Na wyjeździe #10

22 czerwca 2014 20:09
choinka nie jestem tak biegla,ale internet masz kablowy a nie bezprzewodowy wiec chyba jest potrzebna linia telefoniczna,ale moge sie mylic;wszyscy twierdza ze troche techniki i Jola zaczyna sie gubic
22 czerwca 2014 20:09
sas-anka

Trzeba mieć stacjonarny, i dużo cierpliwości bo TP kombinuje jak moze żeby tej neostrady nie podpiąć. Miałam neostradę to wiem, poza tym trzeba uważać co się podpisuje bo coś jest za darmo np przez 6 mies. a później nie informują że trzeba zgłosić o wycofaniu się z promocji tylko się płaci bo automatycznie przedłużają. Play często zawodzi z zasięgiem, mam taki za 20 zł miesięcznie.

tfu Netii
22 czerwca 2014 20:11
siwa

choinka nie jestem tak biegla,ale internet masz kablowy a nie bezprzewodowy wiec chyba jest potrzebna linia telefoniczna,ale moge sie mylic;wszyscy twierdza ze troche techniki i Jola zaczyna sie gubic

W sumie racja. Ja tam mam coś z TP - już nie pamiętam, ale wiem że mi jakieś kable podciągali do domu, że w razie czego mogę się podłączyć. 
22 czerwca 2014 20:12
pierwsze slysze ze orange nie chcve podpiac neostrady(obecnie jest to orange);ja co prawda mialam zakladana przez TP ale nie slyszalam zeby byly problemy
22 czerwca 2014 20:15
wichurra

A do Neostrady też muszę mieć telefon stacjonarny?
Bo nie chcę takowego. 
Czytałam stronę Netii i tam nie było takiej informacji, że telefon stacjonarny trzeba mieć. 

Też chciałam Netię,i własnie nie wypaliło,bo po rozmowie z konsultantem Netii okazało się ,że musze mieć aktywny tel stacjonarny z Orange-dawne TP.
A jak chcesz mieć tylko Neostradę,to możesz ją założyć,ale będziesz płacić za utrzymanie łącza,chyba 29 zł,o ile dobrze pamiętam.Musiałbym w faktury zajrzeć,żeby dokładnie powiedzieć.
22 czerwca 2014 20:15 / 1 osobie podoba się ten post
wichurra

Kablówki u mnie odpadają - nie można się po prostu podączyć, bo pewnie kabli nie ma, czy nie wiem dlaczego, ale na pewno nie można. 

aaaa to lipa,,to jedynie neostrada ...nie jest zla,,,ja mam, zacina sie co prawda czasami ale co zrobic,,,nie wiem czy trzeba miec telefon do tego ,kiedys tak bylo ale czasy sie zmieniaja, musialabyś do Kauflandu do Orange wejsc i spytac...
22 czerwca 2014 20:15 / 1 osobie podoba się ten post
wichurra

W sumie racja. Ja tam mam coś z TP - już nie pamiętam, ale wiem że mi jakieś kable podciągali do domu, że w razie czego mogę się podłączyć. 

To wygląda tak jeśli chodzi o neta kablowy (wyedukowana przez przyjaciółkę):
kabel ciągnie tepsa lub dialog. Reszta operatorów działa na ich kablach nawet gdy zrezygnuje się z usług głównych dostawców (tepsy i dialogu). Tepsa bierze kasę za utrzymanie lącza gdy nie ma się abonamentu telef. Netia i reszta zapewne robi to samo bo musi płacić tepsie za użytkowanie ich kabli. Tego trzeba dowiedzieć się i dopytać w biurze obsługi. Czyli: net kablowy kosztuje na pewno nie tyle ile jest napisane w ulotce czy ofercie.
22 czerwca 2014 20:16
siwa

pierwsze slysze ze orange nie chcve podpiac neostrady(obecnie jest to orange);ja co prawda mialam zakladana przez TP ale nie slyszalam zeby byly problemy

Już się poprawiłam neostarda to TP. Ja przechodziłam z neostrady na netię. Stwarzali kosmiczne problemy, trwało to kilka dobrych miesiący i oficjalnych skarg nim podłączyli. Poza tym nie tylko ja miałam ten problem, sama sprzedawałam Netię, ludzie przychodzili i zgłaszali i to samo było, ale to było kilka lat temu. Wiadomoże TP bardziej opłaca się sprzedawać bezpośrednio internet niż pobierać marże tylko od Netii.
22 czerwca 2014 20:17 / 1 osobie podoba się ten post
uhhhh... szczęśliwy powrót do Kakerbeck :)
wypompowanam...
22 czerwca 2014 20:18
tina 100%

Mam z Orange Funpacka.To jest Neostrada ,telefon internetowy i telewizja.Za usługe płacę 104 zł,bo wykupiłam telefoniczną taryfę,że na całą Europę mogę dzwonić bez limitu,na stacjonarne telefony.Jest też taryfa obejmująca także komórki,ale abonament telefoniczny jest chyba o 20 zł wyższy.Na aktywację czekałam 2 tyg.Jestem zadowolona,bo wszystko działa dobrze,ale budynek w którym mieszkam znajduje się blisko centrali.Czytałam,że u abonentów ,którzy mieszkają dalej zdarzają się jakieś problemy,ale też nieczęsto.

A co to jest ten telefon internetowy?
Rozumiem, że nie masz stacjonarnego telefonu tak?
I musisz w takim razie płacić za to "utrzymanie łącza"?
Co musiałaś mieć, żeby Internet chodził? 
22 czerwca 2014 20:19
O Netii to ja nie chce slyszec bo mnie oszukali
22 czerwca 2014 20:20
lena7

To wygląda tak jeśli chodzi o neta kablowy (wyedukowana przez przyjaciółkę):
kabel ciągnie tepsa lub dialog. Reszta operatorów działa na ich kablach nawet gdy zrezygnuje się z usług głównych dostawców (tepsy i dialogu). Tepsa bierze kasę za utrzymanie lącza gdy nie ma się abonamentu telef. Netia i reszta zapewne robi to samo bo musi płacić tepsie za użytkowanie ich kabli. Tego trzeba dowiedzieć się i dopytać w biurze obsługi. Czyli: net kablowy kosztuje na pewno nie tyle ile jest napisane w ulotce czy ofercie.

Czyli płaci się abonament wskazany na ulotce, a do tego jeszcze tą opłatę za łącze, jeżeli nie ma się telefonu stacjonarnego tak?
Jeżeli ma się telefon stacjonarny, to już za utrzymanie łącza płacić nie trzeba?
22 czerwca 2014 20:21
za lacze zawsze placisz bo musisz miec internet a telefon internetowy jest za darmo,tak samo jak skyp tylko mozesz wszedzie dzwonic
22 czerwca 2014 20:23
siwa

O Netii to ja nie chce slyszec bo mnie oszukali

Dlatego o tym napisałam, wiele osób sie zawiodło na netii, w tym ja sama również
22 czerwca 2014 20:23
Czuję się normalnie przytłoczona tym wszystkim:(