07 maja 2014 10:34 / 4 osobom podoba się ten post
EvvexWybaczcie,że tak truje o maturze mojej córki,ale tak mnie nosi że musze się wypisać.Jęz. polski,łatwizna,Wyspiański ''Wesele'' oraz''Potop''Sienkiewicza,chociaż to grafomania dla dzisiejszych dzieciaków.Mańka mówi że każdy coś tam skrobnął,dzisiaj angielski,13-ego dwujęzyczna z niemieckiego,natomiast matma dla humanistów okazała się katastrofą.Mania zrobiła tylko2 zadania otwarte i część zamkniętych,niektórzy wychodzili z płaczem po godzinie.Szlag trafi plany i mnie jak będzie miała poprawke w sierpniu,przeryczałyśmy cały dzień,potrzeba tylko30% i aż30%,a ja jestem tutaj i tak mi żle,że szkoda gadać.Wiem że przecież i tak bym za nią nie napisała,ale pocieszyła,no poprostu była.Nie mogę sobie znależć miejsca,czekam na wiadomości o angielskim,nawet na rowerze nie pojeżdże ,bo leje.
Nie smutaj się Evvex,mój też maturę zdaje,no i polski poszedł słabiej,bo zbyt poważnie podszedł do sprawy i nie chciał nalać wody bez sensu podczas pisania wypracowania.Jednak myślę,że zjadł go stres.Pierwsze zadanie zrobił dobrze.No ,ale może bedzie miał te 30%.Natomiast matematyka poszła mu bardzo dobrze,dzisiaj miał ustny z niemieckiego,nie zapomniał języka w gębie,poszło ok,no ale czekamy na wyniki.Zdaje jeszcze dwa dodatkowe z chemi i biologi.Matrwi się ,że z tego polskiego będzie poprawka,no ale pocieszam go,że poprawka w sierpniu,to zaden dramat,jest jeszcze młody,jak mu w tym roku plany nie wypalą,to nic się nie stanie,no bo się nie stanie.Nie martwcie się tym ewentualnym poprawkowym,tym bardziej,że jeszcze wyników nie ma.Wierzę,że bedzie ok,niezależnie od sytuacji.
Na pocieszenie napiszę,że po egzaminie z polskiego,pod szkołą czaiła się młodziutka dziennikarka z lokalnej gazety,aby porobić wywiady z maturzystami.Podeszła do mojego syna i powiedziała ,żeby udzielił jej wywiadu,bo inaczej ją z roboty wywalą;)-Kobita była chyba jeszcze bardziej zestresowana,niż maturzyści:)