Na wyjeździe #8

23 maja 2014 07:38 / 2 osobom podoba się ten post
Dzien doberek :))))))))))))Czas zaczac wekend hehehe miłego wam zycze spokojnego:)) No i gdyby ktos pytał u Mamuski 2 wszystko okiej pracuje zyje jest dobrze!!!
23 maja 2014 08:10 / 1 osobie podoba się ten post
Milego dzionka wszystkim zycze oby zlecial jak najszybciej,skreslam nastepne zarobione euraski )) u was tez tak walilo piorunami w nocy?
23 maja 2014 08:29 / 2 osobom podoba się ten post
dorothea41

Milego dzionka wszystkim zycze oby zlecial jak najszybciej,skreslam nastepne zarobione euraski :-))) u was tez tak walilo piorunami w nocy?

U mnie spokój i cisza, żadnej burzy :))))
Andrea poszła wczoraj spać wcześniej, a ja chyna po to, żeby została zachowana równowaga w przyrodzie, nie mogłam spać do 4.
Dziwne, bo wyspać się wyspałam, ale trochę główka mnie boli ....
23 maja 2014 09:32 / 3 osobom podoba się ten post
Ja wczoraj spać nie mogłam ze szczęścia. Ktoś je tu kiedyś szukał, list gończy za nim wysyłał. A ono mnie odwiedziło...
Niech jak najdłużej ze mną zostanie, chociaż z drugiej strony puszczę je wolno, bo mnie wykończy ta euforia jeżeli zarwę kolejną noc.

23 maja 2014 09:42 / 2 osobom podoba się ten post
To ja też sie dołożę z życzeniami samych szczęśliwych dni.
23 maja 2014 09:49 / 2 osobom podoba się ten post
Serdeczne życzenia usmiechu i słonka,
niech odbierze dzis Iwonka.
23 maja 2014 10:49 / 2 osobom podoba się ten post
U mnie Babcia wstała pochmurna jak dzisiejsze niebo. Ledwo zdążyłam się z Nią wyrobić do caritasu. Tak się zastanawiam, ale coś mi się zdaje, że do tego paskudnego humorku sama się przyczyniłam. Demencyjni ludzie zwracają uwagę często na detale, a ja dzisiaj ubrałam czarną bluzkę i Babcia jak nigdy nie przywitała mnie uśmiechem. Muszę to wypróbować jeszcze raz i zobaczyć czy się potwierdzi.
23 maja 2014 10:52 / 1 osobie podoba się ten post
I wzajemnie !!!! Buziaki...
23 maja 2014 11:09 / 2 osobom podoba się ten post
Dolaczam sie do zyczen tez!
Piatkowe przedpoludnia mam luzne, popoludnia gęstsze a najgorcze mam wieczory. To jest wieczor kápania p. Unzufrieden tuz przed przyjsciem Diakonki ze wzgl. na jej bandaze i opatrunki na nogach (znaczy krotko musi wilgotne byc i szybko zmienione na swieze). Babcia wydziwia zawsze przy kápieli, ja jestem mokra, pol lazienki mokrej, sprzatanie wieczorne. zawsze padam z nog w piatki.
23 maja 2014 11:55 / 3 osobom podoba się ten post
Dziś zmieniłam sposób porannego mycia i babcia jest happy. Okazuje się,ze babcia zaczęła bac się miski z wodą...Dziś ja moczyłam myjkę w wodzie i mydle ,podawałam jej i bez problemu sie umyła.Przy dementykach trzeba się bardzo nagłówkowac,ale dzięki temu opiekunce nie grozi demencja :):)

Dziękuje za życzenia imieninowe dla wszystkich Iwon, :):):)
23 maja 2014 12:08 / 1 osobie podoba się ten post
Najlepsze życzenia dla wszystkich Iwonek w dniu ich święta !Zdrowia , pogody ducha i powodzenia we wszystkim , czegokolwiek zapragną .
23 maja 2014 12:09 / 2 osobom podoba się ten post
Dla wszystkich Iwon

Wszystko, co było Waszym marzeniem,
Co jest i będzie w przyszłości,
Niech nie uleci z cichym westchnieniem,
Lecz niech się spełni w całości!
23 maja 2014 13:07
Od lekarza wrocilam wlasnie. i nie bylam z babcia a ja potrzebowalam Sprechstrunde. Ubezpieczyciel w ciagu godziny umowil mnie z lekarzem 2 ulice dalej. od 3 tyg mam dziwna wysypke. nie swedzi ani nic tylko dziwnie wygláda. doktor powiedzial mi ze to nie jest uczulenie i wlasciwie sam nie wie co to. we wt beda wyniki badan krwi i mam przyjsc ponownie. a w marcu w Pol robilam caly zestaw badan i wyszlo zem zdrowa jak kobyla a tu nagle takie cos. i tylko po wewn str ramion, ud i na lydce i z drugiej str kolan.
23 maja 2014 15:01 / 1 osobie podoba się ten post
Malgi

To ja też sie dołożę z życzeniami samych szczęśliwych dni. :-)

Ja rowniez sie dołacze do zyczen najlepszego :)))))))))))))))
23 maja 2014 15:06
lena7

Od lekarza wrocilam wlasnie. i nie bylam z babcia a ja potrzebowalam Sprechstrunde. Ubezpieczyciel w ciagu godziny umowil mnie z lekarzem 2 ulice dalej. od 3 tyg mam dziwna wysypke. nie swedzi ani nic tylko dziwnie wygláda. doktor powiedzial mi ze to nie jest uczulenie i wlasciwie sam nie wie co to. we wt beda wyniki badan krwi i mam przyjsc ponownie. a w marcu w Pol robilam caly zestaw badan i wyszlo zem zdrowa jak kobyla a tu nagle takie cos. i tylko po wewn str ramion, ud i na lydce i z drugiej str kolan.

Leno, bądź tak miła i powiedz jaki to ubezpieczyciel tak działa, bo ja mimo posiadania druku A1 i oczywiście pracowniczej karty EKUZ, zostałam potraktowana tutaj jak ufoludek przybywający z innej planety. Co prawda, ja się uparłam, więdząc ze mam rację i musiął mnie lekarz przyjąc, ba ,nawet dałam mu namiary gdzie ma zadzwonbic, żeby się dowiedzieć jak działa wystawiona w Polsce EKUZ, ale i tak nic z tego. Wprawdzie porade uzyskała, nawet wyleczona ( no moze zaleczona ) zostałam, ale wyników krwi mi nie chciał dać do reki, ciekawe dlaczego, pewnie na babkę moją było wystawione, a przecież mozna normalnie, tyle, że ja w DDR jestem i tutaj juz normalnie nie jest :( Więc może jak się prywatnie ubezpiecze to i mpimj ddr-owcom w głowie się rozjasni????