Na wyjeździe #6

13 marca 2014 21:00 / 2 osobom podoba się ten post
ivanilia40

A Ty tego nie zobaczyłaś? To sprawdz jeszcze raz;)

Też mnie i śmieszy i wkurza , ale się nie dziwię .Zrobił się bałagan , więcej wpisów "obcych" niż autorki  a szkoda . Nie w temacie elaboraty coraz dłuższe ......aaaaaa ....((((((((
13 marca 2014 21:02
Cali

Emilia, a byłaś w Lesie Bawarskim? Jeśli nie, to nie wiesz, o czym mówisz :D.
Przy tym dialekcie nawet Niemcy wymiękają ;).

trüch?
Udel?
Öllern?
Ja nie mowie, zeby sie licytowac, tylko jako ciekawostke.
13 marca 2014 21:03 / 1 osobie podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

Też mnie i śmieszy i wkurza , ale się nie dziwię .Zrobił się bałagan , więcej wpisów "obcych" niż autorki  a szkoda . Nie w temacie elaboraty coraz dłuższe ......aaaaaa ....:-(((((((((

Słusznie prawisz, bałagan i to wielki !
13 marca 2014 21:04 / 1 osobie podoba się ten post
schnacken:)
To byłby ciekawy nowy:) temat
13 marca 2014 21:24 / 1 osobie podoba się ten post
dorotee

schnacken:)
To byłby ciekawy nowy:) temat

Poczytaj Dorotka co się tam dalej dzieje ! Trudno , podpadnę dziewczynom , ale trochę wygarnę : Hellspring pisała świetnie , ale  wk......ce było to , że po każdym poście pisane posty odbiegały od tematu " dlaczego przestałam być opiekunką ".......Zgoda , krótko : oj, Ty biedna albo pięknie piszesz jest o.k ,ale ja to tak  a ja to srak  i tak w kółko ......przecież większość tych postów można było wstawić  w " na wyjeżdzie " , w "poskarżyjkach " i w wielu innych tematach ...
13 marca 2014 21:39 / 1 osobie podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

Poczytaj Dorotka co się tam dalej dzieje ! Trudno , podpadnę dziewczynom , ale trochę wygarnę : Hellspring pisała świetnie , ale  wk......ce było to , że po każdym poście pisane posty odbiegały od tematu " dlaczego przestałam być opiekunką ".......Zgoda , krótko : oj, Ty biedna albo pięknie piszesz jest o.k ,ale ja to tak  a ja to srak  i tak w kółko ......przecież większość tych postów można było wstawić  w " na wyjeżdzie " , w "poskarżyjkach " i w wielu innych tematach ...

Niestety prawie wszystkie tematy są zawalane bzdurkami, Mycha walczy o zachowanie Żabiennika w miarę bez cytatów, nie mam rady. mam nadzieję ,że ja strasznie nie zaśmiecam:(
Co do nowego tematu--- ciekawostki dialektu, gwary miałam poważnie na myśli:) Jak nowa praca?
13 marca 2014 21:41
ivanilia40

A Ty tego nie zobaczyłaś? To sprawdz jeszcze raz;)

aaaaaaaaaaa   zajarzyłam.... ja też miałam odbój od tematu tego.Moderator pokasował by była prawie awantura...
13 marca 2014 21:47 / 5 osobom podoba się ten post
Ja mowilam wiele razy zeby w dzialach gdzie sa pisane pamietniki nie dodawac nic od siebie bo to bez sensu. Mozna zaczekac przeciez do konca i pozniej napisac swoje zdanie,ale nie...
13 marca 2014 21:48 / 4 osobom podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

Nie czytałam wszystkiego, bo mam swoje zdanie, niekoniecznie zgodne z ogólnym wątkowym trendem ;), ale na obronę "zaśmiecającym" chciałam niesmiało powiedzieć, że trudno jest zachować jednotematyczność, jednowątkowść tematów. Tak ogólnie mówię. 
Dziewczyny czytają, każda "przepuszcza" przeczytaną treść przez siebie i swoje doświadczenia i chce się jakoś do nich odnieść. Jak w rozmowie. Nie sposób tego uniknąć. Jeśli miałoby być tylko i wyłącznie "na temat", to Helly powinna pisać nazwijmy to wspomnienia, a szanowny Moderator powinien zamknąć opcję dopisywania komentarzy, co oczywiście na forum jest bezsensem.

13 marca 2014 21:49 / 4 osobom podoba się ten post
dorotee

Niestety prawie wszystkie tematy są zawalane bzdurkami, Mycha walczy o zachowanie Żabiennika w miarę bez cytatów, nie mam rady. mam nadzieję ,że ja strasznie nie zaśmiecam:(
Co do nowego tematu--- ciekawostki dialektu, gwary miałam poważnie na myśli:) Jak nowa praca?

Zobaczymy , trochę piera mam , bo to zawsze nowe miejsce ....cieszę się na piękne krajobrazy , ale wiem , że to nie najważniejsze . Ta nasza robota to wielka loteria ))))))
13 marca 2014 21:51 / 1 osobie podoba się ten post
Sówka

Ja mowilam wiele razy zeby w dzialach gdzie sa pisane pamietniki nie dodawac nic od siebie bo to bez sensu. Mozna zaczekac przeciez do konca i pozniej napisac swoje zdanie,ale nie...

Spam zagościł nie tylko w pamiętnikach, w nich wystarczy kliknąć podoba mi się, wtedy wiadomo, że temat ma fanów.
Wczoraj czytałam opinię o Aterima Med, bo wysłałam do nich zgłoszenie. Na początku super, same cenne posty z opiniami.
Na ostatnich stronach taki spam, że ja taki spokojny człowiek wybuchłam. Ale jak zajrzałam później do wątku, bo pojawiła się nowa opinia, to kto dostał czerwoną kartkę (słuszną)? Oczywiście ja, Ehhhhh....
13 marca 2014 21:53 / 2 osobom podoba się ten post
Cali

Nie czytałam wszystkiego, bo mam swoje zdanie, niekoniecznie zgodne z ogólnym wątkowym trendem ;), ale na obronę "zaśmiecającym" chciałam niesmiało powiedzieć, że trudno jest zachować jednotematyczność, jednowątkowść tematów. Tak ogólnie mówię. 
Dziewczyny czytają, każda "przepuszcza" przeczytaną treść przez siebie i swoje doświadczenia i chce się jakoś do nich odnieść. Jak w rozmowie. Nie sposób tego uniknąć. Jeśli miałoby być tylko i wyłącznie "na temat", to Helly powinna pisać nazwijmy to wspomnienia, a szanowny Moderator powinien zamknąć opcję dopisywania komentarzy, co oczywiście na forum jest bezsensem.

Masz rację , komentarze są wlaściwe, ale odnoszące się do wpisu pamiętnika, trudno komentować coś po zakończeniu, zwłaszcza jak autor publikuje w odcinkach, podobnie było z pamietnikiem Zofiji.
Zaśmiecaja komentarze komentarzy:(
13 marca 2014 21:54 / 2 osobom podoba się ten post
Cali

A róbta se co chceta !!!!
13 marca 2014 21:55 / 2 osobom podoba się ten post
Sówka

Jakby pozostać przy komentarzu pamiętnika , to mają takie wpisy sens, podobnie działają blogi. Komentowanie po zakończniu wydaje mi sie bezsensowne.
13 marca 2014 21:59 / 1 osobie podoba się ten post
Zabierz tylko Basiu wygodne buty Uberlingen jest piękne, ale górzyste Zastanawiam się tylko dlaczego jedziesz do Friedrichshafen a nie do Meersburga Pozdrawiam i życzę powodzenia