Ratujmy się same - domowe sposoby na zdrowie

07 maja 2016 16:58 / 1 osobie podoba się ten post
A moze masz jakis sposob na dzownienie w uszach..........laryngologicznie ok.....rezonans glowy ucha ok,,,z czego to cholerstwo bardzo uciazliwe.....ile mozna sluchac.... wiec jak znasz rade pomoz..
07 maja 2016 17:06 / 1 osobie podoba się ten post
Babka

A moze masz jakis sposob na dzownienie w uszach..........laryngologicznie ok.....rezonans glowy ucha ok,,,z czego to cholerstwo bardzo uciazliwe.....ile mozna sluchac....:modlmy sie: wiec jak znasz rade pomoz..

Najlepszy przepis to odlozyc komorke albo wysciszyc...
07 maja 2016 17:08 / 1 osobie podoba się ten post
espana69

Najlepszy przepis to odlozyc komorke albo wysciszyc...

Do komorki to tylko ty sie nadajesz wreszcie cisza spokoj,,dzieki za rade........
07 maja 2016 17:10 / 1 osobie podoba się ten post
Babka

Do komorki to tylko ty sie nadajesz wreszcie cisza spokoj,,dzieki za rade........

Babko, kręgosłup szyjny sprawdź, często w tej okolicy sa równiez napięcia mięsniowe. Musisz trafić na dobrego diagnostę. 
07 maja 2016 17:13 / 1 osobie podoba się ten post
Babka

Ok,ok...Bez emocji.W takim razie musisz sie skonsultowac z tymi dwoma panami. 
07 maja 2016 17:21 / 1 osobie podoba się ten post
tina 100%

Babko, kręgosłup szyjny sprawdź, często w tej okolicy sa równiez napięcia mięsniowe. Musisz trafić na dobrego diagnostę. 

Nie trza sprawdzac zjechany.........ale moze cos pomoze........bo tego kregu nie wymienie........
07 maja 2016 17:21 / 1 osobie podoba się ten post
Babka

A moze masz jakis sposob na dzownienie w uszach..........laryngologicznie ok.....rezonans glowy ucha ok,,,z czego to cholerstwo bardzo uciazliwe.....ile mozna sluchac....:modlmy sie: wiec jak znasz rade pomoz..

Powodów tego może być setki....dziwne,że laryngolog Ci o tym nie powiedział.
W uszach masz "malutkie kosteczki",które odbierają dżwięki z zewnątrz i przesyłają je do rzęsek....najprawdopodobniej to one są uszkodzone.
Ja mialam podobnie i musiałam "układać kosteczki".....mianowicie przewracanie się na lewo i prawo kilka razy dziennie( na siedząco oczywiście,nie jak bramkarz na bramce:))........pomogło.
To może być alergia,zbyt głośne słuchanie muzyki,nadciśnienie i wiele wiele innych.
W necie znajdziesz dużo na ten temat,-poszukaj i poczytaj:)

07 maja 2016 17:25 / 1 osobie podoba się ten post
Babka

Nie trza sprawdzac zjechany.........ale moze cos pomoze........bo tego kregu nie wymienie........:wiking:

To bardzo możliwe, że od tego masz szumy uszne. Miałam podobnie, tyle że u mnie były to raczej napięcia mięsniowe w tej okolicy.Laryngologicznie też było wsio ok.
07 maja 2016 17:31 / 1 osobie podoba się ten post
Ewelina1

Powodów tego może być setki....dziwne,że laryngolog Ci o tym nie powiedział.
W uszach masz "malutkie kosteczki",które odbierają dżwięki z zewnątrz i przesyłają je do rzęsek....najprawdopodobniej to one są uszkodzone.
Ja mialam podobnie i musiałam "układać kosteczki".....mianowicie przewracanie się na lewo i prawo kilka razy dziennie( na siedząco oczywiście,nie jak bramkarz na bramce:))........pomogło.
To może być alergia,zbyt głośne słuchanie muzyki,nadciśnienie i wiele wiele innych.
W necie znajdziesz dużo na ten temat,-poszukaj i poczytaj:)

Ewelink czytalam l sluchalam leki wypisali....ale tyle bylo przeciw zem nic nie wziela,,,,ja mam na mysli jakies porady domowe..to przewracanie pocwicze Laryngolog wyjasila,,,ale rady nijakiej nie dala,,a Was madrych duzo,,wiec moze ktos cos,,,,,,,,,dziekuje za rade skorzystam Ja sprobuje dzis na klamce i jak bramkarz w bramce.......
07 maja 2016 17:37 / 2 osobom podoba się ten post
Babka

Ewelink czytalam l sluchalam leki wypisali....ale tyle bylo przeciw zem nic nie wziela,,,,ja mam na mysli jakies porady domowe..to przewracanie pocwicze Laryngolog wyjasila,,,ale rady nijakiej nie dala,,a Was madrych duzo,,wiec moze ktos cos,,,,,,,,,dziekuje za rade skorzystam:aniolki: Ja sprobuje dzis na klamce i jak bramkarz w bramce.......:lol3:

Dawaj dawaj..na pewno nie zaszkodzi
Tylko co byś siniaków na bokach nie miała haha...:)
A tak serio to wiem,że to upierdliwa doległość..ale na to się nie umiera.
Są takie "mondrale",które radzą słuchanie muzyki żeby to zagłuszyć....bo czasem nie ma innej rady.
Te włoski ulegają degeneracji z wiekiem..może i to być przyczyną........nie zrozum mnie źle,bo nie mam tu niczego na myśli.
Masz problemy z kręgosłupem więc jak tu już Tina napisała i to może być przyczyną,-a w tym wypadku będziesz musiała przyzwyczaić się do swoich dzwoneczków.......niestety:(
07 maja 2016 17:41 / 2 osobom podoba się ten post
Ewelina1

Dawaj dawaj..na pewno nie zaszkodzi:-):-)
Tylko co byś siniaków na bokach nie miała haha...:)
A tak serio to wiem,że to upierdliwa doległość..ale na to się nie umiera.
Są takie "mondrale",które radzą słuchanie muzyki żeby to zagłuszyć....bo czasem nie ma innej rady.
Te włoski ulegają degeneracji z wiekiem..może i to być przyczyną........nie zrozum mnie źle,bo nie mam tu niczego na myśli.
Masz problemy z kręgosłupem więc jak tu już Tina napisała i to może być przyczyną,-a w tym wypadku będziesz musiała przyzwyczaić się do swoich dzwoneczków.......niestety:(

Nie zawsze Ewelino, zalezy co z tym kręgosłupem jest. U mnie przyczyna była dość błaha i pozbyłam się problemu, ale zanim lekarze doszli co jest pięć , to nawkurzałam się trochę :)
07 maja 2016 17:43 / 2 osobom podoba się ten post
Babka

Ewelink czytalam l sluchalam leki wypisali....ale tyle bylo przeciw zem nic nie wziela,,,,ja mam na mysli jakies porady domowe..to przewracanie pocwicze Laryngolog wyjasila,,,ale rady nijakiej nie dala,,a Was madrych duzo,,wiec moze ktos cos,,,,,,,,,dziekuje za rade skorzystam:aniolki: Ja sprobuje dzis na klamce i jak bramkarz w bramce.......:lol3:

Kurcze, może jakichś cieplych okładów rozlużniających na kark wypróbuj, a nóż widelec pomoże, jakieś cwiczenia rozciągające tą okolicę może ?
07 maja 2016 17:49 / 2 osobom podoba się ten post
tina 100%

Nie zawsze Ewelino, zalezy co z tym kręgosłupem jest. U mnie przyczyna była dość błaha i pozbyłam się problemu, ale zanim lekarze doszli co jest pięć , to nawkurzałam się trochę :)

Zgadza się:)
I tu właśnie o to chodzi,że cza jeszcze "normalnego" lekarza znaleźć.
Wiesz,zwyrodnień kręgosłupa nie łatwo się pozbyć jak są "porządne".....ale Basia wie najlepiej jakie ma:)
07 maja 2016 17:52 / 2 osobom podoba się ten post
Ewelina1

Zgadza się:)
I tu właśnie o to chodzi,że cza jeszcze "normalnego" lekarza znaleźć.
Wiesz,zwyrodnień kręgosłupa nie łatwo się pozbyć jak są "porządne".....ale Basia wie najlepiej jakie ma:)

Dokładnie- ja miałam to szczęscie, że to nie było nic takiego poważnego i dalo się odkręcić, ale po lekarzach to się wtedy nalatałam :)
07 maja 2016 18:05 / 1 osobie podoba się ten post
tina 100%

Dokładnie- ja miałam to szczęscie, że to nie było nic takiego poważnego i dalo się odkręcić, ale po lekarzach to się wtedy nalatałam :)

A byli chociaż przystoini?
No niestety tak to jest z tymi lekarzami:(
Ja miałam ostatnio akcję z lekarzem......no i doszło do tego,że musiałam mu powiedzieć co myślę......a kto mnie tu zna to wie,że mam niewyparzoną gębę jak "nie chcę'
5 razy gościowi mówiłam podczas wizyty,że byłam trzy razy prześwietlana właśnie na kręgosłup i potrzebuję skierowanie na resonans barku bo to on boli a kręgosłup jest ok..........i co kuwa zrobił??? Napisał skierowanie na resonans kręgosłupa.......
Oczywiście ja przekonana,że będą mi bark resonasować(bo nie wspomnę o tym że znajoma załatwiła mi termin)......bez komentarza.....
Fajnie by było,gdyby ci wszystko wiedzący lekarze słuchali co do nich mówimy.
Niemniej jednak mina,jaką miał moj lekarz kiedy wypowiedziałam swoje zdanie na ten temat jest zapłatą za wzystko...........no ale.....bark boli a kolejna wizyta w PL za trzy miesiące......więc suma-sumarum to ja najgorzej na tym wyszłam:(