Na wyjeździe #6

22 marca 2014 21:48 / 2 osobom podoba się ten post
iza38bp

Dziekuje dziewczyny, ja to wszytko wiem.. nie boje sie smierci ani zmarłych.. jedna pociecha ,ze kazda z tych osob odeszla przy kims- nie samotnie. Ale dla Agencji to ja chyba pożądanym pracownikiem nie jestem ,hmm?

Daj spokój,przecież to nie Twoja wina. Poza tym na pewno rodziny są Ci wdzięczne za opiekę do końca, no i kłamać nie musisz,że po urlopie wrócisz. Jesteś naprawdę dzielną dziewczyną.:)
22 marca 2014 21:49 / 1 osobie podoba się ten post
iza38bp

Dziekuje dziewczyny, ja to wszytko wiem.. nie boje sie smierci ani zmarłych.. jedna pociecha ,ze kazda z tych osob odeszla przy kims- nie samotnie. Ale dla Agencji to ja chyba pożądanym pracownikiem nie jestem ,hmm?

Agencją się nie przejmuj. To jest ich ryzyko zawodowe. A swoje juz oni i tak zarobią. Najważniejsze, jest twoje samopoczucie.
Dobrze , ze tak patrzysz na śmierć PDP. Faktycznie, dla niektórych jesteśmy jedynymi oddanymi im osobami.

22 marca 2014 22:08
iza38bp

szczerze to ty w d...e miej to co w agencji powiedzą oni z tymi pdp nie mają do czynienia a ty zarabiasz dla nich pieniądze ,musząc czasami przechodzić przez różne oblicza tego świata 
22 marca 2014 22:17 / 2 osobom podoba się ten post
iza38bp

Izo, wal to, co kto o tobie mysli, a zwlaszcza agencja.
Sorry za brutalne slowa ( przepraszam modzie,ale czasem inaczej sie nie da, czasem trzeba ostrzej).
Zrobiłas , co moglaś. Możesz być z siebie dumna.
Najważniejsze jest to, co sama o sobie myślisz. najważniejsze,że masz do siebie szacunek. A inni..... jakie to ma znaczenie?
Żyjesz dla siebie, nie dla poklasku innych.
Dzielna z ciebie kobieta.
22 marca 2014 22:21 / 2 osobom podoba się ten post
iza38bp

Proszę o jedną mysl skierowaną w moja stronę... własnie w przeciagu 1.5 roku zmarła przy mnie 3 osoba. Jesli ktos chce i może to niech mnie wesprze , jednym słowem. To dar czy przeklenstwo .

Iza to dar ! często bywam w hospicjum, poznałam siostrę, którą podopieczni nazywają --siostrą od dobrej śmierci, ona też się buntowała-- taki anioł śmierci, ale poznała jaki to dar-- przeprowadzić drugą osobę przez próg życia i śmierci.
22 marca 2014 22:26 / 2 osobom podoba się ten post
Iza nikt z nas nie ma takiej mocy,żeby wpłynąć na życie drugiego człowieka, a tym bardziej na jego śmierć.Ciężko Ci, bo raz to raz...ale kilka razy pod rząd może wykończyć i człowiek zaczyna głupoty sobie wyobrażać.Ja teraz jeżdżę z moim PDP codziennie do szpitala do jego żony i widzę jak kobieta gaśnie w oczach.To trudne.Na pewno nie przejmuj się agencją, zarabia na Tobie prawie drugie tyle, podopiecznych nie brakuje..jedni odchodzą, drudzy znajdują się w potrzebie.Dobrze Kasia napisała..nie ma co się identyfikować z sytuacją.Podarowałaś tej osobie godne odejście czuwając przy jej ostatnich chwilach.Powinnaś być z siebie dumna.
22 marca 2014 22:29 / 1 osobie podoba się ten post
iza38bp

Proszę o jedną mysl skierowaną w moja stronę... własnie w przeciagu 1.5 roku zmarła przy mnie 3 osoba. Jesli ktos chce i może to niech mnie wesprze , jednym słowem. To dar czy przeklenstwo .

Mam kuzyna zakonnika i On zajmuje się chorymi, umierającymi, Jego zdaniem to dar. Moje podopieczne nie odchodziły przy mnie, ale pracowałam dawno temu na oddziale wcześniaków, stare czasy, dużo dzieci odeszło, ciężko było. Podobno wszystko co nas w życiu spotyka ma jakiś sens.

22 marca 2014 22:30 / 1 osobie podoba się ten post
dorotee

Iza to dar ! często bywam w hospicjum, poznałam siostrę, którą podopieczni nazywają --siostrą od dobrej śmierci, ona też się buntowała-- taki anioł śmierci, ale poznała jaki to dar-- przeprowadzić drugą osobę przez próg życia i śmierci.

Może ? .. rowno rok temu zmarł przy mnie Dziadek Willi .. 22.marca...i oboje [ Hilda juz sw.pamieci ] byli bardzo dobrzy dla mnie,zawsze usmiechnieci,mili.
Ide bo przyjechał lekarz, dziekuje wszytkim raz jeszcze. Iza
22 marca 2014 22:32 / 3 osobom podoba się ten post
Hmm - Moderator napisał w temacie o zamykaniu w łóżku, że jak ktoś nie ma ochoty tam dyskutować, to banan.
Trochę się strapiłam, bo banana nie chcę, ale na tamten temat nie mam też nic do powiedzenia.
I co teraz?:)
22 marca 2014 22:33 / 2 osobom podoba się ten post
Iza, mnie w poniedziałek na rekach zmarł PDP.Rano wstał, zjadł sniadanie,wypił herbatę i 2 godziny później zasnął na zawsze.Rodzina dziekowała że byłem przy nim do końca.Trzymaj sie dzielnie i głowa do góry.Alleluja i do przodu:)
22 marca 2014 22:34 / 4 osobom podoba się ten post
iza38bp

Może ? .. rowno rok temu zmarł przy mnie Dziadek Willi .. 22.marca...i oboje [ Hilda juz sw.pamieci ] byli bardzo dobrzy dla mnie,zawsze usmiechnieci,mili.
Ide bo przyjechał lekarz, dziekuje wszytkim raz jeszcze. Iza

Ja miałam dwóch paliatywnych, jeden odszedł w trakcie mojego pobytu, drugi tydzień po moim wyjeżdzie, to było bardzo wzbogacające doświadczenie, trudne ale i jednocześnie piękne. Myślałam , ze ja nie dam rady.
22 marca 2014 23:24
Dzisiaj dostałam meila z firmy typu Pflegedinst z ofertą pracy .Z zawodu jestem położną.Meila mam tutaj w profilu i przypuszczam , że jak kiedyś firmy dla opiekunek zasypywały nas spamem ,tak i ta firma stąd ma mój adres.Czy ktoś z was otrzymał jeszcze taką ofertę.Zastanawiam się i może w ponedziałek do nich zadzwonię , chciałabym tylko wiedzieć , czy któraś z was dostała też takiego meila,nie chciałabym dać się nabić w butelkę.
22 marca 2014 23:32 / 1 osobie podoba się ten post
I szkoda, że tak niesmacznie się to skończyło.
22 marca 2014 23:38 / 4 osobom podoba się ten post
Szkoda , bo było śmiesznie , wesoło , ale cóż nie wszystkie koleżanki rozumieją żarty . Jutro może  wymyslimy coś równie śmiesznego . Czas szybciej leci jak człowiek sie pośmieje .
22 marca 2014 23:56 / 1 osobie podoba się ten post
No, ale co sie pośmiałyśmy, to nasze !
Fajnie było. :)