Na wyjeździe #7

11 kwietnia 2014 22:40
emi

Na zleceniu możesz co miesiąc mieć inną kwotę.

To rozumiem, tylko z tą 1/8 miałam wątpliwości, czy to możliwe, ale już się dowiedziałam:)
11 kwietnia 2014 22:40 / 3 osobom podoba się ten post
nowadanuta

Mam umowę-zlecenie na czas nieokreślony... na czas wyjazdu dostaje dodatkową umowe...))))

Zaraz padnę od nadmiaru tej nowej wiedzy:)
11 kwietnia 2014 22:43 / 1 osobie podoba się ten post
wichurra

Zaraz padnę od nadmiaru tej nowej wiedzy:)

Umowa cywilna (a taką jest umowa-zlecenie) może zawierać wiele treści... korzystnych też dla dwóch stron....)))))
11 kwietnia 2014 22:46
Nie wiedzialam ze istnieje cos takiego jak umowa-zlecenie na czas nieokreślony??? Myslalam podobnie jak wichurra.No i to meczace wyrej.i rejestr. w UP.czasem w ciagu jednego miesiaca.
11 kwietnia 2014 22:48 / 1 osobie podoba się ten post
greenandy

Nie wiedzialam ze istnieje cos takiego jak umowa-zlecenie na czas nieokreślony??? Myslalam podobnie jak wichurra.No i to meczace wyrej.i rejestr. w UP.czasem w ciagu jednego miesiaca.

A żeby było ciekawiej wielu pracodawcom przed ozusowaniem zlecenia opłacało się zawrzeć takie umowy, bo do tej pory "podlegają" starym zasadom.

11 kwietnia 2014 22:48
Ja się 29 kwietnia będę rejestrowała w UP, a 5 maja się wyrejestruję:) Paranoja:)
11 kwietnia 2014 22:50
greenandy

Ja z kolei zawsze takie umowy miałam... tylko w jednym wypadku miałam taka jak Wy macie w tej chwili... licznik mi juz szybko bije, a muszę nazbierać lata pracy do emerytury.... hihihi))))
11 kwietnia 2014 22:51 / 3 osobom podoba się ten post
wichurra

To jak to możliwe?
Myślałam, że na umowie-zleceniu to tylko taka opcja jest, że dostajesz zlecenie na dany wyjazd i z chwilą powrotu zlecenie się kończy i trzeba się w UP rejestrować. 

Niektóre firmy stosują jeszcze umowę zlecenie, która jest tylko na okres w DE i po zjeździe, aby mieć ciągłość ubezpieczenia zdrowotnego należy się zarejestrować w UP. Jeździłam tak z jedną firmą i to było dość uciążliwe.
Teraz mam umowę zlecenie na czas określony tj. od marca do grudnia tego roku. Jest podzielona jakby na 2 części - w DE wykonuję usługi opiekuńcze, podczas których składki ZUS i podatki są odprowadzane od wyższej kwoty (tak jakby 7/8etatu), a w PL wykonuję usługi marketingowe i kwota, od której odprowadzane są w/w składki jest niższa (tak jakby 1/8etatu), czyli takie "postojowe", aby zachować tą ciągłość w ubezpieczeniu i składkach.
Tak sobie czasem myślę, że z jednej strony to wygoda (bez wizyt w UP), ale z drugiej strony to swego rodzaju "przywiązanie" do firmy, choć nie do końca, bo zazwyczaj umowy można rozwiązać za wypowiedzeniem 2-u tygodniowym.
Składka chorobowa jest dobrowolna i jak już wcześniej napisałaś trzeba min. 90dni odczekać, aby móc skorzystać z płatnego zwolnienia chorobowego.
11 kwietnia 2014 23:14 / 13 osobom podoba się ten post
Ludzie Kochani!!!!!!!!!!!!!!

Jutro o 6.00-ej rano WRACAM DO DOMU:D;D;D;D;D;D;D;D;D;D;D;D;D Napisałam WRACAM ,bo wyjeżdżam do pracy:)Do domu zawsze wracam:)

Własnie dopiero wlazłam do łóżka,prysznic,maseczka,golenie,lakier na pazurki i jestem Piękna:)
Torby już pod drzwiami:)

Pdp i Hipis zapowiedzieli,że już od 4.30 będą na mnie czekać w jadalni,wypijemy kawkę pogadamy,zapalimy:)Miłe z Ich strony,wcale nie muszą tak wcześnie wstawać:)Dostałam b.dobre referencje,dużo prezentów dla mnie i rodziny:)

Okazało się jednak ,że to są dobrzy ludzie.Ja dałam radę i jest ok.Przyjeżdżam tutaj w maju:)

Cieszę się niesamowicie ,ze wracam do domku:D;D;D;D;D Odezwę się już z Pl:)
11 kwietnia 2014 23:16 / 1 osobie podoba się ten post
hogata76

Jutro o 6.00-ej rano WRACAM DO DOMU:D;D;D;D;D;D;D;D;D;D;D;D;D Napisałam WRACAM ,bo wyjeżdżam do pracy:)Do domu zawsze wracam:)

Własnie dopiero wlazłam do łóżka,prysznic,maseczka,golenie,lakier na pazurki i jestem Piękna:)

Pdp i Hipis zapowiedzieli,że już od 4.30 będą na mnie czekać w jadalni,wypijemy kawkę pogadamy,zapalimy:)Miłe z Ich strony,wcale nie muszą tak wcześnie wstawać:)Dostałam b.dobre referencje,dużo prezentów dla mnie i rodziny:)

Okazało się jednak ,że to są dobrzy ludzie.Ja dałam radę i jest ok.Przyjeżdżam tutaj w maju:)

Szerokości :):):)
11 kwietnia 2014 23:22 / 1 osobie podoba się ten post
hogata76

Mietła też gotowa? Czy zostaje w De?????
11 kwietnia 2014 23:23 / 1 osobie podoba się ten post
emi

Mietła też gotowa? Czy zostaje w De?????

No ja lecę na mietle:D;D;D;D;D Jakżeby inaczej:D;D;D;D;D;D
11 kwietnia 2014 23:29
nowadanuta

Mam umowę-zlecenie na czas nieokreślony... na czas wyjazdu dostaje dodatkową umowe...))))

tzn aneksem dostajesz tą umowe na czas wyjazdu?
11 kwietnia 2014 23:34
michasia

tzn aneksem dostajesz tą umowe na czas wyjazdu?

Ja mam na czas nieokreslony od stycznia,na czas wyjazdów dostaję aneksem:)
11 kwietnia 2014 23:38
hogata76

Ja mam na czas nieokreslony od stycznia,na czas wyjazdów dostaję aneksem:)

muszę z firmą pogadać ale dopiero w wakacje........... od niedzieli dopiero zaczynam pacnij mnie miotłą bo siedzę na torbie w domu i płaczę ja wyjeżdzam, mąż raca i nie widzimy się juz 5 miesiąć (((: