Na wyjeździe #7

09 kwietnia 2014 10:45
Mam pytanko do znających się na medycynie. Na jakie inne schorzenie oprócz Parkinsona może być podawana Levodopa ? PDP twierdzi, że P nie ma a levodopę 3 razy dziennie mu podaję . Dziękuję z góry i życzę Wszystkim miłego dnia :)
09 kwietnia 2014 10:48 / 1 osobie podoba się ten post
Evvex, to jak w metodzie na dobry film według Hitchocka - ma się zacząć od trzęsienia ziemi, i to jest najłagodniejsze z wrażeń. Czekamy z utęsknieniem na dalszą relację.

09 kwietnia 2014 10:51
judora

Mam pytanko do znających się na medycynie. Na jakie inne schorzenie oprócz Parkinsona może być podawana Levodopa ? PDP twierdzi, że P nie ma a levodopę 3 razy dziennie mu podaję . Dziękuję z góry i życzę Wszystkim miłego dnia :)

Oprócz Parkinsona, podaje sie także w przypadku "zespołu niespokojnych nóg" o innych schorzeniach przy których stosuje się ten lek nic nie słyszałam.
09 kwietnia 2014 11:04
wichurra

Jeżeli chodzi o scenę tanga w filmie, to najbardziej poruszył mnie Al Pacino w "Zapachu kobiety".
Zresztą chyba Oscara za tą rolę dostał.

A tango z filmu'' Wytańczyć marzenia'' widziałas,tez majstersztyk polecam wszystkim ,ze o muzyce nie wspomne i Banderas super zagrał.
09 kwietnia 2014 11:06
romana

Evvex, to jak w metodzie na dobry film według Hitchocka - ma się zacząć od trzęsienia ziemi, i to jest najłagodniejsze z wrażeń. Czekamy z utęsknieniem na dalszą relację.

Ale ja tak pragne spokoju i żeby tak normalnie i nudno chociaż ze dwa dni.........
09 kwietnia 2014 11:17 / 1 osobie podoba się ten post
Dzisiaj do Babci przyszła z wizytą Jej szwagierka. Po dwóch minutach rozmowy Babcia wręcza jej szmatkę i każe iść szorować schowek obok kuchni. Szok, gdybym miała protezę, to pewnie by mi wypadła.... Kobieta widząc moją minę poklepała mnie po ramieniu i powiedziała, że dawniej Jej pomagała. Ten schowek jest długi i są tam setki rzeczy, niektóre z zamierzchłych jeszcze czasów. Nawet szwagierce nie odpuściła. Kobiecina nie jest wiele młodsza od Babci, ma wewnętrzny aparat słuchowy i na dodatek ledwie widzi. Jakby ona się tam dostała do tego schowka, to ja bym przez tydzień zbierała wszystko z ziemi. Na moje szczęście szwagierka powiedziała, że dzisiaj nie ma czasu, może w lipcu.... Schowek będzie więc czekał do lipca, bo nikt inny nie może go sprzątać...
09 kwietnia 2014 11:28
judora

U seniorów zespół niespokojnych nóg ,o którym wspomina Kasia63,często współistnieje z chorobą Parkinsona.Pdp może wstydzi się choroby,dlatego się nie przyznaje.Ma jakieś inne leki?
09 kwietnia 2014 11:29 / 13 osobom podoba się ten post
romana

Hejka, towarzysze doli i niedoli!

Tak mnie naszło wczoraj w nocy - a gdyby jutrzejszy poranek zacząć od tanga? Tylko zamiast róży w zębach, z pampersem w ręce? "Nic nie mów i o niczym nie myśl" mówi Jenifer Lopez, zanim zacznie tańczyć z Richardem Gere. Nie pasuje do nas i pedepów? Pasuje jak ulał!

No to do tanga, panie i panowie!

Tango z pampersem
Romanie się marzy:)
Widać za mało
Ma na szteli
Wrażeń :)
Więc pampers
W zęby
I róża 
Pod pachę
Przydałoby sie 
Jeszcze jakąs 
Flachę:)
Zanim do domu
Na urlop 
Powrócisz
To jeszcze
Babcię swą
Tanga 
Nauczysz:):):)

09 kwietnia 2014 11:37
Już idę patrzeć na rozpiskę ale nie wiem czy dalej wszystko zażywa. Levodope podaję ja , bo musi być godzinę przed posiłkiem a On się zapomina. Bierze też polprazol na czczo. Na rozpisce jest rano jeszcze Vesicur wieczorem Donepezil a na sen Zopiclon
09 kwietnia 2014 11:40 / 4 osobom podoba się ten post
kasia63

Tango z pampersem
Widać za mało
Ma na szteli
Więc pampers
W zęby
I róża 
Pod pachę
Przydałoby sie 
Jeszcze jakąs 
Zanim do domu
Na urlop 
Powrócisz
To jeszcze
Babcię swą
Tanga 

Wszak do tanga trzeba dwojga-:):):)♡♡♡
09 kwietnia 2014 11:51 / 4 osobom podoba się ten post
kasia63

Tango z pampersem
Widać za mało
Ma na szteli
Więc pampers
W zęby
I róża 
Pod pachę
Przydałoby sie 
Jeszcze jakąs 
Zanim do domu
Na urlop 
Powrócisz
To jeszcze
Babcię swą
Tanga 

Cudnie Kasiu :)))))To ja dziadka musze nauczyc bo sama to ze szczotka lub mopem musze hehehe:)))))))))
09 kwietnia 2014 12:01 / 10 osobom podoba się ten post
Nasze forum rownych nie ma,pospiewamy,potanczymy,naukowo rozważymy.Pampersami wywijamy na laptopku tez sie znamy,a kto z Nami sie nie trzyma,to nie tęga jego mina.
09 kwietnia 2014 12:03
Czy ktoś moze sie orientuje od czego jest maść LYMPHDIARAL ?
09 kwietnia 2014 12:14
alinka1339

Czy ktoś moze sie orientuje od czego jest maść LYMPHDIARAL ?

To jest maśc homeopatyczna ,na bazie ziół do drenazu limfatycznego..Na jaką część ciala Twój PDP używa jej?
09 kwietnia 2014 12:19
kasia63

To jest maśc homeopatyczna ,na bazie ziół do drenazu limfatycznego..Na jaką część ciala Twój PDP używa jej?

Kasiu moja PDP nie używa tej masci tylko znalazłam ją w szufladzie i chciałam wiedzieć do czego ona jest , bo czasem mąż PDP kaze smarować PDP , a sam nie raz nie wie co jest do czego . Więc tak dla spokoju zapytałam . Dzięki .