Ratujmy się same - domowe sposoby na zdrowie

07 maja 2016 18:14 / 3 osobom podoba się ten post
Ewelina1

A byli chociaż przystoini?:-)
No niestety tak to jest z tymi lekarzami:(
Ja miałam ostatnio akcję z lekarzem......no i doszło do tego,że musiałam mu powiedzieć co myślę......a kto mnie tu zna to wie,że mam niewyparzoną gębę jak "nie chcę':-)
5 razy gościowi mówiłam podczas wizyty,że byłam trzy razy prześwietlana właśnie na kręgosłup i potrzebuję skierowanie na resonans barku bo to on boli a kręgosłup jest ok..........i co kuwa zrobił??? Napisał skierowanie na resonans kręgosłupa.......
Oczywiście ja przekonana,że będą mi bark resonasować(bo nie wspomnę o tym że znajoma załatwiła mi termin)......bez komentarza.....
Fajnie by było,gdyby ci wszystko wiedzący lekarze słuchali co do nich mówimy.
Niemniej jednak mina,jaką miał moj lekarz kiedy wypowiedziałam swoje zdanie na ten temat jest zapłatą za wzystko...........no ale.....bark boli a kolejna wizyta w PL za trzy miesiące......więc suma-sumarum to ja najgorzej na tym wyszłam:(

Tak to jest, jak nic na cito nie ma, to się człowiek troche pomęczy i po lekarzach pobiega, zanim się zorientuja o co chodzi.
W końcu poszlam prywatnie do ortopedy, sytuacja się wyjasniła :)
07 maja 2016 18:15 / 2 osobom podoba się ten post
tina 100%

Tak to jest, jak nic na cito nie ma, to się człowiek troche pomęczy i po lekarzach pobiega, zanim się zorientuja o co chodzi.
W końcu poszlam prywatnie do ortopedy, sytuacja się wyjasniła :)

No to gitara
07 maja 2016 18:41 / 3 osobom podoba się ten post
Ewelina1

No to gitara:tanczy:

Ano znajde jo se artyste...jakiego masazyste.......moze co zaglowkuje i babke wysmaruje....... kark juz stary....mej poczwary....ale krag mam jeszcze jary......jest tu masazysta stary........niech odezwie sie laskawie to mu dzis zabawe sprawie...dzieki babeczki lece po chusteczki....... Ewelina sie zapina..Tina sie za glowe trzyma wazne sa te wasze rady........ jak z tad do autostrady.......
07 maja 2016 18:44 / 1 osobie podoba się ten post
Babka

Ano znajde jo se artyste...jakiego masazyste.......moze co zaglowkuje i babke wysmaruje.......:lol3: kark juz stary....mej poczwary....ale krag mam jeszcze jary......jest tu masazysta stary........niech odezwie sie laskawie to mu dzis zabawe sprawie...:batuta:dzieki babeczki lece po chusteczki.......:zab: Ewelina sie zapina..Tina sie za glowe trzyma wazne sa te wasze rady........:taniec2::taniec2: jak z tad do autostrady.......

Jesteś niesamowita:)
07 maja 2016 19:36 / 3 osobom podoba się ten post
Ewelina1

Jesteś niesamowita:)

Niesamowita .....a kto sie pyta nie ma Hiszpana tanczmy do rana....... az padniem wszystkie znowu pospolem..ja na podlodze a wy za stolem........
07 maja 2016 19:37 / 2 osobom podoba się ten post
Babka

Niesamowita .....a kto sie pyta nie ma Hiszpana tanczmy do rana.......:na wozku3: az padniem wszystkie znowu pospolem..ja na podlodze a wy za stolem........:randka3:

A po chorere Ci Hiszpan??
07 maja 2016 19:40 / 3 osobom podoba się ten post
Ewelina1

A po chorere Ci Hiszpan??:-)

Toz ja nie grzesze tylko sie ciesze......... wraca normalnosc a nas jest w brud,,na jaka zgage nam wiekszy smrod...........
07 maja 2016 19:45 / 1 osobie podoba się ten post
Babka

Toz ja nie grzesze tylko sie ciesze.........:yeah: wraca normalnosc a nas jest w brud,,na jaka zgage nam wiekszy smrod...........:lol2::lol3:

Nie Ty nie jesteś niesamowita.........Ty jesteś mega niesamowita
07 maja 2016 20:29 / 9 osobom podoba się ten post
Ewelina1

Nie Ty nie jesteś niesamowita.........Ty jesteś mega niesamowita:-):-)

Nie prowokuj Ewelina......bom ja babka ty dziewczyna  jak ci strzele dzis eseja to odezwie sie nadzieje   ona patrzy prosto w oczy.....nas Hiszpania nie zaskoczy my se gdzies znajdziemy lad i tak se spier...limy  z tad.......i wysepke se znajdziemy biedy przeciez nie klepiemy dzis w jednosci,,,bedzie sila  byles ty tak zawsze mila pamietala o swej babce,,,,co w bajorku dzis se chlapce .. wypijemy swoje zdrowie po kieliszku nie po krowie.. dzieki za twe mile slowa,,juz mi sie to ucho chowa,,,i tych szumow juz nie slysze za to slysze bloga cisze....
07 maja 2016 20:35 / 5 osobom podoba się ten post
Czad
07 maja 2016 21:29 / 2 osobom podoba się ten post
andaluzja55

Jak ugotować ten wywar? Kwiaty zerwane zuczki wyłażą dajesz tylko żółte listki z kwiatow czy całe główki?

500 szt  kwiatkow 1 l wody i jedna cytryne pokojona w plastry gotujesz na wolnym ogniu  (perkocze) tak z godzine. Odstawisz i czekasz do nastepnego dnia.
Przecedzisz przez sito , odcisniesz cały wywar, dodajesz  1 kg cukru ,sok z 5 wycisnietych cytryn . Zagotujesz i rozlewasz do sloiczkow czy buteleczek zamykasz stawiasz do gory dnem az ostygna, Pyszny nawet do herbaty , zólciutki , pachnący. Na zdrowie .
07 maja 2016 21:31 / 1 osobie podoba się ten post
Babka

Nie prowokuj Ewelina......bom ja babka ty dziewczyna :cegla: jak ci strzele dzis eseja to odezwie sie nadzieje  :tanczy: ona patrzy prosto w oczy.....nas Hiszpania nie zaskoczy my se gdzies znajdziemy lad i tak se spier...limy  z tad.......i wysepke se znajdziemy biedy przeciez nie klepiemy dzis w jednosci,,,bedzie sila  byles ty tak zawsze mila pamietala o swej babce,,,,co w bajorku dzis se chlapce ..:pije3: wypijemy swoje zdrowie po kieliszku nie po krowie..:dwa piwa: dzieki za twe mile slowa,,juz mi sie to ucho chowa,,,i tych szumow juz nie slysze za to slysze bloga cisze....:chaplin:

No dobra...sie zamykam:)
08 maja 2016 05:57 / 4 osobom podoba się ten post
mleczkovoll40

500 szt  kwiatkow 1 l wody i jedna cytryne pokojona w plastry gotujesz na wolnym ogniu  (perkocze) tak z godzine. Odstawisz i czekasz do nastepnego dnia.
Przecedzisz przez sito , odcisniesz cały wywar, dodajesz  1 kg cukru ,sok z 5 wycisnietych cytryn . Zagotujesz i rozlewasz do sloiczkow czy buteleczek zamykasz stawiasz do gory dnem az ostygna, Pyszny nawet do herbaty , zólciutki , pachnący. Na zdrowie .

Dobry przepis ......ino ten cukier......ja bym dodala miodu...wszystko co biale zniknelo z mego stolu jak ma byc zdrowe..pominmy cukier.....zdrowia w tym nima a jest jak zima 
28 maja 2016 22:16 / 1 osobie podoba się ten post
Ponieważ mam zamiar zakotwiczyc na tej szteli na dłużej to wysiałam dzisiaj nasturcje . Latem zjadam codziennie po 2-3 kwiatki. Poprawiaja zdrowotnosc dzialaja prawie jak antybiotyk. Polecam . Tu tylko kilka zalet :

Nasturcja ogrodowa dostarcza surowca, którym jest kwiat, liść i ziele. Niedojrzałe nasiona oraz pąki marynowane w łagodnej zalewie octowej są używane jako pikantna przyprawa (namiastka kaparów), Nasturcja ma charakterystyczny, dość ostry aromat i nieco pieprzny smak. Liście lub kwiaty dodawane są do sałatek z warzyw liściowych (np. szpinaku i sałaty), do zup, jaj, mięs, szczególnie dziczyzny. Kwiaty mogą być też dekoracją potraw.
W fitoterapii wykorzystuje się świeże lub suche ziele nasturcji do przygotowania wyciągów wodnych, octowych i alkoholowych, syropów i spirytusu. W surowcu znajduje się wiele związków biologicznie czynnych, o właściwościach przeciwskurczowych, anty szkorbutowych, antyseptycznych i wykrztuśnych. Działają dezynfekująco na układ moczowy i pokarmowy. Przypisuje im się też działanie anty nowotworowe. Ekstrakt z nasturcji, ze względu na dużą zawartość siarki, jest doskonałym specyfikiem do pielęgnacji skóry włosów przetłuszczających się. Kwiaty nasturcji są natomiast bogatym źródłem barwników roślinnych, zwłaszcza karotenoidów oraz polifenoli, związków mineralnych (zwłaszcza siarki i fosforu), witaminy C.
08 czerwca 2016 09:12
Czym przetrzeć kafelki na podłodze,źeby chodnik mi się nie ślizgał.Pizgłam jak długa i zła jestem.Pod chodnikiem jest mata antypoślizgowa,ale sama czymś sprytnym powycierałam i mam ślizgawkę.Ocet nie pomaga.