Na wyjeździe #7

12 kwietnia 2014 21:24
efka66

Jestem kolejna, którą dopadł ból zęba na wyjeździe, masakra, szczęście w nieszczęściu, że za 5 godzin wyjeżdżam, ale co to ma być, zemsta babci za śniadanie dzisiejsze, czy co?:)

Ech ewcia wspołczuje znam ten bol oj znam go:(
12 kwietnia 2014 21:30 / 1 osobie podoba się ten post
efka66

Jestem kolejna, którą dopadł ból zęba na wyjeździe, masakra, szczęście w nieszczęściu, że za 5 godzin wyjeżdżam, ale co to ma być, zemsta babci za śniadanie dzisiejsze, czy co?:)

Jak masz w kuchni przyprawę gożdziki,ale nie w proszku tylko suche gożdziki=włóż sobie to na ten bolacy ząb lub jak masz dziure to tam właśnie...ponoć skutkuje...
12 kwietnia 2014 22:23
efka66

Uśmiałam się dziś. Babcia przy śniadaniu coś marudziła, tak długo jadła jak nigdy, żuła, przeżuwała, tak się dziwiłam, co to ostatnie śniadanie ze mną tak celebruje, po jedzeniu poszłam łazienkę ogarnąć i wbiło mnie w podłogę. W pojemniczku leżą zęby babci. Zapomniałam! Pierwszy raz i to w ostatni dzień mojego pobytu zapomniałam o zębach, a babcia biedna nigdy się nie poskarży i jadła jak umiała:))

Kochana baciunia...aż bym ją uściskała:)))

12 kwietnia 2014 22:30 / 4 osobom podoba się ten post
akana

Kochana baciunia...aż bym ją uściskała:)))

Oj to byś trafiła, babcia by była przeszczęśliwa, ja wyjeżdżam stąd taka wygłaskana, że mi na rok starczy:))
12 kwietnia 2014 23:05 / 5 osobom podoba się ten post
efka66

Udanego pobytu w domku. Jaki mądry ząb czekał do powrotu, żeby zacząć boleć. W ten sposób ma spore szanse, żeby go naprawić.
Mnie ostatnio w dwa dni po powrocie zabolał i okazało się, że martwy jest...
13 kwietnia 2014 08:06
Dzien doberek kochani !! Spokojnej Niedzieli beztroskiej dznia pełnego usmiechow bezstresowego!!! Mam pytanie ja dopiero pierwy raz mam zamiar jechac autobusem kto mi powie ile kosztuje przejazd i gdzie kupie bilet w autobusie  czy w automacie??? Bo koło przysyanku widziałam automat jakis stoi .I czy moge od razu w dwie strony kupic ?lub czy tu mozna jak u nas Taka sieciowke kupic???????????????
13 kwietnia 2014 09:56
Zakręcona Mamuela

Dzien doberek kochani !! Spokojnej Niedzieli beztroskiej dznia pełnego usmiechow bezstresowego!!! Mam pytanie ja dopiero pierwy raz mam zamiar jechac autobusem kto mi powie ile kosztuje przejazd i gdzie kupie bilet w autobusie  czy w automacie??? Bo koło przysyanku widziałam automat jakis stoi .I czy moge od razu w dwie strony kupic ?lub czy tu mozna jak u nas Taka sieciowke kupic???????????????

Zwykłym ,miejskim?.Bilet kupisz u kierowcy.Ok.2,50 kosztuje.Na przystankach ,obok rozkładu jazdy sa często tabelki z cenami biletów,bo są minutowe,strefowe,różne te bilety.Zależy w jakim mieście.Jak masz zamiar często jeźzi to rodzinę popros o pomoc ,kupi Ci sieciówkę>
13 kwietnia 2014 10:29 / 3 osobom podoba się ten post
Witajcie w pochmurną niedzielę,ale jakże spokojną....Po rozmowie z córką o tabletkach nasennych,dotrzymała słowa i babcia dostała jakiś kropelki,które działają,że ho,ho.,przynajmniej narazie..:):)
Odkryłam fajny second hand wiec w najbliższych,wolnych dniach wybieram się na odstresowanie,bo wpadło mi w oczy kilka fajnych rzeczy no i świetna torba na laptopa za niewielkie pieniądze.
W ostatnich dniach mało się udzielałam bo moja sunia miała operację i przeżywałayśmy z córką bardzo. Lekarz powiedział,że się udała,ale czekamy na wynik histopatologiczny,ja jestem niestety pesymistką..
Kupiłam nareszcie olej kokosowy :):) Własnie robie na nim roladki wołowe,które ubiłam wałkiem do ciasta bo o ubijaku do mięsa można pomarzyć :)
Nie mogę znaleść wpisu Giunty,jak jej poszło w maratonie,wie ktoś moze?
13 kwietnia 2014 11:02 / 1 osobie podoba się ten post
Ivanilia a ja myslałam ze Ty nas dalej z tym jeźdzcem zdradzasz:) A z pieskiem na pewno będzie dobrze.
13 kwietnia 2014 11:02 / 1 osobie podoba się ten post
ivanilia40

Witajcie w pochmurną niedzielę,ale jakże spokojną....Po rozmowie z córką o tabletkach nasennych,dotrzymała słowa i babcia dostała jakiś kropelki,które działają,że ho,ho.,przynajmniej narazie..:):)
Odkryłam fajny second hand wiec w najbliższych,wolnych dniach wybieram się na odstresowanie,bo wpadło mi w oczy kilka fajnych rzeczy no i świetna torba na laptopa za niewielkie pieniądze.
W ostatnich dniach mało się udzielałam bo moja sunia miała operację i przeżywałayśmy z córką bardzo. Lekarz powiedział,że się udała,ale czekamy na wynik histopatologiczny,ja jestem niestety pesymistką..
Kupiłam nareszcie olej kokosowy :):) Własnie robie na nim roladki wołowe,które ubiłam wałkiem do ciasta bo o ubijaku do mięsa można pomarzyć :)
Nie mogę znaleść wpisu Giunty,jak jej poszło w maratonie,wie ktoś moze?

Witaj Ivanilko,fajnie ,że w sprawie bezsenności twojej pdp udało Ci się coś uzyskać:)Życzę zdrowia twojej suni,będzie dobrze:)
13 kwietnia 2014 11:18
Witam w niedzielne przedpoludnie,pobudke pdp zrobil juz o 6 by mogl ogladac msze w tv na9,30 ale coz po sniadaniu,obowiazkowe you tube szlagry niemieckie i pwenej chwili mowi zadzwon do dzieci zapytam co chca od dziadka eugena dostac jak mama wroci moje dziewuchy po niecku on po szwabsku ale moral wyszedl taki ze chca kase lepiej niz slodycze dziadzio podrapal sie po glowie i mowi ok mama pojdzie do banku jutro z rana hehe czyli o 6 pobudka zobaczymy ile dostana
13 kwietnia 2014 13:01
A co to się stało że amelka55 usunęła konto???????
13 kwietnia 2014 13:10
kasiachodziez

A co to się stało że amelka55 usunęła konto???????

wlasnie wlasnie.szukalam jej postow bo cytowala moje i znalezc nie moge...czyzby szef usunal?
13 kwietnia 2014 13:12 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

Zwykłym ,miejskim?.Bilet kupisz u kierowcy.Ok.2,50 kosztuje.Na przystankach ,obok rozkładu jazdy sa często tabelki z cenami biletów,bo są minutowe,strefowe,różne te bilety.Zależy w jakim mieście.Jak masz zamiar często jeźzi to rodzinę popros o pomoc ,kupi Ci sieciówkę>

Dzieki Kasiu milej niedzieli:)))))))))))))))
13 kwietnia 2014 13:16 / 2 osobom podoba się ten post
Kto nie był jeszcze w nowym poście o nazwie - niedziela nie musi być nudna - niech tam szybko zajrzy. Od rana płaczę ze śmiechu - opiekunki to naprawdę genialne towarzystwo!