Na wyjeździe #8

18 maja 2014 20:38 / 3 osobom podoba się ten post
albo ziarnista kawa do mielenia
18 maja 2014 20:40 / 2 osobom podoba się ten post
Kaffee Bohne to kawa ziarnista :))))) samo Bohne to fasola :)))))

Oooo, Haneczka mnie uprzedziła :))))
18 maja 2014 20:43 / 2 osobom podoba się ten post
Dziwna to chyba ja jestem: codziennie (oprócz deszczowych dni) w najlepszym towarzystwie: czyli własnym - maszeruję przez dwie godziny. I to nie dlatego, że uwielbiam swoje towarzystwo, ale dlatego, że non stop w domu o.ipiałabym, muszę do ludzi- nawet jak ich tylko mijam na chodniku...
18 maja 2014 20:44
ostatnio zatesknilam za swierzo mielona kawa,gdzie zapach wypelnia dom i stad taka madra jestem ze bohne to ziarnista kawa
18 maja 2014 20:46
ivetta

Tak  ,tak, jak byłam w Realu  na przerwie , bo mi tak pasowało ,to spotkałam taką gorliwą i się mnie pyta
-pomóż mi znalezć kawę, bo dziadek mi napisał ,,Bohne'', a ja takiej nazwy  nie widze i nie wiem jaką kupić.

Inna sprawa jak idziemy do sklepu pospacerować ,poogladać,pogadac z innymi a inna jak ktos jest zmuszony lub chce robić zakupy w czasie wolnym.
18 maja 2014 20:47 / 1 osobie podoba się ten post
Ja tez nie lubie lazic ,zwlaszcza tutaj nc tu nie ma zwykla wioska  ze sklepow to tylko rewe  nby sa te 2 h wolnego aledziadek sie zlosci jak siedzi sam ,wszystkie panie wychodzily  ja raz tak raz nie  ale od dzis nie dam sie zwariowac  ,powiedzialam mu tylko  ,, sind  Sie satt geworden ? Haben Sie genug  getrenke getrunken ? Vieleicht mmochten Sie zu toalete gehen  ? Dziadek dal mi tylko 3 odpowiedzi  ja ja   i nein  to powiedzialam mu ,, also  Herr doctor  ich muss  jezt  ,sofort  etwas spazieren gehen ', wenn ich bleibe  noch mit ihnen , morgen ich  fi'ksieren  oder vorrriekt bleibe  poszlam  na rower objechalam wioske i normalnie lepiej sie poczulam    jedna z nas napisala chyba lena ze juz patrzec napdp nie moze , no ja tez   i to powaznie ! Jest to chyba oznaka Beata zmien pdp !
18 maja 2014 20:49
Jak w dwie godziny dojdę to nie ma sprawy. :)))) A gdzie ty jesteś???
18 maja 2014 20:52 / 3 osobom podoba się ten post
NDorota

Inna sprawa jak idziemy do sklepu pospacerować ,poogladać,pogadac z innymi a inna jak ktos jest zmuszony lub chce robić zakupy w czasie wolnym.

A mnie się wydaje, że te osoby po prostu gdyby nie te zakupy to siedziałyby na górze przed kompem < patrz: jak Andrea>, więc co za różnica kiedy siedzą:
na wolnym czy w "czasie pracy". Ich cyrk, ich małpy- a my sobie tylko pogadać możemy :P
18 maja 2014 20:57 / 5 osobom podoba się ten post
758 km, 7h, 40 min to samochodem. A na piechotę: 644 km i 133h. Do zobaczenia za 5 dni i 13h. Czyli będę: w sobotę o 8 rano. Nie za wcześnie????
18 maja 2014 20:59 / 2 osobom podoba się ten post
Nie, lepiej mi Bohne zmiel i zaparz :))))))
18 maja 2014 21:03 / 1 osobie podoba się ten post
A ja wychodzę sama bo nie mam nikogo :( tzn biorę rowerek i ruszam przed siebie aby tylko do 16 wrócić chociaż jak wrócę później końca świata nie ma babcia się cieszy że wróciłam hihihi na początku się bała że ja się zgubię pobłądzę ale ja z tych orientacyjnych nie ta to inna drogą wracam :)
18 maja 2014 21:07 / 10 osobom podoba się ten post
Witajcie!
Dawno mnie u Was nie było. Duzo nowych osob jest, ale parę znajomych też widzę!
Dużo się u mnie działo! Moje Kochanie dostał pracę u Niemca i wszystko się powoli nam układa. W mojej pracy sie już na dobre zaaklimatyzowalam i ostatnio dostałaś pochwałę od Szefowej! Praca sprawia mi duzo radochy,choc nie zawsze bywa łatwa i przyjemna!
Ogolnie jestem naprawdę szczęśliwa i nie żałuję mojej decyzji!
Pozdrawiam Was serdecznie!
18 maja 2014 21:07 / 2 osobom podoba się ten post
Ja też szybko łapię orientację w terenie. Natomiast w lesie,jak go nie znam, potrafie sie zgubić nawet na jego skraju.
18 maja 2014 21:08 / 1 osobie podoba się ten post
Tali

Witajcie!
Dawno mnie u Was nie było. Duzo nowych osob jest, ale parę znajomych też widzę!
Dużo się u mnie działo! Moje Kochanie dostał pracę u Niemca i wszystko się powoli nam układa. W mojej pracy sie już na dobre zaaklimatyzowalam i ostatnio dostałaś pochwałę od Szefowej! Praca sprawia mi duzo radochy,choc nie zawsze bywa łatwa i przyjemna!
Ogolnie jestem naprawdę szczęśliwa i nie żałuję mojej decyzji!
Pozdrawiam Was serdecznie!

Witaj Tali,wspominałyśmy Cię niedawno. Fajnie ,ze do nas zajrzałas :) Ciesze się z Twojego szczęscia:)
18 maja 2014 21:10 / 1 osobie podoba się ten post
No właśnie, dobrze że wiesz, bo fasolowa na śniadanie to nie pasuje :)))))))))))))))