Na wyjeździe #6

17 marca 2014 17:33 / 3 osobom podoba się ten post
Pierwszy spacer na gimnastyke i zakupy zaliczony. nie jest źle, pan chodzi całkiem dobrze, ale uwazać trzeba, bo to  Berlin, ruch na ulicach..Ja z dużym rolatorem po wertepach a on sam zasuwał ;))) Komedia;)
17 marca 2014 17:34 / 5 osobom podoba się ten post
Prowincjusz

Pierwszy spacer na gimnastyke i zakupy zaliczony. nie jest źle, pan chodzi całkiem dobrze, ale uwazać trzeba, bo to  Berlin, ruch na ulicach..Ja z dużym rolatorem po wertepach a on sam zasuwał ;))) Komedia;)

He,he,he rozbawiłeś mnie,Ty z rolatorem a dziadziuś bez ,musiało wyglądać zaj....e ;):)
17 marca 2014 17:40 / 2 osobom podoba się ten post
Prowincjusz

Jak tak dalej pójdzie to On się Toba zaopiekuje ;-)
17 marca 2014 17:42 / 5 osobom podoba się ten post
Dzisiaj mnie dziadek na swoim rollatorze trochę wiózł - też musiało to śmiesznie wyglądać:)
17 marca 2014 18:01 / 1 osobie podoba się ten post
Mycha

Jak tak dalej pójdzie to On się Toba zaopiekuje ;-)

He he :) raczej w najbliższym czasie to nie, nie na tym świecie, chociaz kto wie ? do świetosci JP II cud uzdrowienia z Parkinsona zaliczono :)
17 marca 2014 18:10 / 1 osobie podoba się ten post
Nie wiem, gdzoe to napisac ale pisze, Asik sie opuscila, Helly tez cos dawno nie bylo no co tu czytac co tu czytac :D z tegoo wszytskiego mozna by niezla ksiazke napisac, powiem nawet na skale Nobla :D
17 marca 2014 18:10
Prowincjusz

He he :) raczej w najbliższym czasie to nie, nie na tym świecie, chociaz kto wie ? do świetosci JP II cud uzdrowienia z Parkinsona zaliczono :)

Siostra Marie Simon-Pierre Ten cud został właśnie uznany przez Watykan. Chodzi o głośny przypadek uzdrowienia siostry zakonnej Marie Simon-Pierre, która przez lata cierpiała na chorobę Parkinsona. Kilka lat temu zakonnica wyjawiła, że tuż po śmierci Jana Pawła II, siostry z jej zgromadzenia zaczęły się za nią modlić do papieża. Efekty modlitwy były zdumiewające - 2 czerwca 2005 r. wszystkie objawy choroby całkowicie ustąpiły, a pochodząca z Francji siostra wróciła do pracy. Zakonnica, która z powodu choroby nie mogła wykonywać swoich obowiązków, wróciła do pracy i jak twierdzą przedstawiciele Watykanu, pracuje teraz ciężej, niż kiedykolwiek. Nie przyjmuje też już żadnych lekarstw.

Za niewytłumaczalne uznał zniknięcie tętniaka tętnicy mózgowej u kobiety z Kostaryki Floribeth Mory Diaz jej lekarz. Uzdrowiona kobieta, której przypadek uznano za cud za wstawiennictwem Jana Pawła II, weźmie udział w jego kanonizacji 27 kwietnia.
W wywiadzie dla najnowszego numeru włoskiego tygodnika Oggi neurochirurg Alejandro Vargas Roman wyjaśnił, że u jego pacjentki, która w kwietniu 2011 roku przeszła ciężki udar mózgu, nie można było nałożyć specjalnego klipsa ani przeprowadzić embolizacji, czyli zamknięcia naczynia tętniczego. Lekarz dodał, że w przypadku Floribeth Mory Diaz istniało ryzyko poważnych komplikacji - zawału mózgu lub kolejnego krwotoku.
- Nie znalazłem żadnych podstaw naukowych, by wyjaśnić, dlaczego tętniak zniknął. Jeśli to cud, to głos w tej sprawie należy do Kościoła. Ja jako katolik w to wierzę - powiedział doktor Roman.
Uzdrowienie 53-letniej obecnie prawniczki, mieszkającej w kostarykańskim mieście Tres Rios, nastąpiło w dniu beatyfikacji Jana Pawła II 1 maja 2011 roku. Kobieta oglądała w telewizji transmisję z Watykanu. Następnego dnia obudziła się zdrowa.

Wybrane do kanonizacji polskiego papieża niewytłumaczalne z medycznego punktu widzenia ustąpienie ciężkich objawów było w Watykanie przedmiotem dogłębnych analiz; najpierw komisji lekarzy, a następnie teologów i kardynałów oraz biskupów. W lipcu zeszłego roku cud uznał papież Franciszek, co zakończyło proces kanonizacyjny.
W Rzymie, jak na razie nieoficjalnie wiadomo, przed kanonizacją Jana Pawła II planowane jest spotkanie z Floribeth Morą Diaz.
17 marca 2014 18:16 / 1 osobie podoba się ten post
wichurra

Dzisiaj mnie dziadek na swoim rollatorze trochę wiózł - też musiało to śmiesznie wyglądać:)

A co Ci się stało ???
17 marca 2014 18:36
dziewczyny jak nazywa sie ten tani abonament na rozmowy do polski moja koleżanka na stelli obok nie ma ani internetu ani możliwości dzwonienia szok jaki ciemnogród ta rodzinka u której jest szok
17 marca 2014 18:48
jowitaliber

dziewczyny jak nazywa sie ten tani abonament na rozmowy do polski moja koleżanka na stelli obok nie ma ani internetu ani możliwości dzwonienia szok jaki ciemnogród ta rodzinka u której jest szok

Country Flatt,kosztuje 3,99euro/mc-na stacjonarne tylko.
17 marca 2014 18:48 / 1 osobie podoba się ten post
Mycha

A co Ci się stało ???

Nic - chciałam się przejechać:)
17 marca 2014 18:49
jowitaliber

Country Flat 2 w Telecomie:
http://www.telekom.de/is-bin/INTERSHOP.enfinity/WFS/EKI-PK-Site/de_DE/-/EUR/ViewProductDetails-Start?ProductRefID=0110001000068%40EKI-PK&StageProductRefID=0100001000342_0003%40EKI-PK&CatalogCategoryID=WL8FC7ITFmYAAAEdnkNTq_yf
17 marca 2014 18:49
He he :) i znowu do 22 wolne ..Idę precz !!
17 marca 2014 18:51 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

Country Flatt,kosztuje 3,99euro/mc-na stacjonarne tylko.

dzieki bardzo jutro jej powiem
17 marca 2014 19:12 / 1 osobie podoba się ten post
wichurra

Nic - chciałam się przejechać:)

No nie !!!! ;-)))  Jak Ci nie wstyd tak PDP wykorzystywać ???  I to dla własnych przyjemności ?? 
I jak było ??