Na wyjeździe #10

20 czerwca 2014 18:19
Handy czyli komórka
20 czerwca 2014 18:20
kasia63

To wSzwajcarii nie ma tej opcji Coutry Flatt jak  w D,czy to były rozmowy na komórkę?Bo jesli tak to ja nie wiem czy to dużo czy mało ,ale delikatnie mówiąc dziewczyna beztroska nieco.....

kasia ty przelicz tą kwotę na złotówki ja nie wiem że można na taką sumę dzwonić  jestem pod wrażeniem ,może robert przeliczy to na minuty i nam poda myślę że to były tylko na komórkę i to dużo bardzo dużo ,może dla zasady trzeba by było teraz z pensji potrącić 
20 czerwca 2014 18:22
robert72

Mleczko,opiekunka z naszego podwórka ale to juz bez znaczenia.Liczy się sam fakt.Kurcze trzeba nie mieć mózgu albo na fazie latac cały czas,zeby taki rachunek nabić.Bez komentarza ,tylko próbuje dojść ile godzin rozmów wyszło na te sumę.

nie ma znaczenia zwłaszcza dla mnie ja nie płacę,ale ciekawa jestem czy to  nie jedna z tych swiecących przykładem i pouczajacych.No zgadzam sie z Tobą ma  tylko miejsce na mozg.A potem zdziwienie wielkie,że rodziny zatrudniajace nie pozwalaja korzystac z telefonu.
20 czerwca 2014 18:24
iwunia

Lubicie ten wierszyk ??? Bo ja Bardzooo !!!!--Samochwała w kącie stała
I wciąż tak opowiadała:

"Zdolna jestem niesłychanie,
Najpiękniejsze mam ubranie,
Moja buzia tryska zdrowiem,
Jak coś powiem, to już powiem,
Jak odpowiem, to roztropnie,
W szkole mam najlepsze stopnie,
Śpiewam lepiej niż w operze,
Świetnie jeżdżę na rowerze,
Znakomicie muchy łapię,
Wiem, gdzie Wisła jest na mapie,
Jestem mądra, jestem zgrabna,
Wiotka, słodka i powabna,
A w dodatku, daję słowo,
Mam rodzinę wyjątkową:
Tato mój do pieca sięga,
Moja mama - taka tęga
Moja siostra - taka mała,
A ja jestem - samochwała!

Bystra jestes Iwunia.
20 czerwca 2014 18:29
Jak rzadko, zgadzam się z Mleczko i z Robertem-nie wpadłabym na pomysł,żeby na komórę dzwonić ,no chyba że jakaś wyjątkowa sytuacja a i wtedy bym zapytała i zapłaciła ile wydzwoniłam.To juz chyba wychodzi taniej ze swoje komórki zadzwonić czy nawet z niemieckiej a nie z domowego.Zrobiła niedźwiedzia przysługe zmienniczkom i tyle-psy na niej będą wieszać....Tu ,gdzie teraz jestem dzwoni się przez prefiks na stacjonarne a do innych telefonów mam niemiecką i polska komórę ,no i nieocenionego i darmowego Skypa:):):)Choc przyznam ,że jak zaczełam wyjeżdżac to wyłącznie w tym celu założyliśmy tel. stacjo w domu.No bezmyślność ze strony tej opiekunki-totalna.
20 czerwca 2014 18:35 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

Jak rzadko, zgadzam się z Mleczko i z Robertem-nie wpadłabym na pomysł,żeby na komórę dzwonić ,no chyba że jakaś wyjątkowa sytuacja a i wtedy bym zapytała i zapłaciła ile wydzwoniłam.To juz chyba wychodzi taniej ze swoje komórki zadzwonić czy nawet z niemieckiej a nie z domowego.Zrobiła niedźwiedzia przysługe zmienniczkom i tyle-psy na niej będą wieszać....Tu ,gdzie teraz jestem dzwoni się przez prefiks na stacjonarne a do innych telefonów mam niemiecką i polska komórę ,no i nieocenionego i darmowego Skypa:):):)Choc przyznam ,że jak zaczełam wyjeżdżac to wyłącznie w tym celu założyliśmy tel. stacjo w domu.No bezmyślność ze strony tej opiekunki-totalna.

czy w kazdym poście musisz przypominac.Nie musisz sie ze mna zgadzac ja nie wypisuje twierdzeń i muszę udowadniac,że mam racje.To jest forum.
20 czerwca 2014 18:36
greenandy

Naprawde ktos jeszcze nie wie???

no!!!!!!nie mam zielonego pojecia jak to zrobic i prosze o przepis!!!ja nie mam za wiele czasu zeby przegladac wpisy do tylu moj pdp jest troszke zajmujacy!!!!tak bam to okreslila teraz wcina kolacje to mam troszke spokoju pozdrawiam

20 czerwca 2014 18:40 / 1 osobie podoba się ten post
Przed chwila w Poskarzyjkach Romana dala przepis
A zaczyna sie fajnie- Ja cię dziecko,uswiadomię,kupujesz świezy imbir....
20 czerwca 2014 18:41
Spróbuję zrobić fotkę rachunku i wkleję.Nie wiem jakie sa koszty na komórki do polski bo ja mam komórke i nie uzywam stacjonarnego tel.Znam ceny z komórki.Na euro przeliczyłem to wychodzi jakies 1435 euro.Na rachunku osobno jest podana kwota na komórki i osobno na stacjonarne.
20 czerwca 2014 18:43
To trzeba się postarać, żeby tyle nadzwonić,nawet na komórkę.Chyba,że w Szwajcarii taryfy są kosmicznie drogie;)
20 czerwca 2014 18:44
No to zalezy ile tam byla,bo jesli miesiac,to jej pensja nie wystarczy na zaplate tego rachunku.
20 czerwca 2014 18:45 / 2 osobom podoba się ten post
mleczko47

Bystra jestes Iwunia.

Wiem o tym...
20 czerwca 2014 18:49
iwunia

Wiem o tym...

Ale taraz to wszyscy wiedzą:)
20 czerwca 2014 18:49 / 1 osobie podoba się ten post
iwunia

Lubicie ten wierszyk ??? Bo ja Bardzooo !!!!--Samochwała w kącie stała
I wciąż tak opowiadała:

"Zdolna jestem niesłychanie,
Najpiękniejsze mam ubranie,
Moja buzia tryska zdrowiem,
Jak coś powiem, to już powiem,
Jak odpowiem, to roztropnie,
W szkole mam najlepsze stopnie,
Śpiewam lepiej niż w operze,
Świetnie jeżdżę na rowerze,
Znakomicie muchy łapię,
Wiem, gdzie Wisła jest na mapie,
Jestem mądra, jestem zgrabna,
Wiotka, słodka i powabna,
A w dodatku, daję słowo,
Mam rodzinę wyjątkową:
Tato mój do pieca sięga,
Moja mama - taka tęga
Moja siostra - taka mała,
A ja jestem - samochwała!

to ja wkleję fragment tekstu o sobie:):):)

To ja, Narcyz się nazywam Przepraszam i dziękuję - ja tych słów nie używam Jestem piękny i uroczy - popatrzcie w moje oczy Jestem przecież najpiękniejszy, a na pewno najskromniejszy To ja, Narcyz się nazywam Powodzenia oraz proszę - ja tych słów nie używam Jestem śliczny jak kwiatuszek, który wabi setki muszek Niepotrzebne mi podboje, aby wszystkie były moje
20 czerwca 2014 18:50 / 1 osobie podoba się ten post
mleczko47

Ale taraz to wszyscy wiedzą:)

" Wszyscy "juz wiedzieli wczesniej ..