Dorcia, do pflegedienst szukaja dziewczyn z wykształceniem medycznym, pewnie załapałas sie bo jestes pigułka. Ja nie dostałam maila.
Dorcia, do pflegedienst szukaja dziewczyn z wykształceniem medycznym, pewnie załapałas sie bo jestes pigułka. Ja nie dostałam maila.
Tak Margolcia , jest tylko jeden mały , albo wielki problem , wygasło mi prawo wykonywania zawodu z powodu zbyt duzej przerwy w pracy , tak , ze jak by nie patrzył zawsze zadek z tyłu.Muszę coś wymyśleć , może jakaś agencja pomaga jak chce zdobyć pracownika.Ciagle tkwię u dziadków i jestem na etapie poszukiwań...ale wierzę , ze w końcu coś znajdę.
Dorcia, pisałas, ze dzwonili, pytałas moze czy byliby w stanie Ci pomóc? Jak im zalezy....?
Witajcie, jako że wszyscy jedziemy na tym samym wózku pozwolę sobie podzielic sie z Wami informacja jaka jest w interecie.Moje poszukiwania w necie sa konsekwencją telefonu kumpeli ze szwajcarii o czym wspominałem.Przeczytałem wszystko i ide zapalić.Życze miłej lektury.Pozdrawiam
http://www.finanzamt.pl/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=66&Itemid=123
No niestety , akurat oni bardzo namawiali mnie do odnowienia , tylko ciężko im pojąć , ze w PL moze udało by mi się załatwić , że za kurs zapłaciłoby biuro pracy , ale przez pół roku jestem bez dochodów a to bariera nia do przeskoczenia. Muszę znależć jakąś alterantywę , tutaj nawet jak chodzisz do szkoły to masz za 1-wszy rok 880 euro , a potem co roku jakieś 100 euro wiecej.No , ale uczyć sie od nowa 3 lata , to też jakieś nieporozumienie .
Robert72,nasze firmy nie takie głupie...w umowach nie ma żadna z nas zapisane opikunka osoby starszej.
No proszę, jakbym o sobie czytała... Tylko jedno "ale": powiedz mi w jakim mieście UP zapłaciłby za kurs? Bo w moim nawet słyszeć o tym nie chcieli :)))
Ja mam - a dokładnie "zleceniodawca powierza, a zleceniobiorca zobowiązuje się do wykonywania następujących czynności: opieka nad osobą starszą"
Zajżałam na twój profil Lili i widzę , ze jedziemy na tym samym wózku.Moja koleżanka odnawiała u nas prawo wykonywania i przez urząd pracy , ale ona w tym czasie była na zasiłku więc moze dlatego urząd jej to pokrył , ja nigdy nie pytałam , ale skoro tak mówisz to w pełni ci wierzę.To wszystko jest chore,nie wiem, ale jakieś wyjście z tego impasu musi być.
Tak,z tym się zgodzę,jako czynności to tak,ale na umowach zlecenia nie masz napisane,że zostajesz oddelegowana do Niemiec jako opiekunka osób starszych,bo taki zapis jest nielegalny w Niemczech i nie wolno delegować z Polski do pracy jako opiekun osób starszych /w Niemczech aby pracowac jako opiekunka trzeba mnieć na to 3 letnia szkołę skończoną/...Niemcy tego przestrzegają i maja zapis w umowie jako zatrudnienie jest pomoc domowa z funkcją opiekuńczą...dano mi do wgladu umowę miedzy firmą niemiecką a rodziną i firmą polską.