Na wyjeździe #10

22 czerwca 2014 15:03
W ciągu dnia to nie mam strachu , boję sie co by w nocy było spokojnie i nic się nie wydażyło . W razie czzego mam numer telefonu i  pietro wyżej mam Panią , która wszystkim tu kieruje . Więc jakoś będzie.
22 czerwca 2014 15:16
dziewczyny ja znowu potrzebuje waszej pomocy;m...a corka PDP miala mi sprawdzic pociag do Trier ale oczywiscie nie spojrzala,a ja sie pomylilam z data;potrzebuje kogos kto zna j.francuski i moglby mi zerknac w rozklad jazdy na trasie Luksemburg-Trier z przystankiem w Rodt-Syrie;bede wdzieczna
22 czerwca 2014 15:39 / 1 osobie podoba się ten post
siwa

dziewczyny ja znowu potrzebuje waszej pomocy;m...a corka PDP miala mi sprawdzic pociag do Trier ale oczywiscie nie spojrzala,a ja sie pomylilam z data;potrzebuje kogos kto zna j.francuski i moglby mi zerknac w rozklad jazdy na trasie Luksemburg-Trier z przystankiem w Rodt-Syrie;bede wdzieczna

siwa nie wiem czy ci pomoge ale logujac sie db mozna uzyskac rozklad w jezyku polskim,sprubuj 
22 czerwca 2014 15:43 / 1 osobie podoba się ten post
siwa

Nie wiem czy o to chodziło. Spróbuj sama czy dasz radę:

http://www.bahn.de/i/view/POL/pl/index.shtml
22 czerwca 2014 15:43 / 1 osobie podoba się ten post
oj chcialam linka a glupoty sie wklelily,sorki,ta technika ;
22 czerwca 2014 15:44 / 1 osobie podoba się ten post
reanata

oj chcialam linka a glupoty sie wklelily,sorki,ta technika ;

Ja wkleiłam linka :)))))))))))
22 czerwca 2014 15:46 / 1 osobie podoba się ten post
szefie prosze o usuniecie mojego postu-cala strone zajal,niepotrzebnie-sorki;-
22 czerwca 2014 16:03
U mnie dzisiaj dąsy cały dzień bo mam jutro przyjść szewc i miarę na buty wziąść:):) a moja Helcia ich nie chce bo to mają być ortopedyczne a ona chce modne:) :) :) na nic moje tłumaczenie,że teraz robią napraawdę ładne buty ortopedyczne..... ale ona nie chce ładnych ona chce modne:) :)
22 czerwca 2014 16:14
Właśnie do dziadków przyszło dwóch panów-odstawieni (weselni uciekinierzy?:),ewentualnie jacyś panowie robiący grube interesy,a tak najbardziej to wyglądają jak Swiadkowie Jehowy :)
Przynieśli dziadkowi syrop a babci jakies zawiniątko .Ciekawe którz to taki ?:)Czekam ,az sobie łaskawie odjadą zeby o wszystko wypytać :)
22 czerwca 2014 16:23
Kobietki mam takie pytanie: " Jakie jest ryzyko zachorowania na reumatoidalne zapalenie stawów, jesli choroba ta występowała u mojego ojca i jego matki??"
22 czerwca 2014 16:26 / 3 osobom podoba się ten post
ivanilia40

Mojej babci też się pogarsza niestety,ostatnio jest na etapie podrywania radia. Siedzi obok niego i głaszcze go ,uśmiecha się do niego,zaczepia jakby to człowiek był...

Ciesz sie ,że radio nie Ciebie:)Bo co bedzie jak je zacznie całować?????W różnych ,czasem przedziwnych kierunkach choroby postepują....
22 czerwca 2014 16:41 / 1 osobie podoba się ten post
Joasia

Kobietki mam takie pytanie: " Jakie jest ryzyko zachorowania na reumatoidalne zapalenie stawów, jesli choroba ta występowała u mojego ojca i jego matki??"

wszystkie choroby w obrębie stawowym są bardzo ale to bardzo "mocno dziedzicze".
22 czerwca 2014 16:55 / 2 osobom podoba się ten post
Joasia

joasia RZS jest chorobą o nieznanej etiologii i tak naprawdę nie wiadomo co jest czynnikiem wywołującym ją jak pracowałam w szpitalu na oddziale reumatoidalnym to bardzo często zdarzało się tak że chorowały na nią osoby u których w rodzinie nikt wcześniej tego nie miał,nie martw się na zapas.RZS to takie paskudztwo co nie tylko w stawy ingeruje jest powiedzenie ,,reumatyzm kąsa stawy ,rani serce ,, 
22 czerwca 2014 17:01
Joasia

U mnie dzisiaj dąsy cały dzień bo mam jutro przyjść szewc i miarę na buty wziąść:):) a moja Helcia ich nie chce bo to mają być ortopedyczne a ona chce modne:) :) :) na nic moje tłumaczenie,że teraz robią napraawdę ładne buty ortopedyczne..... ale ona nie chce ładnych ona chce modne:) :)

a dlaczego musi nosić ortopedyczne

22 czerwca 2014 17:08
jowitaliber

a dlaczego musi nosić ortopedyczne

Moja Helcia jest po cięzkim wypadku samochodowym i od tamtej pory jedną nogę ma krótszą..... no i Parkinson dokłada jej jeszczę troche problemów z chodzeniem i z kliniki leczącej Parkinsona ( jest pod ich stałą opieką ) dostała receptę na buty ortopedyczne...