Na wyjeździe #7

11 kwietnia 2014 23:41 / 1 osobie podoba się ten post
michasia

muszę z firmą pogadać ale dopiero w wakacje........... od niedzieli dopiero zaczynam pacnij mnie miotłą bo siedzę na torbie w domu i płaczę ja wyjeżdzam, mąż raca i nie widzimy się juz 5 miesiąć (((:

O jejku,to nie fajnie masz:(Musisz coś zmienic,bo to nie może byc tak ,że sie nie widujecie:(
12 kwietnia 2014 00:36
W mojej poprzedniej firmie mialam umowe-zlecenie na czas nieokreślony...dla mnie praktycznie znaczyło to,że w Polsce mialam ubezpieczenie zdrowotne nie ograniczone do 1 miesiąca,w banku moglam podjąć kredyt...z taką umową można wziąć zakupy na raty...
12 kwietnia 2014 06:38 / 1 osobie podoba się ten post
akana

W mojej poprzedniej firmie mialam umowe-zlecenie na czas nieokreślony...dla mnie praktycznie znaczyło to,że w Polsce mialam ubezpieczenie zdrowotne nie ograniczone do 1 miesiąca,w banku moglam podjąć kredyt...z taką umową można wziąć zakupy na raty...

Dzięki kochanie, że to piszesz, przydatna informacja!

Dzień dobry Opiekunkowo niemieckiego Wariatkowa!

Kiedy o szóstej rano codziennie wchodzę, by przewinąć babcię, a ona na mój widok wybucha śmiechem, jedno jest pewne - właśnie coś zbroiła! Dzisiaj leży z gołym tyłkiem, a obsikany pampers gości w miejscu nieznanym. Myślę sobie, no to ładnie, pewnie czeka mnie zmiana mokrej pościeli i inne atrakcje. Na szczęście nie, lecz nie zdziwię się, gdy jutro przyjdę rano, a tu okaże się, że babcia na rolsztulu doi krowy u sąsiada!

Miłego dnia, obserwatorzy staruszkowych szaleństw!
12 kwietnia 2014 06:41 / 2 osobom podoba się ten post
hogata76

No ja lecę na mietle:D;D;D;D;D Jakżeby inaczej:D;D;D;D;D;D

No to Hagatszyn wiesz gdzie mnie szukać :)
12 kwietnia 2014 06:53 / 1 osobie podoba się ten post
Hogatka, udanego jak zwykle pobytu w domku! I jak to miło, że Pdp i Hipis Cię docenili -są jeszcze dobrzy Niemcy na świecie...Pewnie z miesiąc pobalujesz i wrócisz do nas - już się cieszę! Bo wypoczęta będziesz częściej pisać!

Szerokiej drogi!
12 kwietnia 2014 07:15
michasia

tzn aneksem dostajesz tą umowe na czas wyjazdu?

Nie ... jest to druga umowa....  Wysoość składek też mogę regulować.... - wpływałam na treść umowy, mówiłam na czym mi najbardziej zależy....)))))
12 kwietnia 2014 07:30
wichurra

Ja się 29 kwietnia będę rejestrowała w UP, a 5 maja się wyrejestruję:) Paranoja:)

Wichurra - nie wiem w jakiej firmie Ty pracujesz, ale od razu jej nie lubię..... Zeby osobę z takimi kwalifikacjami tak traktowano.... )))))
12 kwietnia 2014 07:36 / 4 osobom podoba się ten post
jowitaliber

Można pomarzyć, a co.......

12 kwietnia 2014 08:33
scarlet

Można pomarzyć, a co.......

Dzien doberek Skarlet czemu pomarzyc ja tam dzis lezaczek na tarasik i mam luzik!! Mleczko do szklaneczki słomka cytrynka pmaracza i mam drinka a co i pomysle sobie ze pije malibu  a moze bez owocow to bedzie jak Ajerkoniak hehehe:)) Wiec udanego wekendu zycze wszystkim usmiechajcie sie swiat jest piekny!!!! A z pampersami czy bez co za roznica jak u Romany na wesoło!! Ja dzis Tez troche na wesoło troche ze stachem   biegne do sypialni dziadka bo zadzwonił  no to trzeba byc przy nim pomuc wstac bo ma zawroty i obawa ze sie przewruci !!Patrze a on na podłodze lezy pytam po co dzwoni jak sam wstaje i przewraca sie po to jestem zeby mu pomuc mowie ze dzwonie po karetke a on na to jak napisze znie poprawnie to z gory przepraszam !! Och gotes wil nein nein nein ich denken bin kreftkig darum a muss schnel zum toalete!!! Wydaje sie ze jeszcze silnybo mu wciskam jedenie ale jeszcze choroba to nie bo on zdrowy, tyko troszke mu sie w głowie kreci!!! No ale obiecał ze sam juz nie bedzie wstawał i mysle ze dotrzyma swoje bo to wcale nie jest fajne poobijac kosci. Taki moj dziadzius chce zebym miała jak najmniej przy nim pracy chociaz i tak nie ma duzo !! Jak głowa funkcjonuje normalnie to jakos nie chca za mocno byc uciazliwi tak przynajmnie mi sie wydaje bo pierwszy raz jestem gdzie głowka pracuje az dziw bierze ,no ale tu podobno powitrze zdrowe miasteczko uzdrowiskowe  to moze i ja odmłodnieje dzieki temu. I na koniec Hogatka szerokosci:)))))))))))))))))))))))))))))))))))
12 kwietnia 2014 08:33
akana

No tak, ale jak opiekunka ma umowę zlecenie również podczas pobytu w Polsce, to na bardzo małe kwoty - dziewczyny pisały że to 150-200zł jest. Jaki bank wtedy kredyt da:)  Nie wiem jak to jest przy zakupach na raty - czy dochody spradzają, czy nie. 
A jak się człowiek zarejestruje w UP, to też ubezpieczenie zdrowotne nie jest ograniczone. 

12 kwietnia 2014 08:35 / 1 osobie podoba się ten post
nowadanuta

Wichurra - nie wiem w jakiej firmie Ty pracujesz, ale od razu jej nie lubię..... Zeby osobę z takimi kwalifikacjami tak traktowano.... )))))

No takie tam zasady.
A ja też nawet nie chciałabym podpisywać z nimi umowy na dłuższy czas, bo ich nie lubię i nie chcę czuć się związana.
Wiem, wiem - zawsze można wypowiedzieć.
Ale wolę mieć poczucie, że wracam z Niemiec i mi podskoczyć mogą:)
Zwłaszcza, że z panią z biura koty drę straszne.

12 kwietnia 2014 08:45
wichurra

No takie tam zasady.
A ja też nawet nie chciałabym podpisywać z nimi umowy na dłuższy czas, bo ich nie lubię i nie chcę czuć się związana.
Wiem, wiem - zawsze można wypowiedzieć.
Ale wolę mieć poczucie, że wracam z Niemiec i mi podskoczyć mogą:)
Zwłaszcza, że z panią z biura koty drę straszne.

Jak by mieli głowy tam gdzie mieć powinni - to tak by robili, żebyś wracając z Niemiec nie rozglądała się za czymś innym.... ja tez lubię mieć swobodę ruchów i dlatego w pełni Cię rozumię....)))))
12 kwietnia 2014 08:47
Oni by się najchętniej mnie pozbyli:)
12 kwietnia 2014 09:09 / 2 osobom podoba się ten post
Ja pracje jak wichurra i tez nie chce sie wiazac z jedna firma,zreszta nie wiem czy jakas by ze mna dlugo wytrzymala Bo ja raz jade na miesiac,czasem chce tylko 2 tyg,czasem chce wrocic do De juz po 3 tyg,czasem po 3 miesiacach....chyba wiec na umowe inna niz mam nie moge liczyc. Ale musze przyznac ze ostatnia firma dwoi sie i troi zeby mi znalezc zlecenie takie jak chce.Widac zalezy im na mnie?mam 4 zlecenie od nich.To obecne jest bardzo nietypowe,czegos takiego jeszcze nie przeżylam.
12 kwietnia 2014 09:35 / 1 osobie podoba się ten post
hogata76

Ludzie Kochani!!!!!!!!!!!!!!

Jutro o 6.00-ej rano WRACAM DO DOMU:D;D;D;D;D;D;D;D;D;D;D;D;D Napisałam WRACAM ,bo wyjeżdżam do pracy:)Do domu zawsze wracam:)

Własnie dopiero wlazłam do łóżka,prysznic,maseczka,golenie,lakier na pazurki i jestem Piękna:)
Torby już pod drzwiami:)

Pdp i Hipis zapowiedzieli,że już od 4.30 będą na mnie czekać w jadalni,wypijemy kawkę pogadamy,zapalimy:)Miłe z Ich strony,wcale nie muszą tak wcześnie wstawać:)Dostałam b.dobre referencje,dużo prezentów dla mnie i rodziny:)

Okazało się jednak ,że to są dobrzy ludzie.Ja dałam radę i jest ok.Przyjeżdżam tutaj w maju:)

Cieszę się niesamowicie ,ze wracam do domku:D;D;D;D;D Odezwę się już z Pl:)

Szerokiej drogi Hogatko!:)