Na wyjeździe #6

23 marca 2014 06:53 / 5 osobom podoba się ten post
iza38bp

Proszę o jedną mysl skierowaną w moja stronę... własnie w przeciagu 1.5 roku zmarła przy mnie 3 osoba. Jesli ktos chce i może to niech mnie wesprze , jednym słowem. To dar czy przeklenstwo .

Iza , ja wierzę , że nic nie dzieje się bez powodu. Po prostu - właściwy człowiek znalazł się w tym miejscu i czasie , gdzie był potrzebny . A może to było potrzebne także Tobie ? Ja pracuję siódmy rok - przez pierwsze 5 żaden podopieczny przy mnie nie odszedł i muszę przyznać że ze strachem myślałam o takiej sytuacji . A potem , w ciągu 6 tygodni dwoje zmarło przy mnie .To zmieniło także i mnie.Tak , jakby od tego czasu zmieniło sie moje podejście do życia - odchodzenie to nie coś napawającego lękiem - to też część naszej egzystencji i to bardzo ważna .I na pewno fakt , że Ty byłaś przy śmierci podopiecznych nie jest żadnym przekleństwem . Myślisz o tym do dziś - czyli to było i jest dla Ciebie wazne.Więc dałaś im w tych ostatnich chwilach z pewnością wiele.
23 marca 2014 07:26 / 3 osobom podoba się ten post
iza38bp

Proszę o jedną mysl skierowaną w moja stronę... własnie w przeciagu 1.5 roku zmarła przy mnie 3 osoba. Jesli ktos chce i może to niech mnie wesprze , jednym słowem. To dar czy przeklenstwo .

Iza nik z nas nie chce pewnie tego przechodzic ale to jest wazne byc przy pdp i umiec pomuc mu pozegnac sie z zycie zadne przeklenstwo ja tak sobie mysle!! Tez jak widze  ze cos sie  niedobrego dziej z moim pdp mowie Hans nie zrobisz mi tego nie umrzesz mi nie mam odwagi po niemiecku wiec mowie po polsku nie jestem oj nie byłam do tego przygotowana!! Porozmawiałam Wkoncu sama z soba i mysle ze teraz poradze sobie gdyby do tego doszło no ale na pewno ciezko to przeboleje!! taka kolej zeczy!! Oby przy nas miał kto byc!!Trzymaj sie Iza nie masz co sobie zarzucac przeklenstwa ani pech!! Moze to twuj dar!!
23 marca 2014 09:14 / 3 osobom podoba się ten post
Zakręcona Mamuela

Iza nik z nas nie chce pewnie tego przechodzic ale to jest wazne byc przy pdp i umiec pomuc mu pozegnac sie z zycie zadne przeklenstwo ja tak sobie mysle!! Tez jak widze  ze cos sie  niedobrego dziej z moim pdp mowie Hans nie zrobisz mi tego nie umrzesz mi nie mam odwagi po niemiecku wiec mowie po polsku nie jestem oj nie byłam do tego przygotowana!! Porozmawiałam Wkoncu sama z soba i mysle ze teraz poradze sobie gdyby do tego doszło no ale na pewno ciezko to przeboleje!! taka kolej zeczy!! Oby przy nas miał kto byc!!Trzymaj sie Iza nie masz co sobie zarzucac przeklenstwa ani pech!! Moze to twuj dar!!

Oj, dobrze piszesz, oby przy nas miał kto być. W tych naszych szalonych czasch kultu mlodości nie mowi się o śmierci, o odchodzeniu, każdy musi sam sobie z tym poradzić.
23 marca 2014 10:51 / 1 osobie podoba się ten post
Babcia stwierdziła, że jestem bardzo, bardzo sympatyczna, może tylko trochę za gruba, .... ale to nic nie szkodzi Co ktoś dzwoni, to mówi, że jest cudownie, widocznie to tylko mi tak dość ciężko poczuć jakąś nić sympatii .
23 marca 2014 11:34
Bo babcia Cię lubi inaczej, po swojemu. Moja kumpela miała babcię, która ją regularnie ostro opierniczała, po czym ta straszna kobieta powiedziała, że jest zadowolona z kumpeli i chce, by wróciła. Kolezanka o mało nie zeszła na zawał!
23 marca 2014 11:43
dorcia50

Dzisiaj dostałam meila z firmy typu Pflegedinst z ofertą pracy .Z zawodu jestem położną.Meila mam tutaj w profilu i przypuszczam , że jak kiedyś firmy dla opiekunek zasypywały nas spamem ,tak i ta firma stąd ma mój adres.Czy ktoś z was otrzymał jeszcze taką ofertę.Zastanawiam się i może w ponedziałek do nich zadzwonię , chciałabym tylko wiedzieć , czy któraś z was dostała też takiego meila,nie chciałabym dać się nabić w butelkę.

ja też dostałam i napisałam do nich ale na razie się nie zdecyduję może kiedyś
23 marca 2014 11:43 / 1 osobie podoba się ten post
iza38bp

Iza to nie jest żadne przekleństwo, na pewno nie !!!  3 pacjentów w przeciagu 1,5 roku ..... hmmm przecież my opiekujemy się ludźmi w zaawansowanym wieku z różnymi chorobami na karku. Kiedyś odchodzą, muszą, tak to wygląda. Nie wiem dlaczego miałabyś być nieporządanym pracownikiem dla Twojej agencji. W naszej pracy śmierć powinna być czymś normalnym. Ty widocznie trafiasz na takich pacjentów.  Nie powinniśmy się jej bać. A jak się agencji nie podobasz to poszukaj innej. 

Ja uważam, że śmierć jest etapem, stopniem do wyższego poziomu. Kieruję więc swoją myśl w Twoim kierunku abyś nie myślała negatywnie ;-)))) 
23 marca 2014 11:45
A ja nie zdążyłam wyczytać i nie wiem o so chozi... :(
wie immer :/
23 marca 2014 11:45
ja tez miałam ubaw po pachy dla takich chwil warto żyć: )
23 marca 2014 11:46
Annika

Babcia stwierdziła, że jestem bardzo, bardzo sympatyczna, może tylko trochę za gruba, .... ale to nic nie szkodzi :-)Co ktoś dzwoni, to mówi, że jest cudownie, widocznie to tylko mi tak dość ciężko poczuć jakąś nić sympatii :-).

no szczera do bólu:):):)
23 marca 2014 11:47
lena7

A ja nie zdążyłam wyczytać i nie wiem o so chozi... :(
wie immer :/

zaluj kochana bo mnie po wczorajszym do dziś boli brzuch:):) ale może kiedyś znów zrobimy powtórkę z rozrywki:):)
23 marca 2014 12:40
carrie

zaluj kochana bo mnie po wczorajszym do dziś boli brzuch:):) ale może kiedyś znów zrobimy powtórkę z rozrywki:):)

koniecznie ubaw po pachy byl...szkoda,ze Moderator nam ukrocil..ale coz...
23 marca 2014 12:52
Sezon skoków narciarskich zakończony. Ze wzruszeniem oglądałam przed chwilą naszego Mistrza Olimpijskiego przyjmującego Kryształową Kule i hymn polski w Planicy:) Brawo Kamil Stoch!!!
23 marca 2014 12:53 / 2 osobom podoba się ten post
carrie

Nie wiem z czego tak sie ucieszyłaś,że ktos sie pomylił? Nastepnym razem z Ciebie sie poośmiejemy,miło Ci bedzie?dopiero rozboli cie brzuch.
23 marca 2014 13:02
jowitaliber

ja też dostałam i napisałam do nich ale na razie się nie zdecyduję może kiedyś

Też im odpisałam.Podałam swój nr tel , niech zadzwonią jak chcą. Jestem w takiej sytuacji , że myślałam o stałym pobycie w DE , tylko po numerze tel , wydaje mi się , że to okolice Stuttgartu , a wolałabym tu gdzie jestem , czyli Hamburg .Zobaczę , niech zadzwonią jak chcą , a potem będę się zastanawiać co dalej.