Na wyjeździe #10

22 czerwca 2014 19:50
bardzo rzadko i bardziej to dotyczy telewizji przynajmiej w moim przypadku
22 czerwca 2014 19:53
siwa

bardzo rzadko i bardziej to dotyczy telewizji przynajmiej w moim przypadku

U mnie też chyba dwa razy był problem z telewizją.Generalnie nie mogę się do niczego przyczepić,chociaż się trochę nawkurzalam czekając tyle na aktywację.

22 czerwca 2014 19:55
wichurra

Ta sama szybkość w Netii jest 10zł tańsza - ciekawe czy miał ktoś Netię.
W sumie na razie waham się między Neostradą a Netią, ale jestem mało w tym rynku zorientowana.
Pakiet z telewizją trochę też mnie kusi, tylko jest taki problem, że ja niemal w ogóle tv nie oglądam. Nie ma sensu się oszukiwać, że nagle zacznę.

Mój sąsiad ma Netię i jest ok.Jeżeli chcesz internet z Netii,to musisz mieć aktywny telefon stacjonarny z Orange.Netia działa na ich kablach.
22 czerwca 2014 19:56
u mnie najczesciej jest proble jak wracam po3 m-cach,wtedy malpa nie chce sie na nowo zalogowac i konczy sie dzwonieniem do operatora i porzadna dawka z....w
22 czerwca 2014 19:56 / 1 osobie podoba się ten post
wichurra

Mam takie pytanie - jakie macie w domu w Polsce łącza internetowe - tzn. z jakiej firmy i czy jesteście zadowolone?
Będę musiała założyć po przyjeździe Internet i nie wiem, co wybrać. U rodziców miałam Neostradę i w sumie dobrze chodziła, tylko czasami się rozłączała i trzeba było kabelek wyjąć i od nowa włożyć. U męża jest z rodzimej firmy internetu radiowego i chodzi bardzo dobrze, ale jest za drogo. On się załapał na promocję i płaci tylko 30zł/ms., normalnie jest za 60zł/ms. To już Neostrada i Netia są tańsze. Porównuję pakiety 10Mb/s.
Odpadają u mnie niestety kablówki.

Mam tepsę. Żadnego Funpacka, bo dziadostwo mi nie działało. Płacę malo - ok. 60zł - razem z abonamentem telefonicznym (to nie jest ten najniższy), ale tylko dlatego że moja przyjaciółka pracuje w tepsie i uruchomiła swoje dojścia i mam super hiper promocję (prędkość neta - nie pamiętam ale nie jest wolna). Jak mi się skończy to zastanawiam się na UPC lub Netią. TV nie potrzebuję bo w domu telewizora nie mam, no i większość czasu w DE przebywam.

22 czerwca 2014 19:57 / 1 osobie podoba się ten post
wichurra

Mam takie pytanie - jakie macie w domu w Polsce łącza internetowe - tzn. z jakiej firmy i czy jesteście zadowolone?
Będę musiała założyć po przyjeździe Internet i nie wiem, co wybrać. U rodziców miałam Neostradę i w sumie dobrze chodziła, tylko czasami się rozłączała i trzeba było kabelek wyjąć i od nowa włożyć. U męża jest z rodzimej firmy internetu radiowego i chodzi bardzo dobrze, ale jest za drogo. On się załapał na promocję i płaci tylko 30zł/ms., normalnie jest za 60zł/ms. To już Neostrada i Netia są tańsze. Porównuję pakiety 10Mb/s.
Odpadają u mnie niestety kablówki.

Ja mam w plusie LTE 20mi płace 65 niecałe i jestem zadowolona mieszkam za wisce i działa ale jestem juz stała klientka u nich!!
22 czerwca 2014 19:59
Córka ma na palucha,z Play-jak ostatnio była to smigał jak szalony,Mój z T Mobile wolniejszy:( No i ma jakąs opcje taka ,że 14,99płaci a ja 49,90.
22 czerwca 2014 20:02
tina 100%

Mój sąsiad ma Netię i jest ok.Jeżeli chcesz internet z Netii,to musisz mieć aktywny telefon stacjonarny z Orange.Netia działa na ich kablach.

A do Neostrady też muszę mieć telefon stacjonarny?
Bo nie chcę takowego. 
Czytałam stronę Netii i tam nie było takiej informacji, że telefon stacjonarny trzeba mieć. 
22 czerwca 2014 20:04
nie,ale i tak placisz za lacze
22 czerwca 2014 20:04
kasia63

Córka ma na palucha,z Play-jak ostatnio była to smigał jak szalony,Mój z T Mobile wolniejszy:( No i ma jakąs opcje taka ,że 14,99płaci a ja 49,90.

Tylko w tych telefoniach komórkowych i moblilnych internetach to ma się jakiś pakiet na miesiąc i jak się go przekroczy, to Internet baardzo wolno działa nie?
22 czerwca 2014 20:05
wichurra

Ta sama szybkość w Netii jest 10zł tańsza - ciekawe czy miał ktoś Netię.
W sumie na razie waham się między Neostradą a Netią, ale jestem mało w tym rynku zorientowana.
Pakiet z telewizją trochę też mnie kusi, tylko jest taki problem, że ja niemal w ogóle tv nie oglądam. Nie ma sensu się oszukiwać, że nagle zacznę.

ja mam z neostrady i w miare dobry,ale slyszalam ze z UPC sobie chwalą..
22 czerwca 2014 20:05
siwa

nie,ale i tak placisz za lacze

Nie rozumiem - nie muszę mieć telefonu, ale musze zapłacić za podłączenie go?

22 czerwca 2014 20:06
iwunia

ja mam z neostrady i w miare dobry,ale slyszalam ze z UPC sobie chwalą..

Kablówki u mnie odpadają - nie można się po prostu podączyć, bo pewnie kabli nie ma, czy nie wiem dlaczego, ale na pewno nie można. 
22 czerwca 2014 20:08
wichurra

A do Neostrady też muszę mieć telefon stacjonarny?
Bo nie chcę takowego. 
Czytałam stronę Netii i tam nie było takiej informacji, że telefon stacjonarny trzeba mieć. 

Trzeba mieć stacjonarny, i dużo cierpliwości bo TP kombinuje jak moze żeby tej neostrady nie podpiąć. Miałam neostradę to wiem, poza tym trzeba uważać co się podpisuje bo coś jest za darmo np przez 6 mies. a później nie informują że trzeba zgłosić o wycofaniu się z promocji tylko się płaci bo automatycznie przedłużają. Play często zawodzi z zasięgiem, mam taki za 20 zł miesięcznie.
22 czerwca 2014 20:09
wichurra

Nie rozumiem - nie muszę mieć telefonu, ale musze zapłacić za podłączenie go?

wykorzystuje się gniazdo