Ratujmy się same - domowe sposoby na zdrowie

06 marca 2016 21:34 / 4 osobom podoba się ten post
anerik

Tak, jak by się domyśla........z tym gotowaniem.

Ło matko , domyśla się ??? Toż to jeszcze w takim razie nic pewnego, czy będzie mu musiała gotowac- jak się obawia, to niech się najlepiej dziadka wprost zapyta, wtedy będzie wiedziała na czym stoi, bo gdybać to sobie można.
06 marca 2016 21:39 / 1 osobie podoba się ten post
Marta

Nie warty jej uwagi.
Byłby warty gdyby zaprotestował i powiedział ze będzie jadał na mieście.
Lub jeszcze lepiej- że to on będzie gotował:-)

A kto to wie jak bedzie....wszytko może się wydarzyć.......dziadek też może jej dodać do pensji.....a jak nie to ten gościu zaprosi ją do dobrej restauracji .....
Jak się myśli pozytywnie to i zycie nas zaskakuje pozytywnie....a czemu nie......
06 marca 2016 21:41
tina 100%

Ło matko , domyśla się ??? Toż to jeszcze w takim razie nic pewnego, czy będzie mu musiała gotowac- jak się obawia, to niech się najlepiej dziadka wprost zapyta, wtedy będzie wiedziała na czym stoi, bo gdybać to sobie można.

Ajo!!!!!!!
06 marca 2016 22:56
Ratuję się jak mogę ,ale jakoś kiepsko mi to idzie .
07 marca 2016 11:09 / 1 osobie podoba się ten post
ivetta

Ratuję się jak mogę ,ale jakoś kiepsko mi to idzie .

I kto to pisze.......jejku, jejku.......wiosna idzie Piękna Kobieto!!!!!!......przesyłam ci słońce....z mojego serducha.....
19 marca 2016 21:27 / 1 osobie podoba się ten post
Odkryłam dziś bardzo ciekawy wpis  odnośnie zdrowotności kawy.... inne wpisy tej Pani doktor też są ciekawe.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=499626090193536&id=336484796507667
28 kwietnia 2016 14:51
Wziełam sie za porzadkowanie mojego podróżnego kartonu w ktorym skladam wszystkie moje wyjazdowe sprawy na zaś. Moze coś z zwiazku z brzydka pogoda uda mi się ulozyc chronologicznie. Sa rzeczy przydatne i sa takie ktore tylko z powodów sentymentalnych w tym kartonie zamieszkały.Otóż pisałam kiedyś ze na jednej ze sztel córka mojej pdp była specjalistka od okupresury , akupunktury i innej chinskiej medycyny. Zaraz zamieszce zdjęcie lewej dłoni z zaznaczonymi punktami na ktore naklejała okrągłe blaszki ( jak zatrzaski) ktore powodowały obniżenie cisnienia.W innych p-tach naklejała np. przy migrenie , zimnych stopach , róznych bólach . Mnie osobiscie wyleczyła chroniczny ból ucha. Ktory uporczywie sie pojawiał często i  bardzo mocno.he he - brak pradu u nas  Burza idzie. Wysyłam dopoki bateria trzyma. Dokoncze juz ze zdjeciem
28 kwietnia 2016 15:27 / 1 osobie podoba się ten post

Te dwie małe blaszki na dlonie przykleja sie w odpowiednich miejscach w zaleznosci od choroby,

Nie jest to instrukcja ani też zacheta do stosowania takich zabiegów. Piszę o tym, bo skorzystałam z zabiegów i mogę z pełną odpowiedzialnością napisac,że jestem bardzo zadowolona. Bol ucha ustąpił i nie ma nawrotów.

Burza jednak u nas muszę sie wyłączyc.
28 kwietnia 2016 15:53
mleczkovoll40

Te dwie małe blaszki na dlonie przykleja sie w odpowiednich miejscach w zaleznosci od choroby,

Nie jest to instrukcja ani też zacheta do stosowania takich zabiegów. Piszę o tym, bo skorzystałam z zabiegów i mogę z pełną odpowiedzialnością napisac,że jestem bardzo zadowolona. Bol ucha ustąpił i nie ma nawrotów.

Burza jednak u nas muszę sie wyłączyc.

A jak długo nie masz nawrotów?
28 kwietnia 2016 16:41
Mirka Dz

A jak długo nie masz nawrotów?

Dopiero odpalilam lapka . No długo ok 2 lat. Juz nie uwazam tak jak przedtem , ze przeciag ,że wiatr. Upierdliwe to było nawet jadąc samochodem lekko uchyliłam okno i juz "igła w uchu" była. Na zamieszczonym zdjeciu zaznaczone pty do oklajania  u kogos kto ma wysokie cisnnienia. Powinnam miec też te p-ty ktore mi pomogły na to "wrazliwe ucho".
06 maja 2016 16:38
mleczko47

Mozemy opiesywać przydatne zioła,warzyawa,owoce,ktore w nagłych przypadkach gdy nie mamy nic pod reka moga przynieść ulge i pomoc nam w zwalczaniu dolegliwosci nagłych jak i przedawnionych.Kazda z nas ma swoje wyprobowane metody jak sie pozbyć i ulzyc sobie w roznych przypadkach.Będą to wpisy nie tylko dla zdrowia ale też urody.     Malwa - Zwana tez prawoslazem pospolicie uprawiana jest w ogrodkach,sadzona przy domach.Wyrasta na wys. 3 m.Wypuszcza duze kwiaty o pieciu platkach.W lecznictwie uzywa się kwiatów malwy czarnej.   Właściwości: Osłaniajace w niezytach gornych dróg odechowych,zapaleniu gardła,chrypkach,trudnosciach w odksztuszaniu,w stanach zapalnych jamy ustnej,przy uszkodzeniu błon śluzowych jamy ustnej.Takze w nieregularnym miesiaczkowaniu.   Zbiory. Zbiera sie je do jesieni wraz z kielichem co 3-4 dni w miare rozkwitania.Suszy sie bezposrednio po zbiorze w tem. ok.30 st.C.   Recepta: Lyżke kwiatow zalej szklanka gorącej wody,pozostaw pod przykryciem na 20-30 min.Nastepnie gotuj powoli na małym ogniu prze 3 min.Znow odstaw na 10 min.Przecedż,popijaj ciepły napoj przy schorzeniach ukladu oddechowego.Do płukania jamy ustnej oraz gardła (np. w anginach)mozna przygotować silniejszy odwar(np.z 2 łyżek kwiatow i 1 szklanki wody).    

Dopisze jeszcze coś . Dzisiaj zerwałam 800 szt kwiatostanow mleczu ( mniszka lekarskiego ) narazie lezy rozsypany na tarasie. Dałam szanse na życie małym czarnym zuczkom i bede gotowała syrop. Przepis napisze jesli to kogos interesuje. Obecnie pisze z netbooka małe toto i nie jestem przyzwyczajona. Idzie jak ,idzie to widac :) Jutro odbior laptopa z przegladu. To jest wspaniala rzecz ten syrop
06 maja 2016 19:14 / 1 osobie podoba się ten post
"Dałam szanse na życie małym czarnym zuczkom i bede gotowała syrop". Z pewnoscia chetnych na przepis nie zabraknie...Szczegolnie,ze to zuki gnojarze.
06 maja 2016 19:17 / 2 osobom podoba się ten post
mleczkovoll40

Dopisze jeszcze coś . Dzisiaj zerwałam 800 szt kwiatostanow mleczu ( mniszka lekarskiego ) narazie lezy rozsypany na tarasie. Dałam szanse na życie małym czarnym zuczkom i bede gotowała syrop. Przepis napisze jesli to kogos interesuje. Obecnie pisze z netbooka małe toto i nie jestem przyzwyczajona. Idzie jak ,idzie to widac :) Jutro odbior laptopa z przegladu. To jest wspaniala rzecz ten syrop

U mnie żółta łąka z tego mniszka   jestem chętna na przepis na syrop  Proszę jak będziesz miała   laptopa
06 maja 2016 20:50 / 1 osobie podoba się ten post
andaluzja55

U mnie żółta łąka z tego mniszka   jestem chętna na przepis na syrop  Proszę jak będziesz miała   laptopa

Dzisiaj ugotowałam wywar musi odstac. Jutro zrobie fotke i wstawie przepis wg ktorego robiłam. W necie znalazlam inne przepisy ale trzymam sie przepisu od mojej przyjaciółki. Robiłam już jest smaczny i trwały,
07 maja 2016 16:51 / 1 osobie podoba się ten post
mleczkovoll40

Dzisiaj ugotowałam wywar musi odstac. Jutro zrobie fotke i wstawie przepis wg ktorego robiłam. W necie znalazlam inne przepisy ale trzymam sie przepisu od mojej przyjaciółki. Robiłam już jest smaczny i trwały,

Jak ugotować ten wywar? Kwiaty zerwane zuczki wyłażą dajesz tylko żółte listki z kwiatow czy całe główki?