Na wyjeździe #6

23 marca 2014 16:33 / 1 osobie podoba się ten post
carrie

luzem ivanilia:) propozycja nie padła:):) stwierdziła że to na gorsze czasy:) nic się nie odezwałam bo dla mnie gorsze znaczy teraz

Ciekawe kto był nosicielem tych zębów,może z kilku pokoleń ? fuj...
23 marca 2014 16:35
Antyki:)
23 marca 2014 16:35
ivanilia40

Ciekawe kto był nosicielem tych zębów,może z kilku pokoleń ? fuj...

nie wiem nie pytałam:) jej zęby jej sprawa
23 marca 2014 16:35 / 1 osobie podoba się ten post
carrie

luzem ivanilia:) propozycja nie padła:):) stwierdziła że to na gorsze czasy:) nic się nie odezwałam bo dla mnie gorsze znaczy teraz

Powiadam uczmy się oszczędności od niemców:))
23 marca 2014 16:36 / 1 osobie podoba się ten post
Pewnie to były same trzonowce bo największe ....:)
23 marca 2014 16:36 / 1 osobie podoba się ten post
dorotee

Antyki:)

no jej cały dom to antyk:)
23 marca 2014 17:31 / 10 osobom podoba się ten post
A doda ma w opisie, że jest pogodną osobą.
Coś się chyba jej pomyliło.
Ile można wywlekać i wyrzekać, jak to nie jest się obrażonym.
I to właściwie nie wiadomo za bardzo na co - że nie podeszliśmy śmiertelnie poważnie do jej tematu i zaraz referaty się nie posypały. Sama do niego za poważnie nie podeszła, bo ani tematu dobrze nie sformułowała, ani pierwszego posta - taki bardzo ogólnikowy był. Co myślicie o tym i koniec - zero własnych przemyśleń, zero opisania własnych doświadczeń i oczekuje, ze każdy zaraz będzie się rozwodził nad czymś, nad czym samej jej się nie chciało pochylić.

A teraz te jej wyzwiska w naszą stronę to już po prostu przegięcie - nie dosyć, że brak poczucia humoru, to jeszcze będzie swoimi żalami atmosferę tutaj zatruwała.
23 marca 2014 18:19 / 7 osobom podoba się ten post
O , matuchno , po co się denerwować . Tyle razy wyłapałam coś śmiesznego , jakieś przejęzyczenie z czyjegoś posta , pośmialiśmy się wszyscy i było o.k ...Przecież nikt się nie śmiał z "osoby " tylko , że wyszło śmieszne przejęzyczenie w tytule , a że "Babska " na forum jakieś wyposzczone są ....to ...poszszszłoooo !.... Jak by co , to mnie proszę nie ruszać -- gdyż--- ponieważ --aktualnie jeszcze jestem w d o m u , przy mężu .. O !...
23 marca 2014 19:24 / 4 osobom podoba się ten post
Godzina dziewiętnasta, a moja babcia grzecznie śpi w łóżeczku i będzie tak codziennie. Wstanę o szóstej zmienić jej pampersa, a i tak budzę się najczęsciej o tej porze, więc to żaden ból.
Uśmiałam się dzisiaj z siebie trochę, gdyż przy wspólnym obiedzie z rodziną babci, co robią w każdą niedzielę, słyszę, że jej wnuki oraz zięć mówią jakoś tak niewyraźnie i bełkotliwie. Myślę sobie - mogliby kurna, popracować nad dykcją, bo nic prawie nie rozumiem. Po jakimś czasie zięć pyta - Rozumiesz co mówimy?
Odpowiadam zgodnie z prawdą, że nie. A on na to, że rozmawiają dialektem Górnej Bawarii. Nie poczułam się dotknięta, bo wiem,że mają to we krwi.

Szkoda czasu na gniewanie się, chyba że ktoś bez pytania pożarł nam batonika Pawełek. Wtedy awanturę rozumiem!
23 marca 2014 19:28 / 2 osobom podoba się ten post
Ja w zasadzie nie na wyjeździe ale w tyg opiekuje sie 24h od wtorku rano do piatku po południu Romem, jego żona wtedy wyjeżdza ale Romowie to bardzo towarzyska nacja i non stop sie ktos kreci wiec wciąż szwargoczą po swojemu :) też sie nie focham bo oni nawet sie nie zastanowią... :)
23 marca 2014 19:36 / 2 osobom podoba się ten post
carrie

mi PDP przed chwilą pokazała swoją kolekcję....złotych zębów :-)

Jednego nie rozumiem - w buzi ma plastikowe, a złote trzyma na czarną godzinę? W Rosji szacunku by nie zdobyła, tam trzeba uzębieniem zabłysnąć

Jako wolny temat proponuję - ZA CO LUBIMY POLSKE I POLAKOW. Chyba go jeszcze nie było.
Ja lubię - za brak złotych zębów w paszczach, pierogi, sikanie w krzakach, a nie po spodniach z powodu niedoboru toalet, przewały na giełdzie dzięki którym bystry i odważny obywatel może się załapać na trochę gotówki, Święto Zmarłych, Kabaret Starszych Panów, kolorowe tramwaje, zespół Manaam i kilkadziesiąt innych równie dobrych... na razie wystarczy. 

23 marca 2014 19:37
dorcia50

Dzisiaj dostałam meila z firmy typu Pflegedinst z ofertą pracy .Z zawodu jestem położną.Meila mam tutaj w profilu i przypuszczam , że jak kiedyś firmy dla opiekunek zasypywały nas spamem ,tak i ta firma stąd ma mój adres.Czy ktoś z was otrzymał jeszcze taką ofertę.Zastanawiam się i może w ponedziałek do nich zadzwonię , chciałabym tylko wiedzieć , czy któraś z was dostała też takiego meila,nie chciałabym dać się nabić w butelkę.

Dorcia, do pflegedienst szukaja dziewczyn z wykształceniem medycznym, pewnie załapałas sie bo jestes pigułka. Ja nie dostałam maila.
23 marca 2014 19:40 / 4 osobom podoba się ten post
Mnie dziś babcia rano ciśnienie podniosła. Idę przed 7-mą na górę, kawkę chciałam zaparzyć i niespodzianka!! Drzwi do mieszkania zamknięte na klucz. Stanęłam jak wryta, bo takiego scenariusza to nikt nie przewidział. Pcham te drzwi, aż framuge naruszyłam i nic. Górę domu sąsiad wynajmuje, przyszedł z kluczem , ale co z tego jak klucz tkwi w zamku od środka, a babci nie słychać, ani ona nas nie słyszy, no i wyważyliśmy drzwi. Framuga tylko trochę zniszczona, ale drzwi w całości na zawiasach. Babcia smacznie śpi i nie, ona wcale w nocy nie wstawała, ani razu:))
Klucz już przy tyłku trzymam. Niektórym babcie uciekają, a moja sie sama w domu zamknęła:)
23 marca 2014 19:44 / 4 osobom podoba się ten post
Ja też pozabierałam wszystkie klucze z zamków,bo moja mnie kiedyś w kuchni zamknęła i nie mogłam sie jej doprosić żeby otworzyła. Udawała ,że to nie ona. To samo było z łazienką,zamknęła na klucz i potem zapomniała jak się otwiera.
Trzeba pilnować sie na każdym kroku:)
23 marca 2014 19:45 / 2 osobom podoba się ten post
romana

Jednego nie rozumiem - w buzi ma plastikowe, a złote trzyma na czarną godzinę? W Rosji szacunku by nie zdobyła, tam trzeba uzębieniem zabłysnąć

Jako wolny temat proponuję - ZA CO LUBIMY POLSKE I POLAKOW. Chyba go jeszcze nie było.
Ja lubię - za brak złotych zębów w paszczach, pierogi, sikanie w krzakach, a nie po spodniach z powodu niedoboru toalet, przewały na giełdzie dzięki którym bystry i odważny obywatel może się załapać na trochę gotówki, Święto Zmarłych, Kabaret Starszych Panów, kolorowe tramwaje, zespół Manaam i kilkadziesiąt innych równie dobrych... na razie wystarczy. 

ona zlotego zęba miała w górnej sztucznej szczęce:) wypadł jej a dziś go chowała do szkatułki przy okazji chwaląc się pokaźną kolekcją:) każdy powinien mieć jakieś hobby:):);)