Tak, jak by się domyśla........z tym gotowaniem.
Tak, jak by się domyśla........z tym gotowaniem.
Nie warty jej uwagi.
Byłby warty gdyby zaprotestował i powiedział ze będzie jadał na mieście.
Lub jeszcze lepiej- że to on będzie gotował:-)
Ło matko , domyśla się ??? Toż to jeszcze w takim razie nic pewnego, czy będzie mu musiała gotowac- jak się obawia, to niech się najlepiej dziadka wprost zapyta, wtedy będzie wiedziała na czym stoi, bo gdybać to sobie można.
Ratuję się jak mogę ,ale jakoś kiepsko mi to idzie .
![]()
Te dwie małe blaszki na dlonie przykleja sie w odpowiednich miejscach w zaleznosci od choroby,
Nie jest to instrukcja ani też zacheta do stosowania takich zabiegów. Piszę o tym, bo skorzystałam z zabiegów i mogę z pełną odpowiedzialnością napisac,że jestem bardzo zadowolona. Bol ucha ustąpił i nie ma nawrotów.
Burza jednak u nas muszę sie wyłączyc.
A jak długo nie masz nawrotów?
Mozemy opiesywać przydatne zioła,warzyawa,owoce,ktore w nagłych przypadkach gdy nie mamy nic pod reka moga przynieść ulge i pomoc nam w zwalczaniu dolegliwosci nagłych jak i przedawnionych.Kazda z nas ma swoje wyprobowane metody jak sie pozbyć i ulzyc sobie w roznych przypadkach.Będą to wpisy nie tylko dla zdrowia ale też urody. Malwa - Zwana tez prawoslazem pospolicie uprawiana jest w ogrodkach,sadzona przy domach.Wyrasta na wys. 3 m.Wypuszcza duze kwiaty o pieciu platkach.W lecznictwie uzywa się kwiatów malwy czarnej. Właściwości: Osłaniajace w niezytach gornych dróg odechowych,zapaleniu gardła,chrypkach,trudnosciach w odksztuszaniu,w stanach zapalnych jamy ustnej,przy uszkodzeniu błon śluzowych jamy ustnej.Takze w nieregularnym miesiaczkowaniu. Zbiory. Zbiera sie je do jesieni wraz z kielichem co 3-4 dni w miare rozkwitania.Suszy sie bezposrednio po zbiorze w tem. ok.30 st.C. Recepta: Lyżke kwiatow zalej szklanka gorącej wody,pozostaw pod przykryciem na 20-30 min.Nastepnie gotuj powoli na małym ogniu prze 3 min.Znow odstaw na 10 min.Przecedż,popijaj ciepły napoj przy schorzeniach ukladu oddechowego.Do płukania jamy ustnej oraz gardła (np. w anginach)mozna przygotować silniejszy odwar(np.z 2 łyżek kwiatow i 1 szklanki wody).
Dopisze jeszcze coś . Dzisiaj zerwałam 800 szt kwiatostanow mleczu ( mniszka lekarskiego ) narazie lezy rozsypany na tarasie. Dałam szanse na życie małym czarnym zuczkom i bede gotowała syrop. Przepis napisze jesli to kogos interesuje. Obecnie pisze z netbooka małe toto i nie jestem przyzwyczajona. Idzie jak ,idzie to widac :) Jutro odbior laptopa z przegladu. To jest wspaniala rzecz ten syrop
U mnie żółta łąka z tego mniszka jestem chętna na przepis na syrop Proszę jak będziesz miała laptopa
Dzisiaj ugotowałam wywar musi odstac. Jutro zrobie fotke i wstawie przepis wg ktorego robiłam. W necie znalazlam inne przepisy ale trzymam sie przepisu od mojej przyjaciółki. Robiłam już jest smaczny i trwały,