Na wyjeździe #7

14 kwietnia 2014 20:04
kika1

Wiga37 dziekuje..
Czuje sie niepewnie...

Dlaczego się czujesz  niepewnie ?
14 kwietnia 2014 20:09
wiga37

Dlaczego się czujesz  niepewnie ?

Wszystko widze z innej pespektywy, wiele niepewnosci, brak wiary we wlasne mozliwosci.
Ciesze sie ze mam was, ze nikt ze mnie nie podkpiwal, ze spotkalam sie ze spontaczna pomoca,
ze otrzymalam od was wiele, wiele slow pocieszenia,  no i wiele, wiele ksiazek, dziekuje:)))
14 kwietnia 2014 20:11 / 1 osobie podoba się ten post
kika1

Wszystko widze z innej pespektywy, wiele niepewnosci, brak wiary we wlasne mozliwosci.
Ciesze sie ze mam was, ze nikt ze mnie nie podkpiwal, ze spotkalam sie ze spontaczna pomoca,
ze otrzymalam od was wiele, wiele slow pocieszenia,  no i wiele, wiele ksiazek, dziekuje:)))

Kika jesteś wśród opiekunek ,empatia i spontaniczna pomoc, to cechy wrodzone opiekunek .
14 kwietnia 2014 20:23 / 3 osobom podoba się ten post
kika1

No wiesz?! Kpiny to nie nasza działka! Jeśli możemy to radzimy, pocieszamy, podtrzymujemy na duchu - to jest zadanie opiekunek! Ja osobiście wyznaję zasadę: dziś ja komuś, jutro ktoś mnie... Jeśli o mnie chodzi - sprawdziło się. Trzymaj sie dziewczyno i nabierz więcej pewności siebie, nie daj się stłamsić niczemu i nikomu! Trzymam kciuki za Ciebie :)
14 kwietnia 2014 20:30 / 1 osobie podoba się ten post
Rozumiem inną perspektywe.....ale brak wiary we wlasne mozliwosci ..... niepewnośc ....na to sobie nie pozwalaj ! są to tylko "stany przejściowe ".Przecież najtrwalszą wartościa w życiu jest zmiennośc... .kika 1 pewien średniowieczny rycerz powiedział "silny jestem ,cięższa podajcie mi zbroje"
14 kwietnia 2014 21:07
Czekoladova22

A no szkoda. A wracasz tu jeszcze? 

Raczej nie wracam, bo byłam tylko na zastępstwie, a tak z ciekawości, gdzie jesteś? Ja byłam w okolicach jeziora Horstsee.
14 kwietnia 2014 21:26
Ja jestem w okolicach Solemio-park wodny. A jest ktoś tam teraz za Ciebie?
14 kwietnia 2014 21:32 / 2 osobom podoba się ten post
Bedę teraz cześciej goscic w topiku "Na wyjeżdzie" Opisze swoja podroz do miejsca przeznaczenia.W Zgorzelcu miałam przesiadkę dokoptowali mnie do busa,w ktorym jechali sami Rosjanie ktorzy mieszkaja w DE a kurowali się w Polsce w sanatorium bo u nas jest taniej.Nie mam problemow z jezykiem rosyjskim wiec przysłuchiwałam sie rozmowie oczywiscie była prowadzona na temat sytuacji na Ukrainie.Jak przegieli w dyskusji to nie byłabym sobą gdybym sie nie odezwałą.Jeden taki wypoczety zapytał mnie : a wy chto takaja? a ja na to, a ja Ukrainka! Kurcze musiałam potem spać prawie całą drogę dobrze,że nie mieli ze sobą niespodzianki.
14 kwietnia 2014 21:48 / 2 osobom podoba się ten post
Witaj , Mleczko !
Cieszę się że szczęśliwie dotarłaś na miejsce . Nie znam okolic w których pracujesz - to dosyć daleko ode mnie . A może pozwolą Ci pojechac na jakiś dzień na południe i odwiedzisz mnie w Ticino ? Byłoby miło , południowa Szwajcaria jest piękna a jeszcze te ogrody ....Oj , miałabyś co oglądać .Zapraszam !
14 kwietnia 2014 21:54
Czekoladova22

Ja jestem w okolicach Solemio-park wodny. A jest ktoś tam teraz za Ciebie?

W tej chwili nie, córka zajmuje sie babcia, ale 29go kwietnia wraca stała opiekunka, ona zna to forum, choć sie nie udziela, fajna dziewczyna, mogę jej powiedzieć, ze jesteś chętna na spotkania, mam z nia kontakt. 
14 kwietnia 2014 21:55 / 1 osobie podoba się ten post
mozah aM

Witaj , Mleczko !
Cieszę się że szczęśliwie dotarłaś na miejsce . Nie znam okolic w których pracujesz - to dosyć daleko ode mnie . A może pozwolą Ci pojechac na jakiś dzień na południe i odwiedzisz mnie w Ticino ? Byłoby miło , południowa Szwajcaria jest piękna a jeszcze te ogrody ....Oj , miałabyś co oglądać .Zapraszam !

Co mi tam palmy ja jestes w środku winnic, a i winiarnie widzialam rodzinne. Ja zaczne pisać  zygzakiem to znaczy ze już z kimś sie zaprzyjażniłam.

Wiem,że tam pięknie,ale nie mozna miec wszystkiego naraz.
14 kwietnia 2014 22:31 / 2 osobom podoba się ten post
Zmieniczka dojechala rodzina xzadowolona przyjechala sie pozegnac wiec jutro ostatnie drobiazgi dopakowac i w droge wieczorem do domku)))))dziekuje za wspolne chwile ktore z wami spedzilam!!!
14 kwietnia 2014 22:31
efka66

W tej chwili nie, córka zajmuje sie babcia, ale 29go kwietnia wraca stała opiekunka, ona zna to forum, choć sie nie udziela, fajna dziewczyna, mogę jej powiedzieć, ze jesteś chętna na spotkania, mam z nia kontakt. 

Była bym wdzięczna :). Gdyby miała ochote się ze mna skontaktować było by super :). 
14 kwietnia 2014 22:38
Czekoladova22

Była bym wdzięczna :). Gdyby miała ochote się ze mna skontaktować było by super :). 

Dam jej znać, może podasz meila w profilu, zeby mogła sie z Tobą skontaktować?
14 kwietnia 2014 23:01 / 2 osobom podoba się ten post
kasia63

Obudziło mnie dziś wołanie.W pierwszej chwili myslałam,że to babuszka woła.A to we śnie było.Ktos wołał: Kasiu,Kasiu.Obdzwoniłam rodzinę-wszystko ok.Nie lubię takich snów dziwnych....Od rana mam jakies takie nieswoje uczucie że gdzies ,coś......

Sama się usunęłam. Nikt inny, tylko ja.
Ale za to jaka świeżynka jestem ;-))
Pozdrawiam.