Na wyjeździe #8

18 maja 2014 11:48 / 4 osobom podoba się ten post
Ja to się już nie wypowiem na temat zarobków,bo jak raz podjęłam temat to 15 osób uznało,że przesadzam bo agencje ponoszą przecież koszty w związku z naszym zatrudnieniem,a wogóle to jak mi jest żle to powinnam zacząć szukać innego sposobu żeby lepiej zarabiać,np: biegle nauczyc się języka :)
18 maja 2014 12:26 / 2 osobom podoba się ten post
ivanilia40

Ja to się już nie wypowiem na temat zarobków,bo jak raz podjęłam temat to 15 osób uznało,że przesadzam bo agencje ponoszą przecież koszty w związku z naszym zatrudnieniem,a wogóle to jak mi jest żle to powinnam zacząć szukać innego sposobu żeby lepiej zarabiać,np: biegle nauczyc się języka :)

a nasz czepkowy temat usunięty???
18 maja 2014 12:53 / 1 osobie podoba się ten post
emi

a nasz czepkowy temat usunięty???

Tak! Koniec mycia włosów na sucho Emi :)
18 maja 2014 12:57
ivanilia40

Tak! Koniec mycia włosów na sucho Emi :)

buuuuuuu :( a ja mam brudne włosy :((((((
18 maja 2014 13:02 / 2 osobom podoba się ten post
NDorota

Witam wszystkich,jestem teraz w Ladenburgu,niestety nie ma z kim pospacerować bo wszystkie opiekunki,jest ich tu 7 robią na swojej pauzie zakupy,żeby nie denerwować swoich podopiecznych wychodzeniem rano czy też po południu w celu zakupienia potrzebnych produktów.Co wy na to?

A nie masz ochoty pomóc im dźwigać toreb???
Bez komentarza...
18 maja 2014 13:06 / 2 osobom podoba się ten post
ivanilia40

I właśnie przez takich niedorobionych "szpecjalistów od gospodarki" jest jak jest, również w naszej branży. Koszty kosztami, ale prawda jest taka że agencje nie pozwolą zrobić sobie kuku, czyli finansowej krzywdy... A co do dobrych rad - głową muru nie przebijesz... Za to jak ktoś ma coś mądrego do powiedzenia to najlepiej go zakrzyczeć, zagłuszyć, żerby tylko nie musieć przyznać racji - oznaczałoby to przyznanie się do własnej porażki...
18 maja 2014 13:07 / 2 osobom podoba się ten post
Podnioslas mnie na duchu  Andrea  
18 maja 2014 13:31 / 1 osobie podoba się ten post
ivanilia40

Jak już to nalepiej języka programowania,bo na tym,to na bank można dobrze zarobić:)U nas w kraju osoby chcące tylko na biegłej znajomości języka zarobić,tez nie mogą na jakieś kokosy liczyć.
18 maja 2014 13:41
tina 100%

Jak już to nalepiej języka programowania,bo na tym,to na bank można dobrze zarobić:)U nas w kraju osoby chcące tylko na biegłej znajomości języka zarobić,tez nie mogą na jakieś kokosy liczyć.

Jak znają jakiś "egzotyczny" język to zarobią,:)
18 maja 2014 13:53 / 1 osobie podoba się ten post
I tu masz racje ;-))
18 maja 2014 14:56
NDorota

Witam wszystkich,jestem teraz w Ladenburgu,niestety nie ma z kim pospacerować bo wszystkie opiekunki,jest ich tu 7 robią na swojej pauzie zakupy,żeby nie denerwować swoich podopiecznych wychodzeniem rano czy też po południu w celu zakupienia potrzebnych produktów.Co wy na to?

A może one tak lubią?) Moja zmienniczka tez robi zakupy podczas pauzy i nie mogę tego zrozumieć, mówi, ze tak jej pasuje, ok, skoro pasuje, ale mamy trzy sklepy w odległośco 200m i możnaby 5 razy dziennie do sklepu iść, rano wieczorem, kiedy tylko, a dziadek by i tak nie miał nic przeciwko.
18 maja 2014 14:57 / 1 osobie podoba się ten post
magdalena_k

coraz lepiej sie robi jak widac.....
ja teraz jechalam z Pania ktora pracuje za 700e u 2 osob suppppper po prostu:)

Kazdy sam sie ocenia na ile jest wart no ale po co do niemiec jechac za takie pieniadze w Polsce tyle mozna zarobic inie miec rozłaki z rodzinai!!! Panie albo za małe pieniazki jada albo robia dosłownie wszystko taz juz mnie nie dziwi,no albo nie robia nic almaja jakas kase hehewiec nie ma co nerow psuc inikomu!!!
18 maja 2014 15:12
efka66

A może one tak lubią?) Moja zmienniczka tez robi zakupy podczas pauzy i nie mogę tego zrozumieć, mówi, ze tak jej pasuje, ok, skoro pasuje, ale mamy trzy sklepy w odległośco 200m i możnaby 5 razy dziennie do sklepu iść, rano wieczorem, kiedy tylko, a dziadek by i tak nie miał nic przeciwko.

Są osoby, które wiele by dały, aby mieć wolny czas: żeby zwiedzać, wyjść na spacer, zrobić coś na co mają ochotę. Ale są też osoby, które mają wolny czas i z niego nie korzystają: bo tak lubią, chcą, inaczej nie potrafią. W czerwcu jadę na 4 tygodniowe zastępstwo. Ostatnio zadzwoniłam do babeczki: jak zapytałam o wolne, odpowiedziała: tak, tak jest czas wolny. Ale taki, że można wyjść-pytam- a ona: tak, ale ja nie wychodzę, bo nie lubię. Ciekawe czy PDP nie będzie brzęczeć jak ja codziennie będę znikać na 2 godziny....
18 maja 2014 15:14 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

Jak znają jakiś "egzotyczny" język to zarobią,:)

Chiński na przykład:).Ponoć zapotrzebowanie na tlumaczy tego języka jest,ale same te ichnie"krzaczki"skutecznie odstraszają:)
18 maja 2014 19:02 / 4 osobom podoba się ten post
emi

A nie masz ochoty pomóc im dźwigać toreb???
Bez komentarza...

Tak  ,tak, jak byłam w Realu  na przerwie , bo mi tak pasowało ,to spotkałam taką gorliwą i się mnie pyta
-pomóż mi znalezć kawę, bo dziadek mi napisał ,,Bohne'', a ja takiej nazwy  nie widze i nie wiem jaką kupić.