Na wyjeździe #6

13 marca 2014 19:28 / 1 osobie podoba się ten post
gosia35

jedziesz jednak wcześniej ode mnie?

no jade jade, sa rzeczy wazne i wazniejsze a w tym momencie moja pdp nie jest wazna, swoje ona przezyla a przed niektorymi cale zycie :D
13 marca 2014 19:37
Zajrzyjcie na temat "dlaczego przestałam być opiekunką" hi,hi
13 marca 2014 19:41 / 1 osobie podoba się ten post
Lawenda

Oj, to ciut daleko. W kwietniu będe we wschodniej Bawarii, raczej nie da rady wpaść na kawę. :)
Szkoda, boś równa babka.

Lawenda, a gdzie będziesz? Jeśli mozna spytać, oczywiście :). W Dolnej Bawarii? 
13 marca 2014 19:45 / 1 osobie podoba się ten post
Cali

Lawenda, a gdzie będziesz? Jeśli mozna spytać, oczywiście :). W Dolnej Bawarii? 

Rzut beretem do granicy czeskiej. Szczegółowo nie chcę pisać, zawsze można dopytać się na maila, jak ktoś by chciał. :)
13 marca 2014 19:50
Lawenda

Rzut beretem do granicy czeskiej. Szczegółowo nie chcę pisać, zawsze można dopytać się na maila, jak ktoś by chciał. :)

Tylko sentymentalnie pytam, bo tam zostało moje serce i co roku planuję, żeby odwiedzić te tereny (pracowałam koło Tittling), ale jakoś się nie składa :(.
Wiesz, że tam ludzie posługują się strasznym dialektem ;)? Byłaś juz tam, czy pierwszy raz jedziesz?
13 marca 2014 19:56
Cali

Tylko sentymentalnie pytam, bo tam zostało moje serce i co roku planuję, żeby odwiedzić te tereny (pracowałam koło Tittling), ale jakoś się nie składa :(.
Wiesz, że tam ludzie posługują się strasznym dialektem ;)? Byłaś juz tam, czy pierwszy raz jedziesz?

Już kiedys byłam.
Fakt,że dialekt bawarski jest koszmarny, ja , owszem, Hochdeutscha znam przyzwoicie,ale dialekty to moja zmora.
Gorszy tylko jest Schwabisch.
:)

13 marca 2014 19:58
ivanilia40

Zajrzyjcie na temat "dlaczego przestałam być opiekunką" hi,hi

co takiego tam zobaczyłąś?
13 marca 2014 19:59 / 1 osobie podoba się ten post
Lawenda

Już kiedys byłam.
Fakt,że dialekt bawarski jest koszmarny, ja , owszem, Hochdeutscha znam przyzwoicie,ale dialekty to moja zmora.
Gorszy tylko jest Schwabisch.
:)

Bylam blisko Hamburga i tam w gazecie codziennej jest kacik z felietonami w narzeczu hamburskim, tego sie nie da w zaden sposob ogarnac! Poludniowe dialekty przy tym to pestka.
13 marca 2014 20:03
emilia

Bylam blisko Hamburga i tam w gazecie codziennej jest kacik z felietonami w narzeczu hamburskim, tego sie nie da w zaden sposob ogarnac! Poludniowe dialekty przy tym to pestka.

Każdy dialekt niemiecki jest nie do zrozumienia. :D
Akurat ja trochę łapię dialekt z okolic Hamburga, bo kiedyś tam przez kilka lat pracowałam, jak się na zbiory sezonowe jeździło.
Oj, piękne czasy....
13 marca 2014 20:08 / 1 osobie podoba się ten post
emilia

Emilia, a byłaś w Lesie Bawarskim? Jeśli nie, to nie wiesz, o czym mówisz :D.
Przy tym dialekcie nawet Niemcy wymiękają ;).
13 marca 2014 20:23 / 4 osobom podoba się ten post
Lawenda

Każdy dialekt niemiecki jest nie do zrozumienia. :D
Akurat ja trochę łapię dialekt z okolic Hamburga, bo kiedyś tam przez kilka lat pracowałam, jak się na zbiory sezonowe jeździło.
Oj, piękne czasy....

a jak ja popiję to nawet dialekt niemców jest pestka,nikt juz mnie nie może zrozumieć hihihihihi
13 marca 2014 20:27
Cali

Emilia, a byłaś w Lesie Bawarskim? Jeśli nie, to nie wiesz, o czym mówisz :D.
Przy tym dialekcie nawet Niemcy wymiękają ;).

Dokladnie, ja jestem na Bawari i maz corki pdp tak gada w dialekcie ze siostrtzenice go wgl nie rozumeja a do mnie sie wgl nie ozdywa bol patrze na niego jak na glupiego jak do mnie gada.
13 marca 2014 20:30 / 1 osobie podoba się ten post
jowitaliber

magda a jesteś w samym Nurnberg bo ja jestem w katzwang do centrum mam 10 km

Tak, jestem w mieście :)
13 marca 2014 20:32 / 1 osobie podoba się ten post
gosia35

co takiego tam zobaczyłąś?

A Ty tego nie zobaczyłaś? To sprawdz jeszcze raz;)
13 marca 2014 20:56 / 1 osobie podoba się ten post
ivanilia40

A Ty tego nie zobaczyłaś? To sprawdz jeszcze raz;)

no zlituj się i napisz:(