Czyli płaci się abonament wskazany na ulotce, a do tego jeszcze tą opłatę za łącze, jeżeli nie ma się telefonu stacjonarnego tak?
Jeżeli ma się telefon stacjonarny, to już za utrzymanie łącza płacić nie trzeba?
Czyli płaci się abonament wskazany na ulotce, a do tego jeszcze tą opłatę za łącze, jeżeli nie ma się telefonu stacjonarnego tak?
Jeżeli ma się telefon stacjonarny, to już za utrzymanie łącza płacić nie trzeba?
Czuję się normalnie przytłoczona tym wszystkim:(
Witam z Polski (chwilowo) i pozdrawiam wszystkich!
A co to jest ten telefon internetowy?
Rozumiem, że nie masz stacjonarnego telefonu tak?
I musisz w takim razie płacić za to "utrzymanie łącza"?
Co musiałaś mieć, żeby Internet chodził?
To jest też telefon stacjonarny,tylko tak jak Neostrada i telewizja wszystko jest podłączone do jednego ustrojstwa-takiej skrzynki zwanej Livebox.Cały zestaw albo kurier dostarczy,albo odbierasz w salonie.Technicy,aby aktywować usługę muszą skonfigurować linię telefoniczną,to jest bezpłatna usługa.Liveboxa podłącza i konfiguruje się samemu,mozna zamówić pomoc techniczną,ale to jest już płatne.Acha,w Funpacku dają jeszcze dekoder ,no i wszystko żeby ten dekoder podłączyć.Płącę za utrzymanie łącza i tak ,przed chwilą sprawdzilam-29 zł.Acha,musiałam kupić aparat telefoniczny z funkcją wybierania tonowego,ale teraz kazdy ma taką funkcję.
Jak ma się telefon to płacisz abonament. Jak nie masz to za utrzymanie łącza. Warto się popytać czy jest to dodatkowy koszt czy jakoś ujęty w pakiecie. To o czym pisze Siwa to i tak ogólnie rzecz biorąc ma się nijak, bo nawet jak masz numer VoIP (interenetowe połączenia telef które tepsa oferuje w Funpacku i dlatego za darmo można dzwonić po Europie i świecie) to za utrzymanie łącza (kabla) płaci się zawsze (dodatkowo lub w pakiecie właśnie).
Sorry Siwa - doczytałam Twojego posta - mówisz to samo co ja tylko innymi słowami. Źle zrozumialam :) Przepraszam. :)))
A wiesz, że wcale nie musisz mieć liveboxa? I nie musisz płacić za niego 10zł/mc?
Dowiedz się w na infolinii jak to zrobić. :)
moze zla sie wyrazilam chodzilo mi o to ze za rozmowy telefoniczne dodatkowo nie placisz;placisz tylko za lacze i internet a w pakiecie masz Voip
Uważajcie też na to, na jaki transfer podpisujecie umowę. Z regóły proponują 2 Mb/s ,-musi strasznie, natomias kwestia jest taka, że ta prędkość musi działać praktycznie wszędzie, konsultant mówi, 'zawsze można zwiększyć transfer' , np. 50Mb/s ale gdyby nie działał , wrócicie do 10- bo przecież funkcjonowało, w związku z tym tracicie możliwość reklamacji, czy zerwania umowy, jak podpisujecie to zacznijcie przynajmniej od 20Mb/s :)
Uważajcie też na to, na jaki transfer podpisujecie umowę. Z regóły proponują 2 Mb/s ,-musi strasznie, natomias kwestia jest taka, że ta prędkość musi działać praktycznie wszędzie, konsultant mówi, 'zawsze można zwiększyć transfer' , np. 50Mb/s ale gdyby nie działał , wrócicie do 10- bo przecież funkcjonowało, w związku z tym tracicie możliwość reklamacji, czy zerwania umowy, jak podpisujecie to zacznijcie przynajmniej od 20Mb/s :)
za lacze zawsze placisz bo musisz miec internet a telefon internetowy jest za darmo,tak samo jak skyp tylko mozesz wszedzie dzwonic
Tak, jako konsultant też miałam sprawdzać przepustowość na mapie zasięgu, ale jednocześnie miałam zaznaczone żeby nie proponować klientowi więcej niż 10 Mb/s