Na wyjeździe #10

22 czerwca 2014 21:57 / 1 osobie podoba się ten post
wichurra

Tylko w tych telefoniach komórkowych i moblilnych internetach to ma się jakiś pakiet na miesiąc i jak się go przekroczy, to Internet baardzo wolno działa nie?

My mamy teraz LTE z Plusa jakaś promocja połączona z polsatem cyfrowym i za neta płacimy tylko 50%, nie pamietam coś koło 40-50zł. Z Polsatu i tak korzystaliśmy, bo nie mamy innej anteny. A dodatkowo mąż przeniósł do nich numer i za telefon płaci tylko 1 zł miesięcznie. Mamy łącznie 50MB, na razie wystarcza :)))
22 czerwca 2014 22:02 / 1 osobie podoba się ten post
tina 100%

Bo cena ta sama:)

I jednocześnie brak ryzyka, że klient zrezygnuje z usługi ;) 

( czyli prowizyja:p)
22 czerwca 2014 22:14 / 1 osobie podoba się ten post
sas-anka

Jest też w Polsce darmowy internet o czym mało kto wie, już nie pamiętam jak długo bedzie darmowy. Sama posiadam taką kartę areo2, dla zainteresowanych, do doczytania. W mojej miejscowości jeszcze niedawno nie miał zasięgu teraz już łapie.

U mnie też łapie, ale muli nieziemsko. Dobra doraźnie w razie awarii lub na wyjazd :)))))))
22 czerwca 2014 22:16 / 3 osobom podoba się ten post
Mam Areo 2, jak jadę busem do domku to sobie włączam jak już w Polsce jestem. W domu mam z kablowki,super szybki .
22 czerwca 2014 22:19
emi

My mamy teraz LTE z Plusa jakaś promocja połączona z polsatem cyfrowym i za neta płacimy tylko 50%, nie pamietam coś koło 40-50zł. Z Polsatu i tak korzystaliśmy, bo nie mamy innej anteny. A dodatkowo mąż przeniósł do nich numer i za telefon płaci tylko 1 zł miesięcznie. Mamy łącznie 50MB, na razie wystarcza :)))

50MB mogłoby mi nie wystarczyć. Sama zuzywam ok 30MB/ms, a gdzie tu jeszcze mąż, który o wiele więcej w necie siedzi. 
22 czerwca 2014 22:21 / 9 osobom podoba się ten post
znowu stwierdzam że mój mąż jest cudowny on tak na mnie czeka że nawet mu się dni pomyliły i dziś chciał po mnie do zgorzelca jechać to by się chłopina naczekał jest tak zakręcony ze aż cudny
22 czerwca 2014 22:23 / 4 osobom podoba się ten post
emi

A oprócz wspomnianego plusa mam jeszcze umowę z mni telecom, która od 1 kwietnia nie świadczy mi usługi. Chcieliśmy po dwóch tygodniach rozwiązać umowę to nas straszyli karami. Wku..yłam się i poczytałam dokładnie umowę, bo jak to jest Wy mi karę, a ja od was nic jak mi usługi nie świadczycie? No i znalazły sie odpowiednie punkty w umowie. Teraz płacę 36zł abonament, piszę reklamację, a oni mi zwracają cos około 60zł. Za każdym razem proszą o rozwiązanie umowy. Ani mi sie śni, sama się skończy w pażdzierniku. A do tego czasu zarabiam sobie na nich :)))))))))))))))))
22 czerwca 2014 22:25 / 1 osobie podoba się ten post
wichurra

50MB mogłoby mi nie wystarczyć. Sama zuzywam ok 30MB/ms, a gdzie tu jeszcze mąż, który o wiele więcej w necie siedzi. 

łoooo matko, co Ty w tym necie robisz????
22 czerwca 2014 22:28
No nie aż tak dużo - teraz to nawet już w Niemczech nie ściągam nic. Oglądam filmy online, a tak poza tym to nic szczególnego, co by miało dużo MB pożerać.
22 czerwca 2014 22:44
dziewczyny czy jutro jest jakies swieto bo widze ze juz dzis pierwsze petardy poszly w  niebo i niby jutro jest dzien wolny
22 czerwca 2014 22:47 / 2 osobom podoba się ten post
emi

U mnie też łapie, ale muli nieziemsko. Dobra doraźnie w razie awarii lub na wyjazd :)))))))

moja teściowa śmiga po fejsie aż miło :P i czyta o szkodnikach na działce i o zdrowiu itp. na areo2:)
22 czerwca 2014 22:48 / 1 osobie podoba się ten post
siwa

dziewczyny czy jutro jest jakies swieto bo widze ze juz dzis pierwsze petardy poszly w  niebo i niby jutro jest dzien wolny

U mnie w kalendarzu nic nie ma. Może jakieś regionalne tylko u Ciebie?
22 czerwca 2014 22:49
ja nic nie wiem o święcie jutro a rodzina mi mówi zwykle

22 czerwca 2014 22:49
tu mi kolezanka PDP powiedziala ze internacjonale,ale sama nie wiem,no petardy leca az skrzy
22 czerwca 2014 22:51 / 1 osobie podoba się ten post
wichurra

ALe czy Ty nie mylisz teraz dwóch pojęć?
Bo kablowy net 50mega czy nawet 30mega to co innego niż zagraniczny 50 mega.
Ten drugi oznacza ile megabajtów się wyśle i odbierze podczas 1 sekundy użytkowania internetu (Geschwindigkeit), a pierwszy jaka jest przpustowość łącza (kabla) i nieważne czy ściągasz 24/7 filmy czy tylko oglądasz je przez neta.