Na wyjeździe #11

12 lipca 2014 18:55
Zawsze gdzie byłam był ALDI Sid, a tu jest Aldi Nord.Ktoś powie Aldi to Aldi,nie zgodzę się .Wogóle inne rozstawienie ,trochę inny towar i wogóle mi nie pasi.W tym miasteczku są 2 takie sklepy i tak w jednym ,jak i w drugim nie potrafię się odnależć.Mam też inne z którymi się spotkałam pierwszy raz np Familla,Coma,Markant,Kauver.
Czy też tak odbieracie jak ja?
12 lipca 2014 19:14 / 2 osobom podoba się ten post
AMOREK

Haloooooooooooooooo......witam i tez zapraszam na wirt,kawke. Przyznam Ci sie, ze o kawie pamietalam,  ale  o gimnastyce calkowicie zapomnialam........  hahhahahaaa   Nie wiem czy pamietasz piosenke Ani German -  usmiechnij sie, do kazdej chwili usmiechaj .....

czekam na= b. drogocenna= przesylke z Pl, mam nadzieje, ze dzisiaj DHL  sie postara.... jutro odwiedzi mnie moja rodzinka z Mannheim, musze zrobic troche zakupow ,ale nie mam specjalnie pomyslow co podac na startery..... buuuuuuuuu tak, ze cos sie dzieje fajnego i mam jape pelna usmiechu.....

Pewnie ze pamietam ja ten rocznik co pamieta anne Gernan i jej piosenki:)))))))))))))))))))Miłego spedzenia czasu:))
12 lipca 2014 19:48 / 5 osobom podoba się ten post
ivetta

Zawsze gdzie byłam był ALDI Sid, a tu jest Aldi Nord.Ktoś powie Aldi to Aldi,nie zgodzę się .Wogóle inne rozstawienie ,trochę inny towar i wogóle mi nie pasi.W tym miasteczku są 2 takie sklepy i tak w jednym ,jak i w drugim nie potrafię się odnależć.Mam też inne z którymi się spotkałam pierwszy raz np Familla,Coma,Markant,Kauver.
Czy też tak odbieracie jak ja?

Też!W Krefeld był żółty ALDI-super zaopatrzony,tu jes niebieski,beznadziejny,towary całkiem innych marek,nie ma mojej kawy,nawet mojej szyneczki ulubionej:(Jest REWE-drogi i brudno tam,jedynie LIDL normalnie zaopatrzony,tam zwykle zakupy robię.Mam pod nosem DM,KIK,FAMILY-a karta do bankomatu w domu:(:(:(:(Buuuuuuuuuu
12 lipca 2014 19:54 / 3 osobom podoba się ten post
kasia63

Też!W Krefeld był żółty ALDI-super zaopatrzony,tu jes niebieski,beznadziejny,towary całkiem innych marek,nie ma mojej kawy,nawet mojej szyneczki ulubionej:(Jest REWE-drogi i brudno tam,jedynie LIDL normalnie zaopatrzony,tam zwykle zakupy robię.Mam pod nosem DM,KIK,FAMILY-a karta do bankomatu w domu:(:(:(:(Buuuuuuuuuu

Zostanie Ci wiecej pozniej do wydania !!!! A o to baaardzo latwo !
12 lipca 2014 20:07 / 4 osobom podoba się ten post
kasia63

Z tym zostawianem karty w domu to niezły pomysł,muszę o tym pomysleć :)
12 lipca 2014 20:13 / 1 osobie podoba się ten post
Dobry pomysł dziewczyny.
Teraz jak mam kartę ze sobą to w okolicy sklepów brak.Najblizszy jest z ok 5 km stąd :(.
12 lipca 2014 20:15 / 4 osobom podoba się ten post
Renata81

Dobry pomysł dziewczyny.
Teraz jak mam kartę ze sobą to w okolicy sklepów brak.Najblizszy jest z ok 5 km stąd :(.

U Ciebie to jakby mieć papierosy a zapalniczki nie mieć. To ja juz chyba wolałabym dobrowolnie bez karty wyjechać.:)
12 lipca 2014 20:19 / 1 osobie podoba się ten post
ivanilia40

U Ciebie to jakby mieć papierosy a zapalniczki nie mieć. To ja juz chyba wolałabym dobrowolnie bez karty wyjechać.:)

Haha dokładnie.Dobrze ze nie pale.
Dobrze że rodzina kupiła mi czekoladę z Lindta(pyszna) to złagodzi trochę ,, mój ból,,
12 lipca 2014 20:36
emilia

Zostanie Ci wiecej pozniej do wydania !!!! A o to baaardzo latwo !

np. w Biedronce...., a najlepsze sa skrzydelka opiekane z biedronki, uwielbiam...
12 lipca 2014 20:46
AMOREK

np. w Biedronce...., a najlepsze sa skrzydelka opiekane z biedronki, uwielbiam...

W "Biedronce", ktora mam w zasiegu - nic mnie nie pociaga, prawde mowiac. Moze dlatego, ze malenkie miasteczko, ze malo kupujacych, wiec towar niezbyt swiezy, czesto widze prawie przeterminowane produkty, warzywa - strach wziac do reki. Wole jechac 30 km do Lidla, chociaz z warzywami ten sam problem. W sezonie szparagowym bylam krotko w PL i widzialam zwiedniete zielone szparagi i do tego brak sosu na polkach, wrrr ...
12 lipca 2014 21:04 / 4 osobom podoba się ten post
emilia

W "Biedronce", ktora mam w zasiegu - nic mnie nie pociaga, prawde mowiac. Moze dlatego, ze malenkie miasteczko, ze malo kupujacych, wiec towar niezbyt swiezy, czesto widze prawie przeterminowane produkty, warzywa - strach wziac do reki. Wole jechac 30 km do Lidla, chociaz z warzywami ten sam problem. W sezonie szparagowym bylam krotko w PL i widzialam zwiedniete zielone szparagi i do tego brak sosu na polkach, wrrr ...

Moja sianowska Biedra jest super zaopatrzona i zazwyczaj tam zakupy robimy ,poza mięsem i wędlinami,a sosu do szparagów to nawet w EPI/taki drogi market wrocławski,kolonialny jak mówią,gdzie wsio niby jest/ ,nawet tam nie widziałam:( Jesli chodzi o Biedronke to jest dokąłdnie jak z muzyka disco polo -niby obciach a wszyscy znaja ,wszyscy kupuja .Noo,prawie wszyscy:)
12 lipca 2014 21:32 / 4 osobom podoba się ten post
W mojej Biedronce jest baaaardzo dobrze i zaznaczam nikt mi nie płaci za jej reklamę ;-)))
12 lipca 2014 21:49 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

Kasiu nie smuc sie to wcale nie taki zły pomysł mniej pieniazkow wydanychzostanie:))
12 lipca 2014 21:53 / 1 osobie podoba się ten post
Zakręcona Mamuela

Kasiu nie smuc sie to wcale nie taki zły pomysł mniej pieniazkow wydanychzostanie:))

W sumie to nawet zadowolona jestem bo tu tyle rózności ,ze wydałabym, wiecej niż zazwyczaj:)A w PL przecież wszystko jest :)Generalnie to ja małe zakupy robie zawsze ,tyle co na bieżąco ,ale teraz ciuszków bym nakupowała wnusiom co zaraz na swiat przyjda a tu portelik puściutki:(Nie ma tego straconego -jeszcze poszaleję z zakupami:)W innym miejscu:)Całkiem mi karte wziąć z glowy wyleciało:(
12 lipca 2014 22:01
kasia63

W sumie to nawet zadowolona jestem bo tu tyle rózności ,ze wydałabym, wiecej niż zazwyczaj:)A w PL przecież wszystko jest :)Generalnie to ja małe zakupy robie zawsze ,tyle co na bieżąco ,ale teraz ciuszków bym nakupowała wnusiom co zaraz na swiat przyjda a tu portelik puściutki:(Nie ma tego straconego -jeszcze poszaleję z zakupami:)W innym miejscu:)Całkiem mi karte wziąć z glowy wyleciało:(

Kurcze Kasiu narobiłas mi ochoty!! to gdze najwieksze przeceny? chyba w kiku! no ale ja jutro mam wolne to tez dobrzemniej wydam  a ja ze soba troche kasiorki wziełam:)) Ale nie bede ostatnio narobiłam zakupow:))