Na wyjeździe #7

07 kwietnia 2014 19:22 / 15 osobom podoba się ten post
Od 3 dni myję zęby i coś mi nie tak w buzi...pasta się nie pieni,wypluwam prawie całą pastę,co jest ? Pierwszy dzień byłam zmęczona,więc nie patrzyłam dokładnie na tubkę blend-a-med i następnego ranka znów myję zęby,cała buzia mi się kleji,co jest? Idę po tą tubkę,aby poczytać co to za pasta dziwna.................................................nie uwierzycie jak napiszę !!!!!!!!!!!!!!!! Klej do przyklejania protezy firmy blend-a-med.................... :) zdolna jestem nie ?
07 kwietnia 2014 19:24 / 1 osobie podoba się ten post
ania37

Od 3 dni myję zęby i coś mi nie tak w buzi...pasta się nie pieni,wypluwam prawie całą pastę,co jest ? Pierwszy dzień byłam zmęczona,więc nie patrzyłam dokładnie na tubkę blend-a-med i następnego ranka znów myję zęby,cała buzia mi się kleji,co jest? Idę po tą tubkę,aby poczytać co to za pasta dziwna.................................................nie uwierzycie jak napiszę !!!!!!!!!!!!!!!! Klej do przyklejania protezy firmy blend-a-med.................... :) zdolna jestem nie ?

Dobrze że Ci się Twoje własne ząbki nie skleiły:):):Dopiero by było!!!!!
07 kwietnia 2014 19:30
kasia63

Dobrze że Ci się Twoje własne ząbki nie skleiły:):):Dopiero by było!!!!!

Rano prawie się ze sklejonymi budziłam,ale tyle dobrego,że mam płun do płukania jamy ustnej i dużo wypłukiwałam,a resztki to rzeczywiście gdyby się skleiły to przez 6 tyg na diecie bym była...hi hi hi hi hi
07 kwietnia 2014 20:01
ania37

Rano prawie się ze sklejonymi budziłam,ale tyle dobrego,że mam płun do płukania jamy ustnej i dużo wypłukiwałam,a resztki to rzeczywiście gdyby się skleiły to przez 6 tyg na diecie bym była...hi hi hi hi hi

Dieta słomkowa:) Wszystko przez słomkę:):):):)
07 kwietnia 2014 20:37
Maura

Witam.Tez wychowuje sama corke tzn. wychowywalam :)Za 3 miesiace konczy medycyne ale w PL.Poprostu taniej porzadne wyksztalcenie dziecka na zachodzie kosztuje.Mieszkalam dlugo na stale poza PL corka tez byla rok ze mna.Nauczyla sie swietnie jezyka i zdecydowala ze wraca konczyc studia. Dobry jezyk to nie znaczy ze moze rozumiec w nim rowniez swietnie wszystkie terminy na studiach.Poza tym koszty...tam musialabym placic w PL za darmo :))) To olbrzymia roznica. A co teraz znaczy mlody czlowiek bez szkoly a zycie przed nim dlugie.Ktos sie nie zgadza ze mna?

Wiecie co, podobo w Polsce ma obecnie wyższe wykształcenie aż 30% obywateli. To jest porównywalne z Kanadą, krajem o wysokim poziomie życia. Obawiam się, że w D wskaźnik tego rodzaju wykształcenia może być niższy niż u nas, bo rozmawiam tu z rodzicami pracujących młodych ludzi i sporo z ich dzieci nie robi matury. Nie jest im potrzebna, gdyż mając przyzwoity zawód można dość szybko porządnie zarabiać. I Niemcy bardzo praktycznie uczą zawodu, jeden z wnuczków babci jest w szkole zawodowej i ma więcej pracy w tygodniu, niż teorii. Są więc niemieccy robotnicy dobrze przygotowani do zawodu i potrafią utrzymac nawet niepracującą żonę i 3 dzieci, co u nas jest rzadkie.  

Natomiast studia warto skończyć niekoniecznie dla pieniędzy. Gdyby mój syn po budowlance nie poszedł na polibudę, to czas wolny po pracy spędzałby chlejąc z kolegami, lub usiłując się od nich opędzić. Taki jest model życia wielu robotników w Polsce. Z inżynierami jest zdecydowanie lepiej, mniej piją, mają szersze horyzonty. Zaraz się pewnie odezwie chór protestów, lecz ja pochodzę z robotniczej rodziny, więc wiem co mówię.
07 kwietnia 2014 20:42
romana

Wiecie co, podobo w Polsce ma obecnie wyższe wykształcenie aż 30% obywateli. To jest porównywalne z Kanadą, krajem o wysokim poziomie życia. Obawiam się, że w D wskaźnik tego rodzaju wykształcenia może być niższy niż u nas, bo rozmawiam tu z rodzicami pracujących młodych ludzi i sporo z ich dzieci nie robi matury. Nie jest im potrzebna, gdyż mając przyzwoity zawód można dość szybko porządnie zarabiać. I Niemcy bardzo praktycznie uczą zawodu, jeden z wnuczków babci jest w szkole zawodowej i ma więcej pracy w tygodniu, niż teorii. Są więc niemieccy robotnicy dobrze przygotowani do zawodu i potrafią utrzymac nawet niepracującą żonę i 3 dzieci, co u nas jest rzadkie.  

Natomiast studia warto skończyć niekoniecznie dla pieniędzy. Gdyby mój syn po budowlance nie poszedł na polibudę, to czas wolny po pracy spędzałby chlejąc z kolegami, lub usiłując się od nich opędzić. Taki jest model życia wielu robotników w Polsce. Z inżynierami jest zdecydowanie lepiej, mniej piją, mają szersze horyzonty. Zaraz się pewnie odezwie chór protestów, lecz ja pochodzę z robotniczej rodziny, więc wiem co mówię.

Nie bedzie protestow .Kazda widzi to co chce zobaczyć.A odnosnie inz.to pija mniej bo mocniejsze trunki - mowie o budowlańcach.
07 kwietnia 2014 20:44
romana

Zaczynamy 27 lipca, to jest niedziela i ze trzy dni minimum  wypadałoby pobalować. Bo pierwszy dzień za dużo się nie da, niektórzy będą jechać nawet 8 godzin. Skoro temat zaczęty, to pokoje 4 osobowe chcecie? Będzie się można lepiej poznać niż w 2 osobowych, no i jest taniej....Duża sala na 10-12 osób nie jest chyba dobra, gdy jedni zechcą spać wreszcie, a inni pogadać, to będą sobie przeszkadzać.

Ja muszę pomyśleć,chyba przyjadę tak jak Ty na poprzedni zjazd ,prosto z Niemiec:) Zobaczę jeszcze:)
07 kwietnia 2014 20:48
Jestem nie w temacie jaki zjazd o co chodzi.Integracyjny dla opiekunek czy jak
07 kwietnia 2014 20:49
greenandy

Jestem nie w temacie jaki zjazd o co chodzi.Integracyjny dla opiekunek czy jak

Tak,zjazd integracyjny dla opiekunek we Wrocławiu.
07 kwietnia 2014 20:52
A to ja juz sie nie zdąze zapisać
No i PDP w łóżeczku czyli poniedziałek zaliczony uuffff...
hogata76

Ja muszę pomyśleć,chyba przyjadę tak jak Ty na poprzedni zjazd ,prosto z Niemiec:) Zobaczę jeszcze:)

Zjazd we Wroclawiu?I chyba bede w domu w tym czasie.Jestem z Wroclawia wiec tym milej.Tez moge sie zapisac?
07 kwietnia 2014 20:53 / 1 osobie podoba się ten post
ania37

Tak,zjazd integracyjny dla opiekunek we Wrocławiu.

Fajnie...Ide walnac na gore insuline mojej pani i zaraz wracam dopytac o szczegoly ok?

07 kwietnia 2014 20:54
Maura

Zjazd we Wroclawiu?I chyba bede w domu w tym czasie.Jestem z Wroclawia wiec tym milej.Tez moge sie zapisac?

Tak oczyświście,wszelkie informacje u naszej Romany:)