetyki , to i tak budżet domowy obciązony jest dokładnie . Na mój następny wyjazd kupię sobie  osobistego lapka , na razie nie mogłam --- słowo harcerki ...:-))))))

Bardzo,bardzo żałuje,że nie bedziesz miala możliwosci uczestniczenia  w życiu forumowym.Ty to piszesz......................  !Powodzenia na nowej Stelli.
27 marca 2014 20:39 / 3 osobom podoba się ten post
wszystkim bardzo dziekuje,ze ten dzien sie skonczyl, moją PDP nosza nerwy juz od nocy, mialam taka awanture ze szok, caly dzien ją trzyma, ale dzieki bystrości mojej i cwaniactwa mnie nie zabila, a chyba najchetniej chciala to zrobic,jak jutro bedzie to samo by zycie wydalo mi sie piekne pojde do lekarza po tabletki dla siebie bo moja Pani lekarzy i tabletek nie uznaje wiec zadnych nie ma,jejuuuuuu ale sie mi trafilo.Jest pelnia czy jak a moze babcia przed okresem jest i takie ma nastroje, no tlumacze już kobiecine jak moge.
27 marca 2014 20:47 / 1 osobie podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

O to chodzi , o to chodzi ...:-)....za długi urlop dał mi się we znaki . Nie zabieram z sobą karty , kupuję euro , fajki , jakieś najpotrzebniejsze kosmetyki , to i tak budżet domowy obciązony jest dokładnie . Na mój następny wyjazd kupię sobie  osobistego lapka , na razie nie mogłam --- słowo harcerki ...:-))))))

Nie mogę nigdzie znalezc kiedy wyjeżdzasz harcereczko nasza.Ja jeszcze 2,5 tygodnia i do domku,do moich chłopaków .......