Na wyjeździe #7

10 kwietnia 2014 14:24 / 1 osobie podoba się ten post
Evvex

No co Ty,przeciez po to wystawiaja,bierz nie pekaj potem i tak wszystko zmiotą,u mnie mąż pdp w zeszłym tygodniu deski targał z sąsiedniej ulicy,to Mu jeszcze właściciel piwo postawił i pomugł nosić.

a pomógł poprawiam omskło mi sie
10 kwietnia 2014 14:25
Evvex

No co Ty,przeciez po to wystawiaja,bierz nie pekaj potem i tak wszystko zmiotą,u mnie mąż pdp w zeszłym tygodniu deski targał z sąsiedniej ulicy,to Mu jeszcze właściciel piwo postawił i pomugł nosić.

ale tam na nim jest jakaś kartka napisana żeby mnie potem nie gonili
10 kwietnia 2014 14:27
jowitaliber

to przetłumacz sobie co jest napisane i zabieraj jak ci się podoba
10 kwietnia 2014 15:12
No,załatwiłam sobie krótkie zlecenie, na dwa tygodnie, jadę zaraz po obecnym, oferta z mojej firmy była na naszym forum. Jak ja ich za to kocham! Z jednego miejsca przewiozą mnie na drugie, bo to nawet blisko stąd. Do widzenia obawo, że po powrocie do kraju nie znajdę zlecenia na mniej niż 2 miesiące. a takich nie lubimy, bo rodzina ważna,a 8 tygodni pracy to za długo na rozstania! Babcia demencyjna, wyprawia sporo figli, lecz nieagresywna. Jest internet i życzliwa rodzina. Rozmawiałam ze stałą opiekunką, powinnam dać radę.

A teraz zmykam robić obecnej babci Kaffe und Kuchen.
10 kwietnia 2014 15:30
romana

No,załatwiłam sobie krótkie zlecenie, na dwa tygodnie, jadę zaraz po obecnym, oferta z mojej firmy była na naszym forum. Jak ja ich za to kocham! Z jednego miejsca przewiozą mnie na drugie, bo to nawet blisko stąd. Do widzenia obawo, że po powrocie do kraju nie znajdę zlecenia na mniej niż 2 miesiące. a takich nie lubimy, bo rodzina ważna,a 8 tygodni pracy to za długo na rozstania! Babcia demencyjna, wyprawia sporo figli, lecz nieagresywna. Jest internet i życzliwa rodzina. Rozmawiałam ze stałą opiekunką, powinnam dać radę.

Też muszę się pokręcić koło tych 2 tygodniowych wyjazdów bo się wykończę:( Fajnie że Ci się udało
10 kwietnia 2014 15:40
Carrie, tu na naszej stronie forum bywają takie, to jest kolejne, chyba nawet trzecie. Nawet się zdziwiłam, bo firma powiedziała mi, że takie mają rzedko, a wszystkie były od niej. Widać niezbadane są wyroki Opatrzności...

Pogoda marna, u Was też?

Byłam wczoraj na rowerze w czasie wolnym, niby świeciło słońce, lecz wiał zimny wiatr i uszy o mało mi nie odpadły od chłodu. Do zwiedzenia czegokolwiek bez pieniędzy mam albo za daleko, albo mocno pod górkę, więc siedzę w domu najczęściej, jako "przymusowy" domator. Ale nie narzekam, bo rodzina fajna i babcia nieuciążliwa, z transferem też daję radę bez wrzasków kręgosłupa. Czasem człowiekowi mało potrzeba do szczęścia, nie?
10 kwietnia 2014 15:43
romana

No to szykuj sie na te róże.Ewidentnie Twoja wina,że nie bedziesz na urodzinach.
10 kwietnia 2014 15:43 / 2 osobom podoba się ten post
Ja teraz jestem na 2 tyg wyjezdzie i nie odczuwam wcale ,ze pracuje,dopiero przyjechalam a tu juz w niedziele wracam.Tylko troche mi żal bo miejsce fajne, dziadek juz od wtorku biadoli ze sie rozstaniemy Z checia tu wroce,jak bedzie taka mozliwosc.
10 kwietnia 2014 15:44
wisienka

Ja dziś za podobny wpis dostałam od Modusia ostrzeżenie. :((
Nie wszystkich musi interesować moja prywatna korespondencja, Tak mi napisał.
Tylko jak sie inaczej skontaktować z daną osobą, skoro nie mamy innych namiarów?

Ojej, to mi też pewnie da! Ale fajnie! Nie będziesz sama!
10 kwietnia 2014 15:47 / 1 osobie podoba się ten post
Romana nie pytaj. U mnie pogoda nie moze się zdecydować. Czy w końcu niech świeci to słońce czy niech pada. Efekt taki, że śpie na stojąco, a PDP ma ubaw bo ciągle jakieś gafy strzelam:)
10 kwietnia 2014 15:52
greenandy

Ja teraz jestem na 2 tyg wyjezdzie i nie odczuwam wcale ,ze pracuje,dopiero przyjechalam a tu juz w niedziele wracam.Tylko troche mi żal bo miejsce fajne, dziadek juz od wtorku biadoli ze sie rozstaniemy:-) Z checia tu wroce,jak bedzie taka mozliwosc.

No nie. Jak już się przeprowadzę do Wrocławia to biorę się konkretnie za te poszukiwania 2 tygodniówek. Łyknęłam wszystko co mi w firmie powiedzieli ze takich wyjazdów to nigdzie nie ma a tu proszę:) 
10 kwietnia 2014 16:04
Są! Przeciez zdarzaja sie losowe sprawy,jakas opiekunka musi nagle zjechac.Albo chce tylko krotki urlop.
10 kwietnia 2014 16:09 / 1 osobie podoba się ten post
No u mnie klamka zapadła. Dzis dzwonili do mnie z mojej agencji czy chcę tu wrócić, bo rodzina jest ze mnie bardzo zadowolona i jak długo chciałabym urlop. Zastanawiałam się tylko chwilę i plany przejścia do niemieckich firm muszą poczekać. Tu wiem co mam. Pracy prawie wcale, cisza , spokój, babcia mimo 93 lat mobilna, w nocy nie musze wstawać. Nikt mnie do roboty nie gna. Oczywiście upomniałam się o podwyżkę, skoro jestem tak "dobrym pracownikiem", hihi.
Chcę jechać tylko na 3 tygodnie urlopu, tylko nie wiem czy znajdą chętną zminniczkę.
10 kwietnia 2014 16:11 / 2 osobom podoba się ten post
jowitaliber

Może napisane jest ,że sprzęt uszkodzony?Oni tu maja zwyczaj ,że jak coś zepsutego wystawiaja to kabel obcinaja i wiadomo od razu.U mnie tez auto jeździ i jak wychodze na przerwe to juz jest po ptokach -wszystko zabrane albo przebrane:(
10 kwietnia 2014 16:15
romana

Ojej, to mi też pewnie da! Ale fajnie! Nie będziesz sama!

Jak jeszcze nie dał, to juz nie da.Wiedziałam , ze tak to może się skończyć, ale czasami nie ma sie innej możliwości z kimś z forum skontaktować i trzeba zaryzykować. Ale co tam , nie pierwsze i pewnie nie ostatnie ostrzeżenie. Jesli nię nie chcę przewrócić to muszę cały czas siedzieć. Ale też lepiej próbować i żałować  , niż zalować ,ze sie nie próbowało.
Miłego popołudnia